Şimdi Ara

Syma X5C Drone Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba! Aliexpress'ten satın aldığım Syma X5C Hakkında Olan Görüşlerimi Yazmaya Çalışacağım. Almak isteyenler az da olsa görüş sahibi olurlar.
    En baştan başlayalım.

Buradan 62$'a satın aldım. Hiç araştırmadan aldığım için biraz pahalıya almışım. dx.com'da dolaşırken 50$'a buldum

25 günde felan geldi. Yurtdışından çok fazla alışveriş yaparım. Aama çoğu kayıtlı ürün olarak gelmez,3-4 tanesi kayıtlı ürün olarak gelir. Artık dron'un şansına mı desek yurtışından satın aldığım 6. Kayıtlı ürün olmuş. Bir Güzel de gümrük vergisi yedim.(Vergi ödememin sebebi aynı adrese,aynı kişiye yurtışından yılda en fazla 5 kayıtlı ürün getirtilebiliyormuş. Bu yüzden vergi ödedim. Fiyatından değil. Satıcıda zaten 11$ yazmış faturaya.) vergi,mühür,gümrüğe sunma ücreti derken toplam 57 TL Gümrük vergisi ödedim. Gümrüğü aradım,tabi neden vergi bindiğini bilmediğim için. Kadın sordu kaçıncı alışverişiniz diye 30-40 oldu dedim. Kaç tanesi kayıtlı dedi 5 tanesi dedim. Sonra nedenini açıkladı. Yine de az vermişler dedi 100 TL 'den aşağı vermezler dedi. Sonra PTT'nin klasik durumu aradılar Eymen bey evinize geldik fakat bulamadık sizi diye. Bende tüm gün evdeydim. Saat 5'e kadar Acıbadem'den gelip alabilirsiniz dediler. Gittim barkod numarasını vs. verdim ürününüz burda değil dediler. Orda biraz bağırdım. Sonra çıkarken ürünlerin üstünde ismimi gördüm. Bu ürün benim dedim. Baktılar özür dilediler felan. Sonra aldım. Yani toplam 218 TL'ye geldi.

Ürüne gelirsek ilk kez uçuracaklar için gayet iyi bir ürün. Fotoğrafları pek iyi çıkmıyor. Fakat videoları idare eder. Aşağıda videoyu göstericem. İlk uçurduğumda apartmanlara çarptı,4. kattan yere düştü,suya girdi. Şuan için hiçbir problem yok allahaşükür. 100 metre mesafesi var. 150'ye kadar gidir fakat 100'den sonra kontrol zorlaşıyor.

Marka: Syma
    Modeli: x5c
    Adı: Syma x5c drone 2.4G 4 kanal uzaktan kumanda quadcopter
    Uçak boyutu: 31cm* 31cm* 8.7cm( l* w* h)
    Renk kutusu boyutu: 51.5cm* 29.5cm* 8.7cm( l* w* h)
    Renk: beyaz
    Pil kapasitesi: 3.7 v 500 mah lityum pil
    Uzaktan kumanda pili: 4 AA pil(Kutudan Çıkmıyor)
    şarj modu: usb
    şarj süresi: 100 dakika
    Uçuş Süresi: 7-8 dakika
    Mesafe: 100m
    Kamera: 2 MP
    Fotoğraf numaraları: 800 fotoğrafları
    Videolu uçuş süresi: 6 dakika

Benim aldığım paketin içeriği aşağıda.

Syma X5C Drone Ana Konu

8 Adet yedek pervane,SD Kart okuyucu,tornavida(Drone üzerinde ki tüm vidalar için kullanılabiliyor),şarj etmek için USB,Kumanda,2 Adet 600 mAh 1 Adet 500 mAh Li-po pil,Kumanda ve Drone

Syma X5C'nin Görüntüleri:

Syma X5C Drone Ana Konu

Syma X5C Drone Ana Konu

Bu da kumandası
     Syma X5C Drone Ana Konu

1.1,1.2,1.3,1.4 ile Trim ayarları yapılıyor. Ayrıca 1.2 tuşunu aşağı çekerseniz video kaydına başlıyor. Üste doğru çekerseniz Fotoğraf çekiyor. Videoyu durdurmak için tekrar aşağı çekiyorsunuz.

2 Numaralı tuşa basılı tutup 6.2 Numaralı şeyle(İsmini unuttum kusura bakmayın) istediğiniz yöne yön verince 360 derece dönüyor. Yani takla atıyor

3 Numaralı tuşa Basınca High İle Low mod arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Low Mod'da rüzgara karşı koymanız zor. Yani kuvvetli bir rüzgar estiğinde rüzgarın zıttı yöne ilerletirseniz pek etkisi olmaz. Fakat High mod'a alırsanız rüzgara daha fazla karşı koyabilir.

4 Numaralı LCD ekranda Kumandanın Pilinin ne kadar kaldığını,Drone ile Kumandanın arasında ki sinyal gücünü,Motorlara ne kadar güç verdiğinizi. Hangi yöne doğru gittiğinizi yani hangi motora daha fazla güç verdiğinizi görebilirsiniz.

5 Numaralı buton ise Kumandanın Açma Kapama tuşu.

6.1 numaralı şeyi yukarı doğru ittirirseniz drone havalanır sağ ve sol tarafa doğru yatırırsanız drone kendi etrafında döner. Aşağıya doğru çekerseniz yavaşlatırsınız.

6.2 numaralı şey ile yön verebilirsiniz. ileri yaparsanız ileri aşağı yaparsanız aşağı sağ yaparsanız sağ,sol yaparsanız sola doğru gider. 2 numaralı butona basılı tutup burdan yön verirseniz yön verdiğiniz yere doğru 360 Derece döner yani takla atar.

Syma X5C ile çektiğim video:

Ayrıca internette Syma X5C'nin üzerine Go Pro Hero 3 Black Edition takanlar var. Sizde deneyebilirsiniz.
    SYMA X5C'nin ANA KONUSUNU BULAMADIM BU KONUYU ANA KONU İLAN EDİYORUM

HER TÜRLÜ SORUYU SORABİLİRSİNİZ...

TEŞEKKÜRLER..

• güzel paylaşım eline sağlık
  • Saolun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goproyu taşıyabilirmi?

• Taşıyamaz.
  • Tasiyabilir. Youtubeda aratirsan Go Pro Hero 3 takanlari gorebilirsin.

• cihazdan bende de var yeni baslayanlar icin oldukca ideal ve eglenceli bi duron..go proyu tasıyamaz izlediginiz videolarda update yapılan versiyonlara takılan go prolar mevcut ama MOBIUS ile denenebilir ben şahsen öyle yapıyorum 38gr agırlıgı var cameranın,guzel goruntuler alabiliyosunuz.herkeze iyi eglenceler ve konu icin de ayrıca tesekkurler...

• Nasıl taşıyamaz hocam allah aşkına.
    Bu montaj videosu:

Bu da go pro ile çekilmiş görüntüler:

• geçen nette dolaşırken syma 5xc için yeni çıkardıkları fvp seti gördüm bunu daha önce gören duyan inceleme fırsatı olan var mı aranızda?

http://www.gearbest.com/rc-quadcopter-parts/pp_212704.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.