Şimdi Ara

Switch Yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, internet kafe işletiyorum. soho sw16c switch kullanıyorum. agda sürekli problem yaşıyorum. akınsoftta bilgisayarları yönetmekte zorlanıyorum. bi çogu işlemiyo. internet bağlantısında sorunlar yaşıyorum. pc lerin hepsine ip belirledim. herseyi denedim.. ama problemlerin önüne gecemiyorum. sonunda sorunumun switchen kaynaklanabileceğini düşünmeye başladım. ağda 15 bilgisayar var. switch 16 portlu. acaba ag trafigini kaldırmıyor olabilirmi.. yeni switch alsam sorunum çözülürmü acaba. yeni switch almayı düşünüyorum artık. ne önerirsiniz yeni bir switch olarak... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. saygılarımla..

• Valla kardesim ben sana söle kısaca yanıt vereyim Asoft ta onun belirlemiş oldugu portu oynarsan deiştirirsen sorun cıkıo port 30000 de kalsın ve sıtandart ta kalsın gelişmis yapma ve server a 5 sn de bir ping göndersin
    ( ben deiştirmiştim cok fazla sorun yasadım)
    ikincisi swithler de kolay kolay problem cıkacagını sanmam ama seninkinin ismini duymadım daha önce ben CNet kullanıyorum Modem de Zyxel gayet memnunum her ikisinden de yantlayabildiysem ne mutlu kolay gelsin Asoft ta problemin olursa halletmeye calısırım kolay gelsin ....
  • akınsoftta ayarlar aynen sölediğin gibi.. portları falan değiştirmedim..zaten problem sadece akınsoftta değil. internet bağlantısındada problem yaşıyorum. bazı bilgisayarlar internete bağlanmıyo. bi gün 3 tanesi bi gün 4 tanesi ama hepsinin bağlandıığını görmedim daha. ilgin için tşkler..
  • kablolarını sen kendin mi çaktın ,
    TB - T - Yb-M- MB- Y- Kb-K

T= turuncu
    Y=Yesil
    K=Kahve
    M=Mavi
    B=Beyaz
    eger boylese sorun cıkıyorsa Switch deiştir. kolay gelsin...
  • tşkler abicim. valla kablo sırasıda aynı dedigin gibi. kabloları gecen hafta yeniledim.. neyse yardımların için tşker.. müsade edersen msne ekliyecem seni. tşkler...
  • tmm kardesim ekle sorun deil o zaman sen switch deişcen kolay gelsin yinede
  • başka yorumlarada açığım beyler. illa swicthi değiştirmem lazımsa ne öneriyorsunuz.. marka model olaraktan. tşler.
  • Bir ihtimal switch gibi gözüküyo ama emin olmak için bir yerden switch temin edip bakman lazım
    kablolarda da problem olabilir veya ip çakışmasıda olabilir bırak pc ler ip leri adsl modemden alsınlar

bunları bir dene ve cevabı bize yaz ona göre tekrar fikir yürütürüz...
  • Valla bir switch alip geleyim test edelim diyecem ama mesafe uzak malum. Bence calistigin firma ile anlas (malzeme konusunda) sartli switch al, denersin eger sorun onda degilse iade edersin. Bir de buyuk ihtimal cihazlarin ozellikleri aynidir, ethernet kartlari ne? via ya da sis filan mi. Bunlarin guncel driverlarini kurmayi deneyebilirsin bazi ethernetlerin windows suruculeri ya da eski surumleri sorun cikariyor.
  • ip adresi 192.168.0.1
    alt ağ maskesi 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi 10.0.0.2

yeğlenen dns sunucusu 10.0.0.2
    diğer dns sunucusu 212.156.4.6

ağını aynı bu şekilde ayarla dostum eğer yerel ip n 10.0.0.8 gibiyse o zaman ip ni ona göre değiştir ve hermakinadaki ip n en son rakamları farklı olsun yeterli. yani çakışmaması için.eğer yine sorun devam ederse (bende de vardı aynı dert) şalteri komple kapat 15-20 saniye yeniden açtığında sorun ortadan kalkıyorsa switch i değiştirmen gerek.(yada o şekil devam edersin işte haftada yada 10 günde bi şalter operasyonu yaparsın)
  • Makinelere el ile ip ataması yapma bence. hepsi otomatik olarak alsın ipleri. ilk değerlere dondur. switch markanı duymadım daha once ama switch problemi olacağını tahmin etmiyorum
  • el ile ip vermezsen akınsoft u çalıştıramazsın.
  • Merhaba ReQueM:

Öncelikle akınsoft nedir hiç kullanmadım. Senin sorunundan yola çıkarak bazı noktaları aydınlatırsak cevap bulmamız kolaylaşır diye düşünüyorum.

1-PC'lerin bazılarının nete bağlanamamasından bahsetmişsin. Öncelikle bu bağlanmayan pcler yerel ağ üzerinde birbirlerini görebiliyorlar mı? Ping komutuna cevap veriyorlar mı? Sağlam bir deneme olması için 1 pcden nete girmediğini söylediğin başka bir pcye 650-700 mb lık bir dosya kopyala (Test için).
    2-Kullanıdğın Switchi hiç duymadım. Bazı HUB'lar üzerinden SW yazmasına rağmen bunlara Switch diyemiyoruz. Göz aldatmacası olacak bir çeşit sanırım. Senin kullandığın cihaz HUB mı Switch mi? Gerçek bir Switch HUB'tan çok daha performanslıdır. Gelelim Hub veya sw ile ilgili olaya. Biraz zahmetli olacak ama, tek tek pclerin hub/sw bağlantısını keserek teker teker öyle bir dene (Çalıştığına emin olduğun porta takarak). Belki hub/sw nin portlarında bir sorun olabilir.

Bunların ışığında denemelerini yazarsan sorunu daha da daraltmış olabiliriz sanırım.
    Kolay gelsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.