Tahinin ham maddesi olan susamda yüzde 45 protein, yüzde 55 yağ vardır. Hücreleri yenileyen, bol miktarda lesitin (E vitamini), C ve B vitaminleri bulunan, idrar söktürücü özelliğiyle bilinen tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein (iki çorba kaşığında) vardır. Yüksek protein değeriyle tahin oldukça besleyici bir gıda maddesi. Ayrıca tadı ile de bir çok yemeğe lezzet katan bir gıda.
Tahin sade olarak tüketildiği gibi bal ve pekmez gibi tatlılarla birlikte de tüketilebilmektedir. Tahinin başlıca bilinen faydaları hücreleri yenilemesi ve hücre yapısının bozulmasını engellemesi, yaraların iyileşmesini hızlandırması, damar sertliğini ve tıkanmalarını engellemesi, anne sütünü arıtıcı özelliği olması, çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkili olması ve cildi güzelleştirmesidir.
Tahinle yapılan humus gibi mezelerin yanı sıra tahinli kurabiyeler de içerisine tahin katılarak yapılan pasta ürünlerinden biridir. Siz de mutfağınızda deneyebileceğiniz içine tahin katılmış kurabiyelerle ister çocuklarınıza isterseniz de komşularınıza ziyafet verebilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme