Merhaba arkadaşlar ben htc hd 2 t-mobile aldım ama ingilizce sağa sola baktım ama düzgün çalışan dil paketi veya romu bulamadım sizden ricam bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar dışında sırf yorum olsun diğe cevap yazmayın belki 50 yere forum açtım artık bıktım çünkü herkes var diyip bişey göstermiyor yani varsa ya link ver yada var deme yardımcı olursanız çok sevinirim İyi çalışmalar
Bak dostum, sana iyi bir htc hd2 kullanıcısı olarak yardım edeyim. T-mobile için türkçe romun olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü bu telefon ingiltere için özel üretilmiş, modifikasyonu htc hd2'ye nazaran daha yüksek olan bir modeldir. Gerçi gelelim, türkçe romu bulduğuna. Ben de telefonu yurtdışından satın aldım ve hiç anlamadığım bir dil olan Holladaca yüklüydü. Hemen bir hevesle türkçe romu indirip kurdum. Malesef çok problemle karşılaşıyorsun, yani stabil çalışmıyor. Sürekli telefonun pilini çıkar, tak. Ayriyeten pek çok yazılımın eski versiyonu telefonunda stock şekilde bulunuyor, yenisini indiriyorsun. Güncellemiyor, hem eskisi, hem yenisi telefonda kalıyor ve silemiyorsun. Bu işin uzmanları xda sitesinde, işin kralı da cotulla'dır. Türkiye'deki kralı da erkin aydır. shiftpda.com adresinden de yardım alabilirsin, ingilizcen yoksa. Gerçi bir aksilik çıkmazsa bir-iki hafta içinde hd2 için nandroid (sd kartsız çalışan) android rom sürülecek piyasaya ve bunda türkçe dil seçeneği mevcut olmakla birlikte, çok stabilde çalışıyor. Demem o ki illa istiyorsan, sana t-mobile için en stabil ingilizce rom adresini verebilirim. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=591784 Yalnız bu işi yapmak o kadar kolay değil, yapamazsın demiyorum; kolay değil diyorum. Bu işe başlamadan önce kesinlikle cihazının hspl yapılması gerekiyor. Ardından radio versiyonunu güncellemen gerekiyor. Radio dediğim kulaklık takıp dinlediğin radyo değil. Mutlaka başlamadan bunu oku http://math.ogu.edu.tr/aodabas/htc_hd2.pdf Ardından her şeyi kavrayabilirsen burdan sana verdiğim seri numarasıyla HTC HD2 offical Türkçe romu indirebilirsin. http://www.htc.com/tr/SupportViewNews.aspx?dl_id=878&news_id=534 Senin için gerekli olacak seri numarası : HT9CMNW05766 Siteden US seçeneğini download etmen gerekiyor. Sanırım biraz uzun, biraz da karmaşık oldu ama yavaş yavaş çözebileceğini düşünüyorum. Lütfen acele etme, oku sonra bir daha oku. Mutlaka başarırsın. Bol şanslar, kolay gelsin
hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. yalnız bu verdiğin pdf dosyasındada eksik bilgi var çünkü sistem tamamen Hd2 Avrupa versiyonu üzerine baz alınmış. yani özellikle şunu soruyorum T-mobile HTC HD2 nin üzerine Normal Avrupa romu kurulabiliyormu? ben bazı forumları gezdim kesinlikle kurulamaz diyorlar yani cihaz birck oluyormuş. eğer kurulma imkanı varsa ve sürüm olarak neyi nerden indirip kuracağımızı gösteren daha sağlam bir kaynak varsa paylaşırsan sevinirim. birde hocam nand android'in piyasa sürülüş tarihi açıklandımı? teşekkürler
Daha önceki yazımda belirttiğim gibi t-mobile ingiltere için yapılmış yüksek modifikasyonlu bir cihaz. Bu yüzden türkçe rom bulunmamakta. Belki türkçe yama bulabilirsin ama ben bilemiyorum Son olarak android romu Türkiye'de ilk yapan kişilerden birisi ersin koç ile birlikte pda sitelerindeki nickim edi1907 olan benimdir herhalde. Cotulla ile yaptığım görüşmede driverlarda halen bir problem olduğunu belirtti. Yalnız benim tahminim bu Rus arkadaşlar cotulla ve Dark forces takımı %100 çalışan stabil bir android romu hiçbir zaman yapamayacakları kanaatinde. Buna istinaden zaten ben hd2 telefonumu üzülerek de olsa sattım ve desire hd bekliyorum. Cotulla'nın söylediğine göre Windows 7 phone programı hd2'de androide nazaran daha stabil çalışacağı yönünde
merhaba htc hd 2 t-mobile var nasıl türkçe yapılacağını biliyor musunuz acaba yardımcı olursanız çoook sevinirim