Şimdi Ara

Taekwondo-karate-judo-kung fu-aikido hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
23.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kısa boyluysan grappling daha iyi gidermiş sana. zaten doğru seçimi yapmışsın

judocular artıyor forumda, sevindirici
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunn

Kardeşim sen sözümü dinle.Eğer bişey bilmesem önermem emin ol.Güreş türevi çoklu kavgada işe yaramaz demiş arkadaş.Emin ol 3 kişiden birini kafa üstü veya sırt üstü asfalta çakarsan diğerleri zaten korkudan gelemez.Kafa üstü birini yere çarpmak o adamı öldürmek demek sırt üstü çakmak ise bel kırıklığına sebep olur.6 ay 1 yıl gibi güreşte tekniğin ufaktan oturur.2 yılda iyice iş görür hale gelirsin.Bu arada güreş kadar kondisyon geliştiren bir dövüş sanatı yok.Aşırı derecede kondisyon kazanırsın.Yani 2 yıl güreşin ardından hiçbir dövüş sanatında zorlanacağını sanmıyorum.

reyiz haklı beyler.
    lütfen bir güreşçi ile tanışın, 3-5 günlük değil ama 6 aylık bir güreşçi ile.
    bilmeden konuşmayın artık.
    boksör, güreşçi ::> bu adamlar hakikaten tehlikelidir.

Ben jiu jitsu yapıyorum bizim sporda bir miktar güreş olmasına rağmen boş vakitlerimde güreşçi arkadaşlarımla sparing yapıyorum hatta yakın tarihte herhangi güreş salonunda bir kaç ayımı geçirmeyi planlıyorum. Güreşten yana şüphesi olan suplex nedir bir baksın youtube dan

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcossx

quote:

quote:

Kardeşim sen sözümü dinle.Eğer bişey bilmesem önermem emin ol.Güreş türevi çoklu kavgada işe yaramaz demiş arkadaş.Emin ol 3 kişiden birini kafa üstü veya sırt üstü asfalta çakarsan diğerleri zaten korkudan gelemez.Kafa üstü birini yere çarpmak o adamı öldürmek demek sırt üstü çakmak ise bel kırıklığına sebep olur.6 ay 1 yıl gibi güreşte tekniğin ufaktan oturur.2 yılda iyice iş görür hale gelirsin.Bu arada güreş kadar kondisyon geliştiren bir dövüş sanatı yok.Aşırı derecede kondisyon kazanırsın.Yani 2 yıl güreşin ardından hiçbir dövüş sanatında zorlanacağını sanmıyorum.

reyiz haklı beyler.

Ben jiu jitsu yapıyorum bizim sporda bir miktar güreş olmasına rağmen boş vakitlerimde güreşçi arkadaşlarımla sparing yapıyorum hatta yakın tarihte herhangi güreş salonunda bir kaç ayımı geçirmeyi planlıyorum. Güreşten yana şüphesi olan suplex nedir bir baksın youtube dan

suplexe bile gerek yok, elense artı kafa = zıbarmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg Reyiz

Arkdaşlar tekrar teşekkürler hepinize, Judo'ya başladım hadi bakalım neler olucak

Sevindim kardesim, felsefesi olan, etkili, hayat boyu yapacagin bir spora basladin, umarim uzun yillar devam edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkdaşlar tekrar teşekkürler hepinize, Judo'ya başladım hadi bakalım neler olucak

Nasıl gidiyor hocam ?
  • quote:

judo nasıl gidiyor aradığını bulabildin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcossx

quote:

quote:

reyiz haklı beyler.

Jiu jitsu nasıldır hocam? Önerir misin?

Edit: sokakta kendimi koruyabilir miyim? Ya da kavgadan rakibin Belini kırmadan öldürmeden galip ayrılabilir miyim? NTV de bir programda jiu jitsu cular gelmişti. Adam bir çok spordan teknik kullanıyoruz demişti. Güreş judo vb. Bu doğru mudur? Veya jiu jitsu nun MMA olanı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarney Btinson -- 17 Ağustos 2015; 18:53:13 >

• Arkadaşlar judoya hoca tam olarak başlatmadı sürekli koşturup şınav filan çektirip ve daha çeşitli hareketler taklalar vs attırıp vücudumuzu hazırlamaya çalıştığını söylüyordu. Ama ne yazık ki geçen hafta hocamız doğum iznine ayrılmak zorunda kaldı ve 3 ay sonra geri dönebilecek. Benim gördüğüm kadarıyla orda 4 yıldır judo yapan birisi vardı kahverengi kuşağı vardı. Ona bakacak olursak spor için kesinlikle çok faydalı adamın kondisyonu hepimizden yüksekti. Ayrıca güçlü de.

