Şimdi Ara

T5600 Cpu Ve Vista Çarpan Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Arkadaşlar. Sorunum başlıktan da anlaşılacağı gibi çarpan problemi. Laptopumun özellikleri şöyle: t5600 cpu, 945 gm anakart. 1024 mb ddr2667 bellek, 100gb hdd. Laptopa cp kuruluyken işlemci, kullanıma göre 6 çarpanı ve 11 çarpanı arasında değişiyordu. Yani Speedstep sorunsuz çalışıyordu. Sorun vista yükledikten sonra ortaya çıktı. Cpu herzaman 11 çarpanıyla 1,83 ghz tam hızda çalışıyor bu da pil tüketimini inanılmaz arttırıyor. Bşrkaç sitede bununla ilgili makaleler okudum. Bu soruna bazıları vista bugi bazıları da bios sorunu diyor. Bios olmadığını söyleyebilirim çünkü xp kurunca sorunsuz çalışıyor. Bu konu hakkında bilginiz ya da fikriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

Aziz

• RMclock isimli bir program var. Bunu kullanarak işlemcinin çarpanını müsaade edilen değerler arasında otomatik olarak değişmesini veya manuel olarak belirleyeceğin sabit bir değerde sürekli çalışmasını sağlayabilirsin.

Özellikle laptoplarda %25'ten %60'a kadar değişen oranlarda pil ömrünü artırabiliyor. Masaüstü Core 2 Duo'larla kullanırken de elektrik faturasında %30'lu azalmayı bizzat test etmiş bulunuyorum. 24 saat çalışan Core 2 Duo E6600 işlemcili makinede Bu program olmaksızın 55 milyon gelen elektrik faturası 39 - 45 arası gelmeye başladı.
  • dostum bende de vısta yuklu benım sorunum senın sorununun tam tersıydı..Carpan sureklı 6 oluyordu..Ben soyle cozdum ıstersen dene denetım masası/sistem ve bakım/güç seçenekleri ordakı seceneklerı ozellestırebılırsın..Dengelı yaparsan sorunun cozlumus olmsı lazım. .
  • Çok sağolun. Rmclocku zaten kullanıyordum anlaşılan kullanmaya devam edeceğim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.