Dostum selam, bende Jacques Philippe JPQGC041336S saatini yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum. Kız arkadaşıma hediye için Jacques Philippe JPQLS3123X4 modelini düşünüyorum, saatin ağırlığı nasıl? Erkek için ağır saat tercih ediliyor da kadın da ağır olması bir süre sonra bilekte yorgunluk yaratabiliyor mu? Merak ettim, de eşin için problem oldu mu? |
Swiss Made Saat Önerileri (2. sayfa)
-
-
Kadın modelleri boyut olarak daha küçük haliyle ve zarif olduğu için o konu da zaten ağırlık aynı olmuyor, Kasa Çapı: 30 mm ama yine kişiden kişiye değişir. Benim eşim zaten çok sevdiği için onun için çok detay değildi ama o konuda problem yaşıyacağını düşünmüyorum. Tavsiye ederim.
-
Bende bunların arasında kaldım...
Hamilton Khaki Pilot Day Date
Hamilton Khaki Field Expedition
Hamilton Khaki Field Murph
Tissot PRX 80
-
hocam ben de khaki aviton-field-navy arasinda kaldim
-
birader dün abu d'habi'den geldi Konya'ya bunu almış.
bu ne len dedim gözüm görmez zaten benim bunu. dedim sen bunu takarsın o zaman şu koleksiyonundan ver bana bir şeyler. şunu hiç kullanmamış dubai'den almış satayım sana diyor. beni mi yiyor alsam mı bilemedim eylül'de tekrar gelecek?
https://samiwatches.com/magaza/longines-hydroconquest-l3-781-4-56-6/
-
Nomos çeldi aklımı. Çok güzel görünüyor.
-
sinn lere de bakin made in germany
-
Yakından daha da güzel görünüyorlar. Nomos'a bakıyorsanız, Stowa ve Junghans'a da bakmak isteyebilirsiniz. Aristo, Dufa, Laco ve Sternglas da var ama bu Almanlar keyfe keder, ara sıra üretim yapıyorlar. Sinn de güzel tabii, beğeniyorum ama Alman olmasından başka Nomos'la bir ortaklığı yok bence, Sinn tam bir tool watch. Kibar saatler arasında en iyisi bence Nomos, tek takıldığım tarafı biraz yeni marka olması. Türkiye'de internette denk gelmedim ama Sirkeci'de gördüm.
Dalgıç saati veya büyük/yüksek saat olarak bakıyorsanız Sinn. İsviçre olarak Doxa, Edox ve Fortis de değişik şeyler çıkardı bu aralar.
-
Dalgıç saati pek benlik değil hocam.
-
Bu saatler tissot, hamilton vs saatlerden iyi midir?
Dalgıç saati değilde, nomos tam benlik saatmiş.
Hamilton expediton ve pilot day date’ e niyet etmiştim. Nomos bozdu planları, okuduğum kadarıyla gereksiz pahalı yazmışlar ama bilemedim.
-
Bence evet, daha iyidir. Bugünkü Oris / Longines'in in-house mekanizmaları ile kıyaslamak daha doğru olur. Özellikle elle kurmalı kendi üretimi mekanizmaları bence en değerli olanları.
Mekanizma en önemli kısım diyoruz, doğru ama ETA/Sellita mekanizmaları ebay'de ~120$, Seiko mekanizmaları da 60~80 $. Biz aslında tasarım, çerçeve, kadrana para ödüyoruz.
Nomos'un kesinlikle ince bir zevki var, küçük bir kalabalığa hitap ediyor bu yüzden de biraz pahalı. ETA mekanizmalı olanları daha ucuzdur. Bunlar da Powermatic 80'nin tersine klasik ayarlıdır, o kadar dakik değillerdir ama müdahaleye de imkan verir. İstediğim kadran rengi küçük ibreli olanlarda var, ben ortadan büyük saniye istiyorum ama onda da istediğim kadran yok. Pahalı saat olunca tam istediği versiyonu bekliyor insan. Hala beklemedeyim bu yüzden, on senedir bakışıyoruz kendisiyle. Tabii ilk tercihim kendi üretimi mekanizmaları.
Silindirik ince saatlerini beğendiyseniz Stowa, Aristo, Dufa ve Laco'da bulunabilir. Bu geriye kalanlar arasında daha muteber olanları Stowa ve Junghans. Junghans'ın çok ince kasaları vardır ama daha organik formludur. Nomos ise hepsinden daha pahalı.
Pilot saati diyorsanız Sinn, Sternglass, Zeppelin de var. Sinn eski gösterge üretcisi aslında, mühendis yaklaşımıyla ürünleri var, kurma kolu vs İsviçre hassasiyetinde değildir ama sağlamdır.
Almanlarda problem, garanti. Yaygın değiller, üretim sayıları düşük, bir sorun olursa postayla gönderin diyecekler. Hatayı kabul etme ihtimalleri düşük. Bu yüzden de aslında biraz ucuzlar. Nomos seviyesinde İsviçre saatleri daha pahalı.
-
Teşekkür ederim hocam. Alternatifler çoğaldıkça almak zorlaşıyor:) birde seiko alpinist var, o da çok iyi görünüyor
Ben Nomos bakmaya devam edeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 19 Haziran 2024; 7:47:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X