Şimdi Ara

T220 Çözünürlük Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fantomas

Virüsten kaynaklanmaz ama çok düşük ihtimal ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. Evet koyuncu istanbulda, ben ist'da oturuyorum bana bile gidip gelmek tüm günüme maloldu çok sapa bi yerde arabayla zar zor bulmuştuk. Önce sen bi aldığın yerle görüş en iyisi sonra ona göre karar verirsin. Bu arada problem hala devam ediyor mu veya başka bi bilgisayarda deneme imkanın oldu mu?

hocam muhtemelen ekran kartından kaynaklanıyor çünkü dvi kablosunu hareket ettirdim ekran gitti başka bir dvi kablo taktım sorun devam etti ama monitörden olmadığı kesinleşti çünkü ekran gidikken kabloyu çıkartıp takıyorum ekran kartına, görüntü geliyor. sorun şu bilgisayarı açtım ve film izlicem bilgisayarı açtıktan 15 dk sonra pat görüntü gidiyor
    bu arada vista kullanıyorum ciddi anlamda virüs problemim var evde internet yok virüs programlarıda haliyle güncellenmiyor veya ekran kartının sürücü driver ı stabilmi değil acaba diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsay -- 8 Mart 2010; 19:57:48 >

• Problemin monitörden kaynaklanmadığını öğrenmen iyi olmuş ama artık çevreden bi yerden windows 7 bul da ona geç hem bi format atarsın sistem rahatlar hem de yeni sürücüyü de bi yükle bir çok problemi düzeltiyorlar yeni driverlarla..
  • yaw ben 8 ay önce T220 aldım 1280*1024 çözünürlüğün üstüne çıkamadım lanet ettim hayatıma hiç monitöre suç bulmak aklıma gelmedi ekran kartındandır dedim aylar sonra bu başlığı görüp sizlerinde aynıd ertten müzdarip olduğunu görünce samsunga küfür edesm geliyor eşşek şamsı yemin ederim bendeki ekran kartında bir ayar buldum HDTV desteği orada biraz kurcalamalar yaptım çözünürlük değerleri geldi karşıma 1920*1080 seçtim ekran bu çözünürlük değerini aldı ama 1680*1050 yapamıyorum yapsamda taşmalar oluyor çok garip bir durum bilgisayar her açıldığında monitör uyarı veriyor uygun olmayan çöznürlük diye içimden ulan gavat diyorum her açışpımda sanki uygun çöznürlüğe geliyonda biz getirmiyoz böle işte bizim tabi koyuncuya gitme ihtimalimiz yok siirteyim 2000 km yol elimizde patladı anlayacağınız monitör 600 tl parada vermiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: acamas

yaw ben 8 ay önce T220 aldım 1280*1024 çözünürlüğün üstüne çıkamadım lanet ettim hayatıma hiç monitöre suç bulmak aklıma gelmedi ekran kartındandır dedim aylar sonra bu başlığı görüp sizlerinde aynıd ertten müzdarip olduğunu görünce samsunga küfür edesm geliyor eşşek şamsı yemin ederim bendeki ekran kartında bir ayar buldum HDTV desteği orada biraz kurcalamalar yaptım çözünürlük değerleri geldi karşıma 1920*1080 seçtim ekran bu çözünürlük değerini aldı ama 1680*1050 yapamıyorum yapsamda taşmalar oluyor çok garip bir durum bilgisayar her açıldığında monitör uyarı veriyor uygun olmayan çöznürlük diye içimden ulan gavat diyorum her açışpımda sanki uygun çöznürlüğe geliyonda biz getirmiyoz böle işte bizim tabi koyuncuya gitme ihtimalimiz yok siirteyim 2000 km yol elimizde patladı anlayacağınız monitör 600 tl parada vermiştim

Kardeşim insaf ya 600 lira veriyorsun ve daha monitörün en temel özelliklerini bilmiyorsun hadi onu geçtim zaten kaliteli ve güzel bi görüntü için almadın mı o lcd monitörü o zaman gidip bi crt alsaydın temiz.. Sorununa gelirsek T220'de en çok karşılaşılan 2 sorundan birisi, biri çözünürlük diğeri ekrandan taşma. Onun için de driver güncellemesi gerekiyor bi önceki sayfada @gurkans arkadaş bu sorunun çözümünü anlatıyor her ne kadar herkeste işe yaramasa da..

• Merhaba Arkadaslar,
    Size samsung T220 macerami anlatayim :)
    Monitoru gecen sene aldim ve 1680*1050 olmasi gereken cozunurluk 1280*1024 uzerine cikmiyordu. Monitoru dizustu bilgisayar bagladigim icin, sorun dizustu bilgisayarda diye dusundum fakat ayni gun icinde farkettimki internette yerli yabanci forumlarda bircok kisi bu sorunla karsilasmis. Sorun samsungun bu monitore yanlis edid dosyasi yuklemesi. Nvidia ekran kartim vardi ve ekran kartinda rastgele bir menude advanced timing diye bir ekran bulup oradaki degerlerle oynayip bir sekilde 1680*1050 cozunurluk elde ettim. Fakat monitoru baska bir bilgisayara bagladigimda boyle bir menu olmadigi icin, veya windows 7 yukledigimde boyle bir menu olmadigi icin monitoru yine 1680*1050 cikaramiyordum.
    Sonunda samsung servisini aradim, gelip monitorumu aldilar ve koyuncu denen firmaya gonderdiler. Monitorum 2 hafta sonra, bir hafta boyunca test edildi bir sorun bulunamadi yazilip geri gonderildi. Oysaki problemi acik acik yazip kutuya ilistirmistim. Anlamadigim baska bir noktada monitor cozunurlugunu bir hafta boyunca nasil test edersin ey teknik servis insanı ? senin kullandigin monitorler gunden gune cozunurlugunu mu arttiriyor ? nasil yani bir hafta boyunca test ettin. Tak bilgisayari monitore ac, goruntu ayarlarina gel maximum cozunurluge bak ? bunu yapman bir haftamı surdu ? neyse arkadaslar kisacasi adam monitoru acmis calisiyor bu deyip paketleyip geri gondermis. Haa bu arada arka kapağın bir mandalını kırmış açıp kaparken.
    Sonra arkadaşlar ben aldım monitörü koyuncu denen firmaya kendim gittim. Aldilar monitörü servise, sonra beni çaardılar içeri girdim işte teknik eleman dijital girişte sorun vardı hallettik analogda bir sorun yok dedi. Ben analogtada sorun var diye hatirliyorum ama yok diyorsanız açıkçası analog çok fazla kullanmadım ozaman yoktur deyip monitörü aldım geldim. İşyerine geldim işyerindeki bilgisayar dijital giriş yok, analogtan bağladım baktım yine sorun devam ediyor analogta. Eve götürdüm dijitalden bağladım dijital düzelmiş fakat evde sadece analog çıkışı olan bir netbookum var ve bu monitörü işyerindede kullanmak istiyorum yani analog çalişması lazımdı.
    Tekrar monitörü alıp koyuncu denen firmaya gitmeye karar verdim. Fakat yine sorun diyeceklerini bildiğim için, yanımda analog çıkışı olan netbookumu (Samsung NC10) da götürmeye karar verdim. Sorun yok derlerse hemen orada bağlayıp sorunu gösteririm dedim. NC10 kitapçığını okudum 2500 küsür 1600 küsür gibi çok yüksek bir çözünürlüğe kadar desteği varmış bu ufak netbookun ekran kartının. Yinede emin olmak için netbookunu bir günlüğüne bir arkadaşıma verdim. Kendisinin 1920*1080 çözünürlükte bir monitörü vardı. Ondan netbooku alıp monitöre bağlamasını ve 1920*1080 çıkıyormu kontrol etmesini istedim. Sağolsun kontrol etti ve 1920*1080 çıkıyor dedi. Netbook bu çözünürlüğe çıkıyorsa 1680* 1050 hayli hayli çıkar diyerek düştüm yollara elimde koca monitör. Teknik servise dedim bunu önceden getirmiştim dijitalinda sorun var düzelttik analogunda sorun dediniz fakat bunun analog girişi çalişmiyor dedim. Aldılar monitörü, bir süre sonra beni çağırdılar. Gittim teknik servis odasına ordaki eleman 1680*1050 çalişiyor dedi sorun bunda dedi. Hemen netbooku çıkardım taktım bakın dedim 1280*1024 yukarı çıkmıyor bu monitör bozuk dedim. Eleman bana o beni ilgilendirmez benim bilgisayarimda çalişiyor yapicak bişey yok sorun yok dedi.Senin netbookun 1680*1050 desteklemiyor demekki dedi. Sonra orada tamire gelmiş bir samsung t240 monitör gözüme çarptı. Peki dedim madem desteklemiyor, ozaman şu monitöre takalım netbooku bakalım destekliyormu desteklemiyor mu. Taktık arkadaşlar netbooktan 1920*1080 çözünürlük aldık. Bu netbook 1920*1080 destekliyorsa bundan daha düşük bir çözünürlük olan 1680*1050 çözünürlüğü nasıl desteklemez bana açıklarmısın dedim. Ben size bunun açıklamasını yapmak zorunda değilim, bende çalışıyor yapacak birşey yok dedi. Bak kardeşim dedim bu monitör hatta tak ve kullan monitör diye geçer bu karmaşık bi sistem değil takarsın bilgisayarına çekersin maximum çözünürlüğe kullanırsın. Ben bu monitörü her bilgisayara takıp kullanabiliyor olmam lazım, senin bilgisayarında çalışıyor diye sorun yok diyemezsin dedim. Senin netbookunda sorun var onu bırak servise dedi bana. Çıldırıcam artık, iyi bunda sorun varsa dizüstü bilgisayarımda da 1280*1024ten yukarı çıkmıyor ondadamı sorun var dedim. Evet ondada sorun var onuda getir dedi bana herif. Peki dedim hadi taşınabilir bilgisayarlarda çalışmadı anladım, işyeri bilgisayarım masaüstü, buna hertürlü monitörü bağlayıp sorunsuz çaliştirmam lazım ondada çalişmiyor onada gelip bakıcan mı ozaman dedim ondada mı sorun var dedim. Orda biri cikip evlere servis yapmiyoruz haha diyerek benimle dalga geçmeye çalişti. Bakın ozaman dedim en basitinden bu bilgisayardan çıkarın başka bir test bilgisayarına takın çalışırsa kabul edicem ama çalışmaycak dedim. Taktılar ve çalışmadı arkadaşlar, o tsak gecmeye calisan tipler hepsi sustu. Got olup gittiler edid dosyasini guncellediler. En basta yapmaları gereken seyi yapmayıp yarım saat benimle tartışmayı seçtiler. Sonuçta monitör olması gereken şekle geldi fakat bugun tam 1 sene 1 ay oldu arkadaşlar monitörü alalı. Bir senede ancak halledebildim. Bu konudaki diğer yazıları okuduysanız, koyuncu holdingin bu bozuk monitörleri satarken sorunun farkında olduğunu anlarsınız. Bile bile bozuk monitör sattıklarını insanları mağdur ettiklerini görürüsünüz. Monitörler garanti kapsamından çıkmasın diyede, sorunu düzeltip monitörü dağıtmamışlar, sorunlu sorunlu monitörleri dağıtmışlar. Teknik servisleri tam bir felaket, adam ayarlarıyla oynanmış bir ekran kartı olan bilgisayarı test bilgisayarı olarak kullanıyor ve ne çözünürlük verse görüntü kötü bile olsa gösteriyor bilgisayar. Monitör testi yapılan bir bilgisayara hiç ekran kartı driveri bile kurulmaması lazım, windows ne görüyorsa onunla çalişması lazımki, ekran kartı araya girip monitörün windowsa kendini tanıttığı değerlerin üzerine yazmasın. Gerçekten arkadaşlar koyuncunun distribütörlüğünü yaptığı bir ürünü alırken çok dikkat edin teknik servis köşelerinde sürünmeyin. Ürünüzde sorun çıkarsa yandınız. Koyuncu ile iş yaparken lütfen tekrar tekrar düşünün.

• acamas arkadasim,
    benimle iletisime gecersen sana koyuncuda derdini anlatabilecegin kisinin mail adresini veririm. Istedigin gibi icini dokersin. Sorunu cozmek zorundalar boyle rezalet olmaz. Sana bile bile bozuk monitor satacaklar ve bu hatalarini duzeltmek icin hicbirsey yapmayacaklar paranin uzerine yatacaklar varmi boyle ticaret arkadaslar ? hakkini sonuna kadar ara, sikayetvar.com sitesine gir orayada yaz. ozaman onlar seninle iletisime gecer.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.