< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Karavan Yaşamından Tecrübeler (2. sayfa)
-
-
en mantıklısı sanırım odun sobası. en azından bir yerlerden toplanarak bile uygun fiyata ısınılabilir.
www.kuntsmart.comKARAVAN ŞÖMİNESİ LARGE | KuntSmart Shop | Kamp Sobası | Çadır Sobası | Katlanır Soba | Karavan Sobası | Ateş Kutusu | Metal Dekor Ürünleri I Karavan Şöminesihttps://www.kuntsmart.com/shop/karavan-sominesi-large_18birde özel değilse birşey sormak istiyorum. mesela karavanda yaşamak için gelir olarak biraz üst seviye olmak gerekiyor diye düşündüm hep ben. yani aylık sabit gelirin en azından 10.000 tl gibi olmalıki gezme tozma yakıt v..s giderler karşılnabilsin. mesela bi lastik taşa gelip yarılsa bu gün 2.000 tl. siz gelir olmadan nasıl yapabiliyorsunuz bunu. soba almak bile lüx iken gerçekten cesaretinizi taktir ediyorum.
-
Karavanda yaşamak tamamen kişinin tüketim alışkanlıklarına göre değişir. Evde dahi yaşarken, kahvaltıda domates, zeytin, yumurta tüketiyoruz. Tabi bir de pastırma, sucuk veya daha fazla maliyet yaratan şeylerle beslenenler de var. Yani kişiye göre yiyecek masrafları değişir.
Araçla sürekli hareket halinde olmadık, olmayı da şu mazot fiyatlarında düşünmüyoruz. Bizimkisi karavanı ev belleyip, gittiğimiz yerlerde çalışıp, yiyecek vb masrafları çıkınca yol parası için bir şeyler biriktirmek. 1-2 ay sonra o para birikince ama 100 ama 200 km ne kadar yol yapabiliriz ona bakıyoruz. Nereyi seversek oralarda konaklar çalışır yine aynı şekilde döngü devam eder.
Araca dair özel bir masraf da çıkabilir bu döngüde. Bu da şans işi. Yani temiz araç da olsa gider yarılır lastik, masraf çıkar. Buna da hazır olmanız gerekir. Bu tarz şeyler için kenarda olası masraflar için küçük bir birikim tutmanız gerekir ki bunu uyguluyoruz. Ama o küçük birikim bir nedenle biterse, sonra nasıl toparlanır durum bilinmez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Düzce ziyaretimiz sonrasında tekrar İzmir'e döndük.
Sevda'nın açık öğretim sınavı ve yine ikimizin de spor antrenörlüğü sınavı olunca pek bir şey yapmadan kaldık buralarda.
Cuma-Cumartesi akşamları çay kahve su satışına gittik.
Pazarları Buca Kaynaklar köyüne kaya tırmanışına giderdik ama geçen hafta Sevda'nın sınavı nedeniyle gidemedik.
Bu hafta da sınavlar Pazar günü olsa da sınavdan sonra karavanla geçeceğiz Buca Kaynaklar'a. Bir hafta kadar Kaynaklar'da olacağız. Biraz orayı yaşamak istiyoruz. Daha evvel kamp yapma şansımız olmuştu ve doğasıyla keyif vermişti bize. Bakalım. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün, hidroforun elektriğini içeriden kontrol ettiğimiz on/off anahtarı arızalanmış. Kabloların anahtarı lehimi sonrası iyi yapılmamış bir elektrik izolasyonu, kaçak yapıp arızaya neden olmuş. Bunun tamirini yaptım.Sağlam olan diğer anahtardan, anahtarın çalışma mantığını öğrendikten sonra anahtarı toparladım. Tam çalıştırdım ki tık yok. Sonra bir daha içini açıp inceledim. Kaçak sonrası eriyen metal tırnağı bir şekilde düzeltip anahtarı çalışır hale getirdim. Diğer anahtarların da elektrik bandıyla güzelce izolesini tamamlayıp çalışmamı sonlandırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanosfer -- 22 Aralık 2022; 22:30:43 > -
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Lakin bir soru sormak istiyorum; eşinizin hiç öğretmen teyzesi, halası var mı? konuyu okurken gördüm ve tandık geldi yüzü. sonradan fark ettim 97 98 yıllarında lisede tarih öğretmenime çok benziyordu eşiniz. eğer bursa'da lisede eğitim verdiyse, hocama selamlarımı iletirbirse çok memnun kalırım.
bu karavan mevzusuna ben de 4 veya 5 yıl içinde girmeyi düşünüyorum. babam buradan emekli olunca, ona crafter tarzı bir van ile karavan yapıp, istediği yeri gezsin valide ile istiyoruz kardeşimle. bakalım işler yolunda giderse 4 veya 5 seneye planı yapmayı düşünüyoruz.
size kalasız belasız gezmeler.
-
Temenniniz için teşekkür ederiz. 🙂
Eşim Bursalı ancak öğretmen akrabası yok. Şehir denk gelse de diğer kısım tutmadı. :)
Umarız siz de hedefinize ulaşır, babanıza bir karavan yaparsınız. Günümüz koşulları gittikçe zorlaşıyor. Dilerim ki alım gücümüz çok daha iyi olur da hayallerimiz koşar adım bizlerden uzaklaşmaz.