Ama şunu da söylemek zorundayım ki o adam o gücüne rağmen sokakta saldırabilen birisini savunabilir mi hiç bilmiyorum. Sonuçta bu sporun belli kuralları var, salonda maç yapmaya yönelik çalışıyorlar ve gerçek hayatta karşılarına çıkıp onlara yumruk sallayan birini savurabilecekler mi bilemiyorum.

Kıssadan hisse spor ve hobi olarak çok güzel, ama taciz tecavüz tinerci ve keko etkenlerine karşı bilmiyorum. Lütfen buraya kadar geldiyseniz sonraki yazacağımı da okuyun bir şey danışmak istiyorum.

• Evet, yukarıda da söyledim hoca şu anda bizi hazırlamaya çalışıyor ve doğum iznine ayrıldı. Konuştuğumda ona muay thai'yi sordum. İstersen gidebilirsin daha judoya başlamadık çünkü bir kaybın olmaz dedi. Önceden muay thai seçmek gibi bir şansım yoktu. Şimdi internette araştırdım, yabancı sitelerde bir çok kişi grapplingin önemli olduğunu ve judonun daha hayırlı olacağını söylüyor, bizim sitelwrdeyse millet bilip bilmeden havalı durduğu için muay thai diye sallıyor. Ben artık cidden bu işi bilen birisinden görüş almak istiyorum muay thai mi judo mu? Lütfen burda da bilgisi olmayanlar muay thai diye atlamasın

Hocaya sorduğumda ben judocuyum tabi ki judo derim muay thaide bir kaç tekme filan var dedi. Açıkça söylüyorum benim amacım pek de spor olsun filan değil, havalı durması derdinde de değilim. Tacizci ve 50 kuruşun var mı be güzel abimcilere karşılık bir çok koşulda beni kurtarabilecek olanı arıyorum. Yani sanki uygun koşullar sağlanmadı mı judoyu kullanamayacakmışım gibime geliyor. Bazıları da muay thai boks gibi gözükse de boksla hiç ilgisi yoktur, yumrukları boks kadar sağlam değildir o yüzden judo tercih edilmeli diyor. Benim ise aklım daha sokakta kullanılabilecek olduğunu düşündüğüm için muay thaiye doğru kayıyor sürekli. Gücüm az zannediyorum ama diğerlerine kıyasla hiç de fena değilmişim bunu da eklemek istiyorum.

Judoda mesela diyelim yolda gidiyorum, dallamanın biri bişey dedi, ben gelen kavgayı buram buram sezebiliyorum ve adamı etkisiz hale getirip topuklamam gerektiğinin bilincindeyim. Adamı etkisiz hale getirebilmem için ille de adamın bana elini kolunu uzatması gerekir mi mesela? İyi yumruk atsam gerekmez yumruğu sallar yardırım. Ama öyle duran, üstünde de judogi (judo kıyafeti, yakası kolları filan farklı oralardan tutup yere sallıyolar zaten) olmayan bi adamdan tekme yumruk sallamadan nasıl kurtulabilirim ki ille de adamın ilk hamleyi yapması gerekmiyor mu en azından bi yerinden tutup yere atmam için?

Çok uzun oldu biliyorum ama böyleyken böyle arkadaşlar. Aklım muay thaiye gitti, amacımı derdimi de anlattım. Bunlara bakarak bana muay thai'ı mı yoksa judoyu mu seçmem gerektiği konusunda yardım etmenizi bekliyorum. Özellikle de işi bilen birisinin. Teşekkürler şimdiden. Yeni bir başlığa da taşımam gerekebilir bu konuyu belki bilmiyorum.

• Bu arada 18 yaşın altındaysanız gençlik ve Spor bakanlıkları bu kursları ücretsiz olarak veriyor. Üstelik devletin vereceği kurstan ne hayır gelir demeyin, bizim judo hocasının dünya 2.liği varmış birazcık araştırmanız gerekiyor, ama internet siteleri çok kıt, doğrudan gençlik spor müdürlüğü veya gençlik merkezlerinin binalarını bulup konuşmanız şart. Ben mesela olur da muat thai seçmek istersem gençlik merkezine gidip muay thai hocasının numarasını versenize diyeceğim, numarayı alıp veya adresi öğrenip konuşmaya gideceğim. Evin yakınındaki muay thai kursu 750 lira aylık, o paraya koruma tutarım. Bedava böyle bir hizmeti kaçırmayın bence, her şey para sonuçta, başka şeylere harcarsınız

