Şimdi Ara

System ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaslar .. Sorunumu cözebilecek arkadaslar bildiklerini benimle paylasabilirlerse sevinirim..

işlemcim amd 6000+ 3.0 cifft cekirdekli
    ram 1gb+1gb+2x 512 ram = total 3gb
    anakart asus m2n32 sli deluxe

bilgisayarmda film izlerken veyahut müzik dinlerken arada bir takılma giriyor bende görev yöneticisinden işlemci kullanımına baktım..
    System durup dururken cpu ya yükleniyor %30-%50 lere ckıyor ve buda donmaya sebep oluyor .. filmde 2dkkada bir 3 dakkada bir mp3 de iste 30-40 snye de bir takılma yaşanıyor..
    fakat film izlemezken ve mp3 dinlemezken cpu ya yüklenen System yok ..
    günlerdir kafayı sıyırdım canımı skıyor ve bir cözüm bulamıyorum bu konuda bana yardımcı olabılrsenız cok sevınırm..
     System ..

buda gormenz ıcın bı resım..

• k-lite codec yükle

edit: işe yaramazsa windows7 özel codec i var
    http://shark007.net/win7codecs.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caqlayan -- 10 Eylül 2009; 3:39:43 >
  • Cpu kullanımında bir anormallik göremedim. Birde k-lite codec paketi kurup deneyin. Şayet durup dururken hiçbir işlem yapmadan cpu %50 lerde görünüyorsa neyin meşgul ettiginden emin olun, örnegin o esna virüs yazılmı açılış bilgileri vsvs leri tarıyor yada güncelleme yapıyor olabilir.
  • Cpu Kullanımı Film izlerken %2 lerde seyrederken aniden %40ve %50 lere ckıyor ve tekrar düsüyor o sırada %40 lara cıktıgı sırada filmde donma yapıyor .. görev yöneticisinden takip ettiqimdede System die bir sey yükselip inip duruyor ..

Kodeklerden olacagini pek sanmıyorum cünkü xp kullanırkende böle idi k - lite codec kullandıqım halde..
  • yüksek cpu yüzdesine denk geldiğinde, görev göneticisinin işlemler sekmesinin cpu kullanımına göre sıralanmış ss ini koyabilir misin
  •  System ..

%30 ve %40 da yakalayamadm .. şans işte screenshot alcam die kasmadı .. bi ara kasar gibi oldu ama 22-25 arasını gördü
  • ilginç
    sana bios güncellemesi yolu göründü
    korkma çok basit. önce burdan en son bios dosyasını indir.
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0jMy2X8lKstYRvev

sonra burda gördüklerini uygula

• sadece son sürümümü yapmalıyım yoksa benm versıyondan sonra ckmıs olan tüm bios updatelerı yapmalı mıyım .. 1 ay öncesıne kadar böle bı problem yoktu smdı ne deıstı de bıos upg edıorum anlayamadım sakın yanlıs anlama senı yargılamak deıl amacım..
  • arkadaşım ben sadece verdiğin bilgilere bakarak yapman gerekeni söylüyorum. hem bios update herzaman bişeyleri çözer boşa gitmez merak etme. sadece son sürümü yüklemen yeterli
  • C: nin icine bios update dosyasını attm ama Ezflash 2 de hicbirsey görmüyor bombos gözüküyor C: ..
  • harddisk bölmelere ayrılıysa d: e: hepsine at garanti olsun bulması
  • gene bulmadı ama asus update programı ıle guncelledım bıosu .. bı ara mavı ekran hatası werdı d3 vs bi hata verdi ama smdı kurcalayamıyacam yarın deneyıp sorunun cozulup cozulmedıqını ıletıcem sana arkadasm hersey icin tesekkr ederm..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.