Şimdi Ara

Tablet tavsiyesi (Air 2 karar verildi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Daffice

@flowerhorn Belli olmuyor derken hocam ?Tersi bir durumda olabiliyor mu?
    @Mar00N Uyardiginiz icin saolun.Ne kadar acaba en ucuz ve guvenilir air 2 biliyormusunuz hocam ?

Oyle degil .ipad air 2 her turlu cok iyi cihaz
    Acilis hizlarinda 5 saniye falan farkediyor .
    En iyi oyunlarda mini 2 de fps dusuk olur ama ipad air 2 canavar gibi calistirir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@flowerhorn Belli olmuyor derken hocam ?Tersi bir durumda olabiliyor mu?
    @Mar00N Uyardiginiz icin saolun.Ne kadar acaba en ucuz ve guvenilir air 2 biliyormusunuz hocam ?

Valla ben senin yerinde olsam 1449 tl ye apple store dan alırım kafam rahat eder. İleride bi sıkıntı olursa icin rahat olur. Fiyat olarak hepsiburasa 1399. Apple store la arasında 50 tl fark var.

• mini 2 de fps düşüşü mü ? Kullanıyor musun cihazı ? 5 saniye fark da biraz abartı olmuş dostum .

Air 2 tabii uzun süreli kullanım için daha iyi olacaktır ama ben 16 gb lık hiç bir cihaza ömürlük demem daha yüksek kapasiteli versiyonlarda da fiyat farkı bariz artıyor bence arkadaş için en uygunu mini retina 32 gb f/p olarak baktığımızda da şu an ipadler arasında alınabilecek en ideal cihaz tam da bütçesine uygun 987 tl havale fiyatı hem de appledan. + air 2 ile arasında sadece bir nesil fark var aradaki farkı da çok abartmayalım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekin G.

mini 2 de fps düşüşü mü ? Kullanıyor musun cihazı ? 5 saniye fark da biraz abartı olmuş dostum .

Air 2 tabii uzun süreli kullanım için daha iyi olacaktır ama ben 16 gb lık hiç bir cihaza ömürlük demem daha yüksek kapasiteli versiyonlarda da fiyat farkı bariz artıyor bence arkadaş için en uygunu mini retina 32 gb f/p olarak baktığımızda da şu an ipadler arasında alınabilecek en ideal cihaz tam da bütçesine uygun 987 tl havale fiyatı hem de appledan. + air 2 ile arasında sadece bir nesil fark var aradaki farkı da çok abartmayalım .

Abartmadan soyluyorum aralarinda cok buyuk performans farki var .alttaki videoyu 17:00 dan sonra izleyin .mini 2 ve 3 un yakin zamanda cikacak oyunlarda nasil zorlanacagini goreceksiniz

• flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Hocam ben cihazı kullanıyorum sen video gösteriyorsun bana :) benchmarklara çok fazla anlam yüklememeyi ne zaman öğreneceksiniz ? :) Mannathan 1080 testi o iphone 5 o teste başlayamıyor bile :) kötü cihaz mı şimdi oynatmadığı bir oyun mu var oynatmamayı geçtim kastığı bir oyunmu var ki iphone 5 in daha 2 sene de öyle bir oyun olmayacak. ki benchmarkların olayı budur zaten donanımı olabildiğince zorlamak. android cihazlar mesela (flagshipler) yağ gibi akar aynı benchmarklarda ama gerçek oyun deneyimine baktığında apple cihazlarından çok geride kalıyorlar. bu söylediklerimi bizzat test ettiğim için söylüyorum herhangi bir yerde izlediğimden değil yani. Son olarak; tavsiye isteyen insanları en son çıkan, daha pahalı olan ürünlere yönlendirmek kolaya kaçmaktır hocam. Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekin G.

