Şimdi Ara

Tablet hata veriyor yardım lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oglumun tablet kendiliginden kapanmis.sarja taktim ama ekranin ortasinda sarj resmi ciktigi halde sarj olmuyor.kabloyu cekince ekranın sol ustunde kirmizi kucuk yaziyla soyle yaziyor. could not do normal boot invalid kernel length.en yakin tamirci 40 km uzaklikta.yardim edebilir seniz cok
    Tablet hata veriyor yardım lutfenmemnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goldman34 -- 3 Eylül 2020; 21:54:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tablet "Could Not Do Normal Boot Invalid Kernel Length" Hatası ve Çözümü

Android tablet kullanıcıları arasında sıklıkla görülen "Could Not Do Normal Boot Invalid Kernel Length" hatası, tabletin normal şekilde açılmasını engelleyen bir sorundur. Bu hata mesajı genellikle aşağıdaki durumlarda ortaya çıkar:

• Tablete yanlış veya bozuk bir ROM yüklenmişse
    • Tablet için uygun olmayan bir işletim sistemi sürümü kurulmuşsa
    • Tabletin önyükleme bölümü hasar görmüşse

Hata Mesajının Anlamı

"Could Not Do Normal Boot Invalid Kernel Length" hatası, tabletin önyükleme işlemi sırasında çekirdek uzunluğunun geçersiz olduğunu gösterir. Çekirdek, işletim sisteminin temel bileşenidir ve tabletin düzgün şekilde başlaması için gereklidir.

Hata Çözümü

"Could Not Do Normal Boot Invalid Kernel Length" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Tableti Güvenli Modda Başlat: Tableti kapat ve ardından güç düğmesine basılı tutarak yeniden başlat. Samsung Galaxy tabletler için güç düğmesine ve ses kısma düğmesine aynı anda basılı tut. Ekranda "Güvenli Mod" yazısını gördüğünde, düğmeleri bırak.
    2. Önyükleyiciyi Kilitlerini Aç: Güvenli Mod'da, tabletin önyükleyici kilitlerini aç. Bu, özelleştirilmiş ROM'lar yüklemeni ve diğer gelişmiş işlemleri gerçekleştirmeni sağlar.
    3. Stok ROM'u Yükle: Tabletin üretici web sitesinden cihaz modeline uygun stok ROM'u indir. İndirdiğin ROM dosyasını tabletin hafıza kartına kopyala.
    4. TWRP Kurtarma'yı Yükle: TWRP kurtarma, özelleştirilmiş ROM'lar yüklemek için kullanılan bir üçüncü taraf kurtarma ortamıdır. TWRP'yi indir ve tabletin hafıza kartına kopyala.
    5. TWRP'yi Flash Et: Tableti kapat. Ardından, ses açma düğmesi ve güç düğmesine aynı anda basılı tutarak kurtarma moduna gir. TWRP kurtarma yükleyicisi otomatik olarak başlayacaktır.
    6. Stok ROM'u Yükle: TWRP kurtarma menüsünde, "Yükle" seçeneğini seç. Hafıza kartından indirdiğin stok ROM dosyasını seç ve "Kaydırma Onayı için" seçeneğini kaydır. ROM'un yüklenmesi tamamlandıktan sonra, tableti yeniden başlat.

Bu adımları izledikten sonra, "Could Not Do Normal Boot Invalid Kernel Length" hatasını çözmüş olmalısın. Ancak, sorunun devam etmesi durumunda, tableti yetkili bir servis merkezine götürmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cihazı rootlamaya falan mı çalıştınız? Benim J1 (2016) cihazımda başıma gelmişti, boot bölümünü bozduğumda bu hata ile karşılaşmıştım.

Muhtemelen yazılım yüklemesi ile sorun çözülecektir, cihazınızın tam model numarasını (SM-G950F gibi) verirseniz uygun yazılım dosyası bulmaya çalışabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cıyanogen

Cihazı rootlamaya falan mı çalıştınız? Benim J1 (2016) cihazımda başıma gelmişti, boot bölümünü bozduğumda bu hata ile karşılaşmıştım.

Muhtemelen yazılım yüklemesi ile sorun çözülecektir, cihazınızın tam model numarasını (SM-G950F gibi) verirseniz uygun yazılım dosyası bulmaya çalışabilirim.
    Tablet oglumun.buyuk ihtimal sarji 0 oldu.bir sorun oldu.hic açılmıyordu.sarja takinca ekranda şarj olmayan buyuk bir pil resmi cikiyordu.bende cok deneyerek resetlemeye calistim.guvenli menuye 2 sefer girmeyi basardim ama resetlemeye yes dedigimde kapandi.suanda sadece sarja takinca asagidaki resim ekrana geliyor.kies e taksamda tablet i hic gormuyor.cihaz samsung tab a sm p580

• Ayrica sarja takinca ekrana pil isareti cikiyor ayni zamanda ekran isigi belli bir oranda hiz sekilde azalip cogaliyir

• quote:

Orijinalden alıntı: Goldman34

Ayrica sarja takinca ekrana pil isareti cikiyor ayni zamanda ekran isigi belli bir oranda hiz sekilde azalip cogaliyir
    Şarj bitmesiyle oluşabilecek bir durum olduğunu sanmıyorum, belki yazılım güncellemesi esnasında kapanmış olabilir.

Şu yazılımı Download mode aracılığı ile yüklerseniz muhtemelen sorununuz çözülecektir.
    sfirmware.com
    SM-P580 | Samsung Galaxy Tab A 10.1 with S Pen | PDA/AP Version: P580KXU1CSE1 | Firmware for Region: TUR from TURKEY | ID - SM-P580_1_20190521201240_34phc6m23t_fac - Sfirmware.com
    https://sfirmware.com/downloads-file/86486/SM-P580_1_20190521201240_34phc6m23t_fac

Odin aracılığı ile yüklemeniz lazım, programın kullanımı için şu videoya ya da benzeri videolara bakabilirsiniz.
    TeknoTürk Bilişimyoutube
    Odin ile 5 Dosyalı Yazılım Yükleme / How To Install 5 Files Firmware with Odin ?
    https://www.youtube.com/watch?v=aerK5zb-R9o

• Yardim icin çok tesekkur ederim bir deneyim bakalim

• Merhaba,

Benimde birebir aynı sorunum var. Tabletimin şarjını komple bitirdikten sonra şarja takıp bırakmıştım bir süre. Sonra baktığımda dolmayan pil işareti ve sizin de dediğiniz gibi azalıp artan ışık vardı.

Menü ve kapama tuşuna basarak anlık görüntüde "invalid kernel length" yazısını okuyabildim. Sonra bu ekrana da ulaşamadım. @cıyanogen in önerisini uygulamaya çalıştım fakat tabletim sadece prize takılıyken download moduna giriyor. Bilgisayara usb ile bağlıyken yine pil işareti çıkıyor ama download mode a girmiyor, ekran simsiyah oluyor, tuşları bırakınca pil işareti geri geliyor. Bu yüzden yükleme yapamadım. Priz veya usb ile elektrik almadıkça tablet ekranı gelmiyor.

Siz bir sonuca ulaşabildiniz mi? Ne yapmam gerekli?

Benim de tabletim Samsung Galaxy Tab A SM-P580

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matarkos -- 15 Ekim 2020; 14:53:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hata lütfen yardım
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sarj soketi bozulmus.degistirince tablet duzeldi.neyseki icindekilerde gitmemişti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.