• Valla öyle bi işe yararki judo sen bile şaşırırsın.Sokakta grappling bence strike dan daha etkili Şu ana kadar sokakta prof.boksörlerin tek yumrukla ko etmesi dışında ayakta biten kavga görmedimŞuda var 2 yıl judodan sonra 1-2 yılda boks yaparsan sokakta hertürlü korursun kendini(Bıçak vs aletlere karşı söylemiyorum ama olası bir mesela tartışmada 2 medeni insan gibi kavga ederseniz )

Kolay Gelsin Reyiz.
  • quote:

Tebrık ederım. Kusura bakma konuyu hortlattım :) İnşallah GM olursun judoda. Ben de Ekım 2015 de başladım judoya. 7 ay oldu 32 yaşında ve memur çalışan olmama rağmaen başladım bu sanata. iyiki judoyla tanışmışım çok da memnunum. Judo sanatıyla uğraşanların kolay kolay ne bacağı ağrır ne beli ne sırtı ağrır. Ağrı eşiği yüksektir. Biraz yorucu ve zor sanattır ama dirençli bir vücuda sahip olursun Ayakta yapılan (tachi waza) 67 teknık var, 33 tane de (ne waza) yer tekniği yani grappling var.. Bu 33 tane olan grapplıng yanı tutma kilitleme kırma boğma tekniğini 33 tane yer tekniğinin her bir tekniğinde yaklaşık 7-8-9 tane varyasyonu var ve bunu kendın yaratıcılıgını kullanarak daha fazlasını türetebılrsın. Judonun belli bir ağırlığı var ciddi onurlu bir spordur Eski Japonya tarihinde 12.ci -19. cu yılları arasında yaşamış Samurayların acımasız savaş meydanlarında katana ile birlikte kendi bedenlerını kullandıkları savunma sanatı jiu jitsu nun günümüze gelmiş halidir. Jiu Jitsu nun bazı ölümcül teknıklerı çıkartılarak buna Judo adı verilmiş. Bugun gunumuzde TSK da PÖH JÖH teşkılatında eğitimlerde judo savunma sanatı öğretılmektedır. Hocaya karşı dojodakı arkadaslarına karşı herkes bırbırıne saygıda kusur etmezler laubaliğe gevşekliğe yer yoktur. Ve her bır sporcu ahlaklı olmak zorunda böyle bır disiplini var judonun. Judoda heyetin önünde dan almak zordur. O yüzden dan almak değerlidir :) Biraz uzun oldu ama ben de bılgılerımı paylaşayım dedım. Sorularınız varsa memnunıyetle cevaplarım. herkese saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanridanKutBolmus -- 1 Mayıs 2016; 9:49:51 >

• TanridanKutBolmuş,
    nerede judo çalişiyorsunuz?
    32 yaşinda size izin veren hocanizi bizlere tanitin. Başkalari da gidebilsin.
    Bravo size ve hocaniza!
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanridanKutBolmus -- 1 Mayıs 2016; 9:45:58 >
  • Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yozgat il spor ve gençlik müdürlüğüne bağlı spor salonunda 3.Dan Veysel Gezergün hocamızla beraber antrenmanlarımızı yapıyoruz. İlk tanışmamızda sağolsun kırmadı kabul ettı. 20 ye yakın ortaokul sevıyesınde çocuk var. 6-7 liseli arkadaş var ben liselılerle beraber çalışıyorum .. Yeni yeni yayılan bir spor aslında. Taekwondo gıbı yaygın değil.
  • quote:

Arkadaşlar judoya hoca tam olarak başlatmadı sürekli koşturup şınav filan çektirip ve daha çeşitli hareketler taklalar vs attırıp vücudumuzu hazırlamaya çalıştığını söylüyordu. Ama ne yazık ki geçen hafta hocamız doğum iznine ayrılmak zorunda kaldı ve 3 ay sonra geri dönebilecek. Benim gördüğüm kadarıyla orda 4 yıldır judo yapan birisi vardı kahverengi kuşağı vardı. Ona bakacak olursak spor için kesinlikle çok faydalı adamın kondisyonu hepimizden yüksekti. Ayrıca güçlü de.

Ama şunu da söylemek zorundayım ki o adam o gücüne rağmen sokakta saldırabilen birisini savunabilir mi hiç bilmiyorum. Sonuçta bu sporun belli kuralları var, salonda maç yapmaya yönelik çalışıyorlar ve gerçek hayatta karşılarına çıkıp onlara yumruk sallayan birini savurabilecekler mi bilemiyorum.

Kıssadan hisse spor ve hobi olarak çok güzel, ama taciz tecavüz tinerci ve keko etkenlerine karşı bilmiyorum. Lütfen buraya kadar geldiyseniz sonraki yazacağımı da okuyun bir şey danışmak istiyorum.

reyizz bey son durum nedir sizde.Judoya devam mı, devam ise gidişat nedir değilse yine gidişat nedir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.