Şimdi Ara

Syriana (2005)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pek dikkatli izlemediğimden mi (ilk sahneden sonra uzun bir süre çok monoton gidiyor) yoksa altyazısı çok mu kötü çevrilmişti () tam emin değilim ama ben pek beğenmedim filmi.

Zaten imdb'de de 7.2 almış.http://www.imdb.com/title/tt0365737/
    Yazık olmuş George Clooney'ye :(
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• haftaya gösterime gircek.izlicez tabiyki
  • Şu anda mevcut alt yazı çok kötü..

Ben DVD'ye yazmadım bekliyorum bu yüzden..

Ayrıca IMDB'den 7.2 çok iyi bir nottur.. "Zaten IMDB'den 7.2 almış..." tuhaf kaçmış biraz..
  • 7.2/10 (9,865 votes)
  • çok farklı bir film agır monoton ilerliyen bir film seyrettim ama sonuna kadar sıkıldım ama son 10dk biraz olsun monotonluktan çıkıyor ama izlensede olur izlenmesede.. filmi bir defada anlayabilmek zor.. derin devlet, petrol şirketleri, petrol ülkeleri ve sıradan insanlardan oluşan bir hikaye..
  • Böyle karışık konularda altyazı çok önemli o yüzden ya sinema yada iyi altyazı
  • bende merak ediyordum bu filmi, indirmeye başladım. ama yorumlara bakılırsa alt yazı sorunuyla karşılaşabilirm, ne yapsam iptal mi ediyim, yok yok bende bi şansımı deniyim belki iyi bir çeviri düşer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S40 I (1995-2004)
    17 yıl önce açıldı
    Bloodsport (1998) | Van Damme
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bugün gösterime giriyo 1 hafta içinde izlerim
  • Torrentlarda 1 ay oluyor gosterime gireli

Bu arada film uyuz etti beni, gerçekler korkuttu belki de beni, belki de her gün doğuda var olduğunu bildiğim haksızlıkların hepsini bi anda hatırlattı bana ve elimden bir şey gelmedi...

Bilmiyorum filmden sonra hiç iyi hissetmedim kendimi.

Ve bence yönetmenin amacıda buydu!..
  • aksam izlicem
  • 24 Mart 2006
    Ali Atıf BİR aabir@bahcesehir.edu.tr

Syriana’daki anlatım sorunu

Syriana’yı iki yönetmen ismi, iki tür, iki çekim açısı öğrenince kendini uzman sanan sinema yazarlarına bakıp "yılın en iyi filmi" falan sanırsanız yanılırsınız. Syriana’da ciddi bir anlatım sorunu var. Hele de İngilizce bilmiyorsanız alt yazıları okuyacağım derken öykünün birçok kısmını kaçırmanız mümkün.

Yönetmen Stephan Gaghan, dört ayrı öyküyü bir arada kurgulayıp farklı olacağım derken ipin ucunu biraz kaçırmış, ana öyküyü İran Körfezi’ne kurban etmiş. Ama filmin mesajı, "Amerika Suriye, İran, Irak üçgenindeki petrol ve doğalgaza dayalı pis işler yapıyor" olunca, ister istemez izlenme zorluğu konusunda gözler kör, kulaklar sağır hale gelmiş.

Filmin mesajına itirazım yok, ama gerçek şu: Ne eğlenceli ne de konusu orijinal. Nitekim filmin orijinal olmadığı birkaç haftadır köşe yazarlarının, "Amerika’nın Ortadoğu projelerini anlamak isteyen, Syriana’ya baksın" demelerinden belli. Yıllardır onların yazdıklarından başka bir şey söylemiyor. Filmi daha önce yazdıklarının "hoş" bir kanıtı olarak gösteriyorlar, hepsi bu.

Bir şeyler olacak diye bekliyorsunuz. Çıka çıka ortaya bir suikast, bir de canlı bomba öyküsü çıkıyor.

Bob, CIA ajanı. İran Körfezi’nde bir ülkede, Prens Nasır Amerika aleyhine işler çevirmeye çalışıyor. Üstelik de babasının yerine kral olma şansı büyük. Bob, Nasır’a suikast düzenleyip ABD’yi kurtaracak.

Bu arada İran Körfezi’nde büyük yoksulluk, sefalet, iş arayan insanlar var. İşsizlerden biri de dini propaganda yoluyla canlı bombaya dönüşüyor. Yani film bir bakıma, "ABD’ye yapılan 9/11 saldırısının nedeni yine Amerika’dır" mesajını veriyor. Ama kaba bir İslami terör destekçiliği yapmadan... Dört ayrı paralel öyküyü izleyip benim çıkardığım sonuç bu.

Siz filmde olanı biteni anlayıp, farklı bir sonuç çıkarırsanız, ben buradayım. İki çiziktirin sizin anladıklarınıza da yer vereyim.

Dünya, Ortadoğu, Türkiye siyasetine meraklıysanız Syrina’yı kaçırmayın. Tabii ki "Bütün kötülüklerin anası ABD" diyorsanız da. Son olarak kendinizi "entel" bir sinema izleyicisi konumunda görüyorsanız, Syriana tam sizin filminiz. Diğerleri gitmesin, uyuyanlar bile olabilir.

George Clooney niye ajan Bob rolüyle Oscar’ı almış, onu çok anlamak mümkün değil. Jürinin bu sene George Clooney’si gelmiş galiba. Bakmışlar en iyi yönetmen seçemiyorlar, elde ne varsa onunla yetinmişler!

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/4129409.asp?yazarid=74

• Huhukomsu ali atıf dogru söylemiş bencede yönetmen kurguyu becerememiş bir de George Clooney o rolle nasıl oskarı almış hayret ki ne hayret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holywars -- 24 Mart 2006; 20:13:33 >
  • Nasıl kötü bir altyazı ise hiç duymadım-görmedim. :D

27 Mart 2006
    Oscar'lı filmde Atatürk'e övgü
    Sefa KAPLAN

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/arsivimage.aspx?picid=1290685

Başrollerini George Clooney, Matt Damon, Jeffrey Wright gibi isimlerin paylaştığı, yönetmenliğini Stephan Gaghan'ın yaptığı Oscar ve Golden Globe ödüllü "Syriana" filminde, Atatürk'ten övgüyle söz ediliyor. Filmin bir sahnesinde Matt Damon, eşine reformist Arap Prensi Nasır'ı anlatırken, önce onun halkı için yapmak istediklerini aktarıyor ve arkasından da "Atatürk gibi vizyoner. Halkı onu seviyor" diyor.

Bu açıdan bakıldığında, filmde anlatılan Arap ülkesi de Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma dönemindeki durumunu hatırlatıyor. Her tarafta Batılı şirketler adına da çalışan ajan kaynamakta, her Batılı devlet ülkeyi kendi yörüngesine oturtmak için inanılmaz çabalar sarfetmekte. İspanya'da Prens Nasır'a ait bir villadaki trajik kazada çocuğunu kaybeden enerji analisti Bryan Woodman'ın (Matt Damon), Prens'in özel danışmanı olması, reformist Arap Prensi Nasır'ın karakterini de gözler önüne seriyor.

"Syriana" filmi, dünyanın sayılı petrol şirketlerinin bu önemli enerji kaynağına sahip olmak için sergiledikleri pervasız tutumu anlatıyor.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4151555&tarih=2006-03-27

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 29 Mart 2006; 23:05:13 >

• 45 dakikasına dayanabildim...Sıkıcı..
  • evet senaryosu newage için janjanlı olmayabilir fakat net bi sekilde amerikanın petrol politikasını gözler önüne seriyorlar.güzel bir film!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.