Hocam ben cihazı kullanıyorum sen video gösteriyorsun bana :) benchmarklara çok fazla anlam yüklememeyi ne zaman öğreneceksiniz ? :) Mannathan 1080 testi o iphone 5 o teste başlayamıyor bile :) kötü cihaz mı şimdi oynatmadığı bir oyun mu var oynatmamayı geçtim kastığı bir oyunmu var ki iphone 5 in daha 2 sene de öyle bir oyun olmayacak. ki benchmarkların olayı budur zaten donanımı olabildiğince zorlamak. android cihazlar mesela (flagshipler) yağ gibi akar aynı benchmarklarda ama gerçek oyun deneyimine baktığında apple cihazlarından çok geride kalıyorlar. bu söylediklerimi bizzat test ettiğim için söylüyorum herhangi bir yerde izlediğimden değil yani. Son olarak; tavsiye isteyen insanları en son çıkan, daha pahalı olan ürünlere yönlendirmek kolaya kaçmaktır hocam. Saygılar...

Konuyu acan arkadas uzun süreli kullanacaksa tabi ki son cikan urunu almasi lazim
    Ama 1-2yil kullanir satarim derse ipad mini 2 tabletler arasinda suanda en iyi tercih

Ben de diyorum ki mini retina 1-2 yıl götürecekse eğer air 2 2-3 yıl götürür ki bu yanlış ikisi de en az 4 yıl götürür kullanıcı son çıkan benim olsun mentalitesin de olmazsa.
  • Tekin G. kullanıcısına yanıt
    Örnek vermek istiyorum .
    Gecen sene ipad mini 1 almistim.fifa 14 online oynayamiyordum kasiyordu.offline da sorun yoktu.online a islemcisi yetmiyordu.
    Simdi ipad mini 2 ile rahatca butun oyunlar oynaniyor burada sorun yok.ama ömürluk cihaz olacaksa ipad air 2 tercih edilmeli .hem 2 gb ram hem de a7 den %75 daha performansli A8 islemci var .2 yil sonra ipad mini 2 bazi oyunlari kasarak oynayacak .

a7 a5 den %500 daha performanslıydı ama bunu gözardı etmemiz lazım biri uçurum biri yarık :) yarıktan atlayıp geçersin (optimizasyonla) kasmayacak hocam maalesef. :)
  • @Tekin G. @flowerhorn arkadaslar tartismaniz beni ciddi bir ikileme birakti.Air 2 alabilecek kadar parayi ayarladim bu arada.Ama en son model olsun gibi bi dusunceyle yaklasmadim teknolojiye hicbir zaman (6 yillik telefonum degismeyide dusunmuyorum) isimi gormesi cok onemli benim icin.Kullandiktan sonra satma gibi bir dusuncem yok o yuzden omurluk demistim.Yanlis biliyor olabilirim ama ipadlerde tek 2gb olan air 2 galiba ilk olarak dusunme sebebim ramiydi cunku tam gelecege yonelik.Ama suan tartismanizi okuduktan sonra ikileme girdim.

• Tekin arkadasimin dedigi de dogru
    Ayrica mini 2 lerin ekraninda kronik ekran sariligi oluyo .iphone 5 lerdeki gibi .bunu da dikkate alin.

Anliyorum hocam.Ben soyle dusundum hic apple urunum olmadi ama az cok sistem bilgilerine baktim.Air 2 nin 2 gb rami olmasi forumda baya arkadasi sasirtmis hatta bu yuzden cok kisi o modele yonelmis tekin arkadasimizin dedigi cihazin sistemini bilmiyorum acaba karsilastirabilirmiyiz air 2 ile.(Oyun kaldirma tarzinda yaklasmayalim amacim oyun oynamak degil isimi gormesi video,surf,yazi yazmak , mail vs tabi oyunda oynarim ama oynamasamda olur yani dert etmem)
    Edit:Tartistiginiz modellerden birine karar vermem gerekiyor.4 gun sonra siparis vermem lazim(zamanim kisitli).
    Ilginiz icin tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TCore -- 11 Şubat 2015; 23:27:29 >
  • quote:

Anliyorum hocam.Ben soyle dusundum hic apple urunum olmadi ama az cok sistem bilgilerine baktim.Air 2 nin 2 gb rami olmasi forumda baya arkadasi sasirtmis hatta bu yuzden cok kisi o modele yonelmis tekin arkadasimizin dedigi cihazin sistemini bilmiyorum acaba karsilastirabilirmiyiz air 2 ile.(Oyun kaldirma tarzinda yaklasmayalim amacim oyun oynamak degil isimi gormesi video,surf,yazi yazmak , mail vs tabi oyunda oynarim ama oynamasamda olur yani dert etmem)
    Edit:Tartistiginiz modellerden birine karar vermem gerekiyor.4 gun sonra siparis vermem lazim(zamanim kisitli).
    Ilginiz icin tesekkurler.

safaride çok sekme açarsanız ipad air 2 daha hızlı olur.Malum ram yüksek
    mesela sayfa açma hızı olarak . ipad air 2 300 ms 'de açıyor . ipad mini 2 ve 3 ise 460 ms
    ama bunlar önemsiz şeyler.

• Parayı ayarladıysan sıkıntı yok gönül rahatlığıyla alabilirsin. ram konusu öyle evet ve uzun süreli kullanımda önemli bir avantaj bu . Depolama alanı ve fiyat avantajı var mini 2 nin fiyat problem olmaktan çıkarsa 16 yetip yetmeyeceği "?" bir de ekran boyutu farkı var buna da net bir karar vermen lazım cihazları hiç eline alıp baktın mı karşılaştırdın mı bilmiyorum kararını vermeden önce bir dene derim.

Ekran sarılığından kastın tam olarak ne olduğunu ben anlayamadım açıkçası beyazların sarıya kaçması mı, yani beyaz dengesindeki bir bozukluk mu ? Eğer öyleyse göz yanılması olabilir psikolojik bir yanılgı da olabilir ben de mini 2 ve iphone 5 var beyaz dengesinden şikayetçi olmadım hiçbir zaman ama ne zaman ki bunların yanına bir z3c eklendi z3c kullanıp bir süre sonra iphone ya da ipade geçtiğimde sarı görmeye başlıyordum bir süre sonra düzeliyordu sebebi de z3c ın ekranının kırmızı yoğun (rgb-red,green,blue) bir beyazının olması yani bu şikayette bulunanların kullandığı diğer cihazların ekranlarının beyaz dengesi yanıltıcı olabilir . Renk doğruluğu beyaz dengesi konusunda iPhoneların oldukça başarılı oldukları bu yanılgılardan arındırılmış testlerle sabittir zaten.

Air 2 nin ekranında anti glare diye bir olayda var tabii ekrandan bahsetmişken onu da belirtelim belki önem arz ediyordur daffice için.

Tablet tavsiyesi (Air 2 karar verildi)

iphone 5 ve iphone 4s

http://i1178.photobucket.com/albums/x374/tentex/iPhone5TintPic.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 12 Şubat 2015; 0:00:46 >

Elime sadece ipad 2 almistim zamaninda buyukluklerini bilmiyorum hocam.16 gb bana yetecegini dusunuyorum cunku isim yazi ve internet ile cogunlukla 1 oyunda yuklenir sanirim.Buyukluklerinden bahsedebilirmisin hocam.Air 2 nin ekrani ips diye ve 10'' den buyuk diye biliyorum yanlis olabilir.Cidden pek fazla fikrim yok ilk cihazim olacak.Onerilerinizi bekliyorum.

• air 2 9.7 inç
    mini 7.9 inç

air 2 söylediğin ihtiyaçları daha iyi karşılar ama mini 2 daha taşınabilir bazı ceplere sığıyor bile :) ama küçük de değil ilk anda küçük gelir ama yeterli boyutta
    Tasima yonunden bir sikinti yasiyasagimi sanmiyorum hocam cantayla disari ciktigim icin surekli(ders,dil kursu vs) yanimdan ayiramiyorum
    Aciklaman icin tesekkurler

• e o zaman air 2 hayırlı olsun diyelim :)
    Tesekkurler aldiktan sonrada rahatsiz edebilirim hocam erken sevinmeyelim lutfen

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.