Nokia'dan Symbian 2 bombası! Yaşar Tuna ZorluNokia, Android ve Windows'a dur demek için yeni adımını atıyor: Symbian 2 neleri değiştirecek? Resimlerle: Geçmişe yolculuk - Nokia'nın kilometre taşları Video: En "sert" Nokia N97 testi #1 Symbian Android'in yükselişini engelleyebilecek mi?Nokia bünyesine dahil olan Symbian Foundation (SF) mobil işletim sistemini açık kaynak haline getiriyor. Yakın zaman içerisinde beta versiyonunun yayınlanması düşünülen Symbian 2'nin asıl amacı yoksa Google'ın mobil işletim sistemi olan Android'in hızını kesmek mi?
SF' nin açık kaynak kod olarak ürettiği yazılım hazır olduğunda kullanıcıların kendi uygulamalarını geliştireceği ve satabileceği (Horizon) bir çatı haline gelecek.
Ancak bu çatı Nokia'nın Ovi Store'da yaptığı gibi tek yönlü değil çok yönlü bir satış mantığı güdülerek oluşturuluyor.
Bu portal diğerlerine göre biraz farklı görünse de uygulama geliştirmek isteyen herhangi biri zorlanmadan Symbian 2 tabanlı telefonlar için uygulama geliştirebilecek.
Horizon, uygulama yayınlama programı olacak ve çoklu dil desteği sunarak desteklenen birkaç ödeme metodlarıyla yazılımcının kazandığı ücreti kolayca kendi hesabına aktarabilmesine olanak sağlayacak.
Dünya üzerinde kullanımda olan cep telefonlarının hemen hemen yarısının Symbian kökenli olduğu düşünülürse SF'nin Horizon projesinin Nokia'nın mobil uygulama piyasasında büyük bir kontrol mekanizmasına sahip olacağını işaret ediyor.
Zaten böyle bir şey yapması gerekiyordu geç bile kaldı. Atı alan Üsküdarı geçmese de yolu yarıladı.
benim 100 yıl önce aklıma gelen şey nokianın daha yeni aklına geliyor.
Bu arada Nokia Amerika pazarında elini güçlendirmek için Amerika'ya özel Symbian arayüzü geliştircekmiş....
acaba bu symbian 2 yi bizim symbian s60 lara yüklenirmi(çıktığı zaman)
quote:
Orijinalden alıntı: bugra94
acaba bu symbian 2 yi bizim symbian s60 lara yüklenirmi(çıktığı zaman)
Sanırım imkansız yükleyebilmek. Symbian' da sürüm yükseltilemiyor. Fabrika çıkışında hangi sürümse o dur. Mesela ben N78 kullanıyorum. S60 v3 sürümü var. Sonradan s60 v5 çıktı. Ama biz onu kullanamıyoruz. Yeni çıkacak ürünlerde yer verilir Symbian 2' ye.
Nokia hiç kullanmadım, yeni yeni n97 gözüme çarpmaya başlamışken sogudum, nedense nokianın pazarlama tekniği beni gıcık ediyor. Bu firmanın bu kadar yüksek pazar payına sahip olmasını anlamıyorum. Evet adamlar başarılı ama nasıl? Aşırı fazla model üreterek mi... sanırım evet! Şimdi de yazılımda geride kalmanın acısıyla birşeyler yapmaya çalışıyor. Taklitçiği ve teknolojiyi geç uygulayan firma. Ben titreşim ve ses kayıt özellikli Panasonic telefonu kullanalı 2 sene aşarken nokia ancak yeni yeni modellere uygulamıştı ve her modelde de yoktu. Buna ragmen millet ne varsa 5110 alıyordu
Arayüzü kişiselleştirilebilen, daha esnek bir symbian gelse iyi olur.
"Symbian Foundation (SF) mobil işletim sistemini açık kaynak haline getiriyor."
Bu yazıyı görünce nedense ilk aklıma gelen virusler oldu.
Bilgisayar gibi birde telefonlarda virus savası vereceksek iyi
Sonra TElefon içinde anti-virus program ke-y leri ararız
Android' i hangi teller kullanıor acaba??
quote:
Orijinalden alıntı: mawoix
Android' i hangi teller kullanıor acaba??
HTC' nin üç modeli var (G1-MAGİC-HERO). HERO piyasaya sürülmedi galiba. Diğerleri de Türkiye' ye gelmedi sanırım. Samsung i7500, bir kaç ülkede satışa çıktı sanırım. Türkiye' de yok. General Mobile DSTL1, çok yakında Türkiye piyasasına sunulacak deniliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme