Şimdi Ara

T50 KULLANICILARI KULÜBÜ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.707
Cevap
45
Favori
204.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    9000 olsa 3 ay sonra alabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu güç tusuna basıp kapat dıyorum kapatmıyor yenıden baslatıyor ama kapatmıyor bayramdan sonra servıse yollucam
  • 4.4.2 den kaynaklı sanırsam bu problemler.

Benim teldeki gibi ses sorunu yaşayan var mı?(Bazen kendi kendine telefonun tüm sesi gidiyor.Ahize,hoparlörden hiç ses gelmiyor.Kapatıp açana kadar ses gelmiyor.)

• herkese merhabalar. telefonu birkaç gün önce çok detaylı olmasa da inceleme fırsatım oldu. biraz daha merak edildiği için inceleme de kendi kullandığım telefon da olan General Mobile Discovery ile kıyaslayacağım. yazının devamını buna göre okursanız daha fayadalı olur.
    Fiziksel Yapı

telefonun fiziksel yapısından başlarsak boyut olarak GMD ile boyut olarak benzer ancak çok az daha büyük. boyutlarda ise en dikkat çeken fark köşeli yapısı nedeniyle büyük görünmesi. bunu ele aldığınızda da hissediyorsunuz zaten. ama aman aman bir fark yok. benim ellerim büyük olduğu için kullanımda rahatsız etmedi. kız arkadaşımın elleri ise minik olmasına rağmen o da rahat kullanıyordu.
    fiziksel yapıda en hoşuma giden bölüm yan tuşlardaki hafif pürüzlü yapı. bu kullanırken sizde hoş bir izlenim veriyor. küçük ama güzel bir detay bence. bir de hoparlörün olduğu bölüme ufak bi çıkıntı eklenmiş. bu da telefonu masaya bıraktığınızda sesin kesilmemesi için kullanılmış.
    bu bölümde söylenebilecek tek eksik tasarım olarak güzel görünen arka bölümün malesef çok çabuk çizilmesi. parlak bir kaplama kullanılmasına rağmen malesef çiziklere karşı dayanıklı değil. bu sorunu arkaya da bi jelatin kaplatarak aşmanızda fayda görüyorum. kılıf dahi alsanız zamanla içine kaçan ince tozlar dikkat etmezseniz yine çizebilir. aklınızda bulundurum.
    gönül isterdi 2 cihazı yan yana birkaç resmini çekeyim ama malesef imkanım olmadı. kusura bakmayın artık.

Ekran

kullandığım gün İzmir'de hava sıcaklığı 36 dereceydi dersem muhtemelen güneşin etkisini anlatmaya yeterli olur. o nedenle ekran kıyaslaması için yeterli sayılır umarım :) ekran tam güneş altında rahatlıkla okunabilir seviyede. ne GMD ne T50 sıkıntı çıkarmadı. ama T50 biraz daha iyi işler çıkardı diyebilirim. yorumum teknik değil göz kararı ancak ekran parlaklığı T50'de daha fazla gibi. bu açıdan fiyat göz önüne alındığında taminkar bir ekranı var.
    bana göre telefonun en büyük eksik yanı olan ekranda sanal tuş olması, alanı biraz küçültse de büyük ekran bu durumu kurtarıyor. ama altta o kadar boşluk varken insan niye sanal tuşlar diye sormadan edemiyor.

Arayüz

arayüz bölümüne geldiğimizde malesef (bence) durum içler acısı. beğenenler olabilir ancak arayüz benim hiç hoşuma gitmedi. bu bölümde T50 açısından eksikleri sıralayacağım malesef.

• ana ekrandan başlarsak en soldaki galeri/mesajlar/facebook vs sekmeli ekran benim hiç hoşuma gitmedi. hem boşa orada duruyor hem de gelen mesajlar, galerinin bir bölümü direk göz önünde. biraz mahremiyete önem veren kişiler telefonu birinin eline verirken tereddüt ederler.
    • ana ekran bölümlerini tam olarak istediğiniz gibi sıralayamıyorsunuz. ana ekran daima en soldaki oluyor. benim gibi ortaya konumlandıranlar için değişik gelebilir. ayrıca ekranlar arası sonsuz döngü de yok sanırım. (ayarı varsa da göremedim) bu durumun olmaması gezinmede ufak sıkıntı yaratıyor.
    • bildirim çubuğunda hele bu kadar büyük ekranlı bir telefonda kısayollar barı olmaması bence kabul edilemez. tamam hızlı ayarlar bölümü var ama niye ana bildirimlerde olmasın. gelecek güncellemelerde el atılması gerek. mutlaka.
    • uygulamaların sıralandığı bölüm de tam bir fiyasko. altta bulunan "dock bar" (türkçeleştiremedim kusura bakmayın) ana ekran harici bir de burada da karşımıza çıkıyor. gereksiz olmasının yanında bir de sanal tuşlar eklenince durum vahim hale geliyor. o kadar büyük ekranda uygulamaları 4x4 sıralıyor. GMD 4x6 bunu da belirteyim. yani o kadar büyük ekran boş yere heba edilmiş. bu kısıma da mutlaka el atılmalı.
    • arayüz ile ilgili tek olumlu eleştirim kilit ekranı olacak. gayet sade ve kullanışlı tasarlanmış. oradan mesaj, çağrı ve diğer bildirimlerinize bakabilmeniz oldukça hoş bir ayrıntı.

arayüzü mutlaka beğenen vardır. bunlar benim kişisel ve kısa süreli gözlemlerim. ancak bu gibi durumları göz önüne alan kişiler için referans oluşturur. ayrıca bunlar halledilmeyecek şeyler değil. öyle ki direk bir başka "launcher" kurarak bu durumların çoğundan kurtulduk. sonuçta Play Mağazası bize bu imkanı veriyor.

Kamera

Kamera konusunda kıyaslarsak tabiki de megapiksel herşey değil ancak bunu da göz önüne almamız gerek. 13mp kamera GMD'nin 8mp kamerasına göre biraz daha önde. keskinlik ve renk açısından iyi sayılır. günü kurtaran sosyal medyalık fotograflar çekiyor. çekimleri de hızlı. ancak HDR modunda dikkat etmeniz gerek. geç kaydettiği için biraz oynatınca bulanık çıkıyor. biz HDR modunu gündüz olmasına rağmen güneşin arkadan geldiği veya nispeten yetersiz ışık olan yerlerde kullandık. bu gibi durumlarda daha aydınlık ama renklerin de gereğinden fazla renkli, ışıklı alanlar da daha bi ışıklı çıkabiliyor. (durumu örneklendirmek gerekirse tüplü TV'lerde kontrast ayarını fullemek gibi bişey) ancak yetersiz ışıktansa bu durum kabul edilebilir. programlar ile renk ayarı gerçeğe yakına çekilebilir. kamera menüsü de fazla karışık değil, sade. ama biraz daha ayar beklemedim değil. olsa iyi olurmuş.

Depolama ve Pil

Bildiğiniz gibi telefon hafıza kartı desteği olmadan geliyor. o nedenle ne alırsanız o. bunu aklınızda bulundurun. sözü edildiği gibi Turkcell uygulamaları aşırı yer kaplamıyor. hangileri unuttum ancak 2 tanesi hariç hepsini silebiliyorsunuz zaten. bu size nispeten yer açacaktır. bir de depolama bölümünde gözüme çarpan bellek sanal olarak üçe bölünmüş. sistem, telefon hafızası ve sanal sd kart sanırım. bu da aslında size diğer dosyalarınızı depolama için daha kısıtlı bir alan sunabilir. aklınızda bulunsun.
    batarya ise telefona göre normal bir düşüş süresi var. ne çok iyi ne de çok kötü. neyse o. bizim kullanımımızda mobil veri açık, ekran tam parlaklıkta ve 200'den fazla fotograf çektik ve kamera bu çekimlerde bazen 2-3 dk açık kaldığı oldu. bu senaryo ile bir günü kurtardı. yani siz normalde sürekli mobil veri açık, whatsapp kullandığınızı düşünürsek, bikaç saat nette gezinme, bikaç saat konuşma, biraz da oyun ile günü geçirebilirsiniz.

Diğer

• Isınma konusu tartışılmış forumda. birkaç arkadaş sadece "ısınıyor" yazıp bırakmışlar. ancak ortada somut bir şey göremedim bu söylemlerde. yani ne yapıyordunuz da telefon ısınıyor? atıyorum menüde geziniyordun da mı ısınıyor yoksa 2 saattir Asphalt 8 oynadında mı ısınıyor net belirtilmemiş. eğer 2. durum söz konusu ise zaten ısınmayan cihaz yok. yani telefonda yapılan işlem, işlemin süresi, ortamın da bulunduğu ısı (kaldı ki yaz sıcaklarındayız) bunda önemli bir etken. bu telefon benim izlenimlerim karşısında diğer telefonlar ne kadar ısınıyorsa o kadar ısınıyor. yani abartılacak birşey yok.
    • bildiğiniz gibi asistan uygulaması var. ancak ben kullanamadım. mobil internet olmasına rağmen sunuculara ulaşamadı. neden bilmiyorum.
    • turkcell'in eklediği müzik uygulaması standart olandan daha güzel.
    • 1080p vidyo çekim var deniliyor ama eh işte 1080p çözünürlükte çekiyor. 720p çekseniz de çok fark edeceğini sanmıyorum kalitede. 1080p çekmek bence biraz vidyo boyutu israfı.
    • ön kamera için ana kamerada değinmedim. çünkü çok ekstrem bir yanı yok. gündüz iyi gece duruma göre ehh... GMD kıyasla da daha iyi. (resmi olarak 2mp yazsa da 5mp diyenler de var ben ona dikkat etmedim)
    • GPS bak diyen arkadaşlar oldu ama onu da test etme fırsatım olmadı. o yüzden uydulara ne kadar sürede bağlanıyor emin değilim.
    • OTG desteği ile ilgili de bir şansım yoktu malesef dışarıda. ama olmadığı söyleniyor. araştırmakta fayda var dikkat edenler için.

[size=4]Son Sözler

2 günlük ufak incelemem sonucunda söylemek isterim ki telefon alınabilir. özellikle kafasında GMD ile kıyaslayıp soru işareti olan varsa telefon depolama ve çift sim kart desteği hariç GMD'den eksik bir yanı yok. bunlarla ilgili bir derdiniz yoksa da telefon rahatlıkla tercih edilebilir. şimdilik ortada kronik bir sorunu da çıkmadı. servis ile ilgili de henüz ciddi şikayetler yok. bu gibi koşulları da dikkate alanlar biraz daha bekleyip sorun çıkan müşterilere Turkcell ve yetkili servis nasıl bir tavır takınıyor onu gözlemleyebilirler.

ilk resim (daha uzaktan çekilmiş olan) GMD, ikinci resim (daha yakın çekim) T50 ile çekilmiştir.
    not: T50 ile çekilen resim sanırım 9mp ve biraz zumla çekilme. tam emin değilim sadece örnek olması açısından farklı ciharlar ile aynı yerde çekilen resimler koymaya çalıştım.

*GMD = General Mobile Discovery[/simage]
     T50 KULLANICILARI KULÜBÜ T50 KULLANICILARI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciddiyetsiz -- 26 Temmuz 2014; 12:56:44 >

• Ben n11 den 675 tl ye aldım paraf puan ve % 11indirim kupon ile 55tl yani 68 tl parafpuan falan 550tl ye geldi.telefon biraz ısınıyor ama takılma yok experia z ye benziyor.Daha fazla bütçe yoksa alınır

• Bugun alıcam umarım bu tarz problemler olmaz

• Dokunmatik sorunu ne durumda arkadaşlar?
  • dokunmatik özellikle ınstagram da felan hızlı yazıyorsanız klavye takılıyor yanlıs tuslara basılabılıyor ben sahsen note 3 den geldım bana ncok yavas geldı klavye ve dokunmatığı
  • lovelesss kullanıcısına yanıt
    Androidin en basarili ve optimizasyonu en iyi cihazlarinin birinden gelmissiniz, normal. Maalesef orta segmentte bu tip aksakliklar oluyor. Degisik klavye cozumleri var markette.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalitvintsev

quote:

Orijinalden alıntı: Mr-SeRGeN

quote:

Orijinalden alıntı: replastone

Hocam kullanacağın fotoğrafı galeride bul, üstüne dokununca altta paylaş, sil, fln yazan yerde şu şekilde ayarla var ordan seçiver kilit ekranını.
     T50 KULLANICILARI KULÜBÜ

Yapiyorum olmuyor :(

Bir fotoğraf açıp ekran görüntüsü atar mısın

T50 KULLANICILARI KULÜBÜ

Degistiuyorum gine zte nin arkaplani geliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_day

Ben n11 den 675 tl ye aldım paraf puan ve % 11indirim kupon ile 55tl yani 68 tl parafpuan falan 550tl ye geldi.telefon biraz ısınıyor ama takılma yok experia z ye benziyor.Daha fazla bütçe yoksa alınır

%11 indirim kuponu nasıl oluyor hocam?

• 15temmuza kadardı. Süresi herkese vermişti 300 tl üzerine şimdi yok sanırım

• Bende yeniden başladı zannettim

• Kuzenim peşin alamamış telefonu. Sadece faturaya yansıtıyoruz demişler

• quote:

Orijinalden alıntı: Claudio Marchisio

Kuzenim peşin alamamış telefonu. Sadece faturaya yansıtıyoruz demişler

Turkcell bayilerinin bir kandırmacası o 3 bayii gezdim hepsindede aynı palavrayı attılar
  • Farkındayım, tarife satmak vs. İçin yapıyorlar. O da gitmiş kvkden grand neo almış

• Arkadaşlar T50 parasını hak ediyormu. Alınırmı tavsiye edermisiniz.
  • dostum benide eklersen sevinirim bugün t50 aldım ilk izlenim gayet güzel bu fiyata hertürlü iş görür bitek içinden çıkan kulaklık kulağıma uymadı ona uyuz oldum.
  • Hayirli olsun inşallah sorunsuz bir şekilde kullanirsiniz

• Arkadaşlar telefonun ışık sensöründe sorun yaşayan oldu mu aramalarım sırasında sürekli siyah ekranla baş başa kalıyorum
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.