Karavanda tam zamanlı yaşıyoruz malum. Güne nasıl başlıyoruz diye bir video çektik. Bakalım sabahları en azından hava müsaitse #Vanosfer'de neler oluyor.
Videomuzu beğenip, kanalımıza abone olarak bize destek olabilirsiniz. Çok da seviniriz.
https://www.youtube.com/watch?v=QJdoxCdnmjg&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Misafirimizin yeni yuvası belli oldu gibi. Eşim cerrahi operasyon geçirdi bugün, onunla ilgileniyorum. Minnak misafirimizin yeni yuvası birkaç güne netleşecek.
Hocam hayalimi gerçekleştirmişsiniz çok mutlu oldum açıkcası böyle mutlu çiftleri gördükçe.
Nacizane bir sorum olacak ileride bende böyle bir şey yapmak istiyorum. Ducato yetiyor mu sana karavan için ( Alan açıcısından, performans açısından ) birde mutfak kısmının camını yanal olarak uzatabilirsen süper olur gibi. Cam çok küçük olmuş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz de iş hayatında her gün eve mutsuz gelip, özel okulda eğitimin niteliksizleşmesi ve öğretmene saygınlığın azalması nedeniyle hayallerimizi yaşayalım kafasıyla çıktık yola. Dileriz daha fazla konfor alanınızın için doğru batmadan siz de bir kırılma noktası yaşar ve hayallerinize kavuşursunuz. :)
Karavanınızı nerelerde kullanacağınıza bağlı aslında yetip yetmemesi.
Hacim olarak 15m3 gayet de yetti tabi doğru bir planlama ile. Yoksa çok boğuk olan planlamalar da mevcut.
Yakıt tüketimi ideal seviyede Ford Mercedes araçlara kıyasla.
Ama tabi Ford ve Mercedes arka itişli araçlar. Bir çok yere daha rahat girer çıkar ama yakıtı da düz yolda dahi ona göre.
Mutfak camı ideal geldi bize. Tavanda da tam mutfak kısmının üzerinde tavan havalandırması mevcut. O işimizi görüyor yemek yaparken falan.
Karavan hayatı güzel de ancak emekli olunca mümkün, sabit bir işte çalışıp karavanda yaşamak imkansız.
-
Hayata bakış ve yaşam tarzınızla alakalı o imkan veya imkansızlık.
Bizim sabit işimiz ya da milyonlarımız yok. Günlük çay kahve ya da pantolon satıp hayata devam ediyoruz. Aldığımız keyif ve huzur yerinde. Nerden nasıl istediğinize bağlı tabi bu durum da.
Minnak misafirimiz yeni yuvasına doğru yola çıktı. Dileriz yeni yuvasında güzel sağlıklı bir günler geçirir. Biz de alışmışız kendisine. Hanımın da benim de içimiz gitti. Sağlıklı huzurlu olsun inşallah.
Çay kahve satmayla geçimini sağlayamazsın. Hele ki bu mazot fiyatlarıyla karavanla hiçbir yeri gezemezsin.
-
Gezemiyoruz zaten, sadece yaşıyoruz.
Amaç orası senin burası benim deyip araca km saydırmak değil, yaşamdan keyif almak.
Kaya tırmanışı yapıyoruz mesela her hafta sonu. Hatta gecen hafta içi direkt aracı Buca Kaynaklar köyüne çekip hafta içi iki günde bir yaptık. Bunu yaşadık, keyif aldık.
Pantolon da sattık tırmananlardan isteyene.
Şimdi bir minnak kedi nedeniyle tekrar Bornova'dayız. Bir süre daha eşimin geçirdiği biyopsiden gelen sonucu beklerken daha buralarda olacağız. Bakalım...
Nitelikli işlere yöneleceğiz gibi. İkimiz de yabancı dil öğretmeniyiz. Özel ders, çeviri gibi alternatifler arayışındayız. Yoksa yeni asgari ücret zammının enflasyonu daha da tetiklemesiyle çay, kahve ya da pantolon satışıyla gezmeyi geçtim, yaşayamaz hale geleceğiz.
Ve az evvel YouTube kanalımız 500 aboneye ulaştı.
Dileriz ki ilerleyen süreçte bütçemize ek gelir sağlar ve bizi takip edenlere de mahçup olmayız.
Takip etmek ve destek olmak için 'buradan' kanalımıza abone olabilirsiniz.
-
Karavanda yaşama başlayalı bugün 4 ay oldu. Ne ara geçti, bilinmez. Nice sağlıklı, huzurlu karavan günlerine. :)
Yeni yıl için biraz süsledik ettik evimizi. Keyif almaya bakıyoruz malum. Güzel de oldu. Eşim video da yükledi instagram hesabımıza. @vanosfer kullanıcı adımız.
Yeni yılı karavan yaşamında karşılamak da varmış. Huzurlu, sağlıklı ve mutlu nice yıllar, anlar dileriz herkese.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Destek amaçlı takip ettim hocam YouTube’dan umarım devam edersiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X