Merhaba değerli üyeler Tabletimin bataryası çok uzun sürede doluyor ve çok kısa sürede bitiyor. Uzun süre dolma sebebi olarak sarj ettiğim adaptörden şüphelendim ancak birden fazla çeşitli adaptör denediğim halde aynı. Tabi en yüksek denediğim adaptör huawei marka 5v 2a bir adaötür oldu. Çok yavşa sarj olmasına çözüm bulamadığım gibi sarjı da çok hızı bitmekte. Bataryasını sıfır olarak satın alacaktım fakat ne sıfırı ne de ikinci eli bulunmuyor. Bataryası ise 9 kabloya sahip. Resim ve görsellerini linklerini aşağıya atıyorum. sorum şu: bu bataryaları ben 5v 2a adaptör ile sarj ederken yanlış mı yapıyorum. Ve ayrıca bu bataryadan bulamadığım içni aynı değerlerde bir batarya alıp ucundaki pini nasıl geçirebilirim. Geçirmesi normalde 2 kablo vs olsa geçirirdim ama 9 adet kablo var hangisi ne kablosudur bilemedim. Lütfen değerli uzmanlardan ustalardan konu hkakında destek bekliyorum. Teşekkürler. Tablet markası: Toshiba A204YB tablet |
Tablet Pili Hakkında Yardım Lütfen
-
-
Mavi olan ntc diğerleri besleme, genelde ntc kullanılıp aşırı ısınmada devreyi açıp pil grubunu koruma amaçlı kullanılır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mavi-kaplanMavi olan ntc diğerleri besleme, genelde ntc kullanılıp aşırı ısınmada devreyi açıp pil grubunu koruma amaçlı kullanılır.
Hocam peki siyahlar ve kırmızılar + ve - ise, ben bu batarya ile aynı değerleri taşıyan birçok batarya buldum. Fakat çıkış kabloları 2 tane veya 3 tane var genelde. Bu kırmızı ve siyahlardaki tüm pinlere satın alacağım bataryadaki kırmızı ve siyah kablodan uç çıkarım lehimletsem çalışır mı acaba? Bataryasını bulamıyorum maalesef
-
Hocam yukarda okla gösterdiğim devre her lipo pilde bulunur ve cihazınızın düşük veya yüksek voltajda çalışmasını engeller. Yani 3.7 ve 4.2 volt dışındaki gerilimler dışında cihazınızı çalıştırmaz.
Şimdi sizin yapmanız gereken - dikkatli bir şekilde - pilinizin dışındaki siyah kaplamayı soymak ve bu devreye ulaşmak.
Bu devreye pilden sadece + ve - 'nin bağlandığını görecekiniz. Güzelce ayırdıktan sonra yerine alacağınız aynı değerdeki lipo pili lehimleyeceksiniz. Böylece sokete herhangi bir müdahelede bulunmadan işlemi tamamlamış olacaksınız. Kolay gelsin :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: rev4advHocam yukarda okla gösterdiğim devre her lipo pilde bulunur ve cihazınızın düşük veya yüksek voltajda çalışmasını engeller. Yani 3.7 ve 4.2 volt dışındaki gerilimler dışında cihazınızı çalıştırmaz.
Şimdi sizin yapmanız gereken - dikkatli bir şekilde - pilinizin dışındaki siyah kaplamayı soymak ve bu devreye ulaşmak.
Bu devreye pilden sadece + ve - 'nin bağlandığını görecekiniz. Güzelce ayırdıktan sonra yerine alacağınız aynı değerdeki lipo pili lehimleyeceksiniz. Böylece sokete herhangi bir müdahelede bulunmadan işlemi tamamlamış olacaksınız. Kolay gelsin :)
Değerli hocam cevabınız için teşekkür ederim. Yani bataryadan gelen 9 adet kablo yani pini hiç çıkarıp başka bataryaya geçirmekle uğraşma, sadece bataryadaki siyah kaplamayı söküp devre aynı gelecek şekilde lehimle diyorsunuz anladığım kadarıyla. Doğru anlamışımdır umarım tekrar teşekkür ederim.
Bu arada batarya lipo değil liion
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unkef -- 29 Aralık 2020; 20:5:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: unkefDeğerli hocam cevabınız için teşekkür ederim. Yani bataryadan gelen 9 adet kablo yani pini hiç çıkarıp başka bataryaya geçirmekle uğraşma, sadece bataryadaki siyah kaplamayı söküp devre aynı gelecek şekilde lehimle diyorsunuz anladığım kadarıyla. Doğru anlamışımdır umarım tekrar teşekkür ederim.
Bu arada batarya lipo değil liion
Alıntıları GösterDoğru anlamışsınız hocam. Siyah kaplamayı çıkarırken dikkat edin herhangi bir yaralanmaya sebebiyet vermeyin. Dikkatlice yaparsanız işlem yazdıklarımdan ibaret.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X