Şimdi Ara

Tamamen Amatör Birisi İçin Uydu Alıcısı Tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
15.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ARIKAN

şimdi yaptığım araştırmada bunun önünde bulunan HD NİN HARD DİSK Olduğunu öğrendim...BU NEDENLEDE BU ALET HD YAYINLARI İÇİN DEĞİL.....STANDART 720-576 YAYINLARIN VERİLDİĞİ BİR ALET OLDUĞUNU ANLADIM...ŞİMDİ UYARIYORUM.....İLANDAKİ ---HD-- YAZISINA KANMAYIN O HD(HARD DİSK ANLAMINDA KULLANILMIŞTIR.SEVGİLER

Yorumların için teşekkürler ARIKAN belirtmiş olduğun uydu alıcısı için zaten HD olarak bir ilan bulamadım HDD olarak açıklama yapılmış teşekkürler...
  • quote:

Arkadaş konu biraz muğlak hale geldi.Gerçekten SANSUİ 80 gb hdd var,herhalde biz piyasada bulunan hdmı çıkışı olduğu söylenen cihazlarla karıştırıyoruz,üstde bulunan goldmaster cihazı kullanan kimseye rastlamadık cihaz hakkında verilen veriler yanıltıcı,HD çıkışı olduğu söylenen aletlerin çoğunun çıkışı gerçek hdmı'yla alakası yok.Sevgiler.

Goldmaster cihazları hd cihaz değil lcd tv ler için tavsiyem hd cihazdır fakat bütçesi ona yetmediğinden uygun bir uydu alıcısı istiyor.
    hd kanal izlicem diyorsa kullanıcı zaten şuan için mantıklı olan d-smart yada digitürk uydu alıcılarıdır.
    he ben normal HD olmayan uydu alıcı alıcam diyor ise HDMI veya YUV çıkışlı uydu alıcısı alması, neden HDMI ve YUV çıkışlı uydu alıcı diyorum; scart bağlantıdan daha net yayını verdiği için. Dediğim gibi eğer d-smart ve digitürk hd cihazlarını alacak durumu yoksa kaliteli bir SD uydu alıcı ile işini görebilir. yeni nesil uydu alıcılarının bir çoğunda usb girişi var bu sayede usb den kayıt etme imkanı sağlıyor mp3 ve resim izleme olanağıda var sansui nin hdd li ( harddisk li ) uydu alıcısı eskide kaldı. sansui nin uydu alıcısıda güzel uzun süre kullandım tap dosyalarını yükleyerek bir çok fonksiyon elde edebiliyorsun, fakat çok eskide kaldı o cihaz hatta en iyi pvr uydu alıcısı ödülü almış cihaz zamanında. her zaman yeniliklere ayak uydurmak gerek bence ve birde şunu unutmamak gerek sansui nin uydu alıcısında şifre kırma desteği yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikmaster -- 17 Mart 2009; 9:50:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: teknikmaster

quote:

Arkadaş konu biraz muğlak hale geldi.Gerçekten SANSUİ 80 gb hdd var,herhalde biz piyasada bulunan hdmı çıkışı olduğu söylenen cihazlarla karıştırıyoruz,üstde bulunan goldmaster cihazı kullanan kimseye rastlamadık cihaz hakkında verilen veriler yanıltıcı,HD çıkışı olduğu söylenen aletlerin çoğunun çıkışı gerçek hdmı'yla alakası yok.Sevgiler.

Goldmaster cihazları hd cihaz değil lcd tv ler için tavsiyem hd cihazdır fakat bütçesi ona yetmediğinden uygun bir uydu alıcısı istiyor.
    hd kanal izlicem diyorsa kullanıcı zaten şuan için mantıklı olan d-smart yada digitürk uydu alıcılarıdır.
    he ben normal HD olmayan uydu alıcı alıcam diyor ise HDMI veya YUV çıkışlı uydu alıcısı alması, neden HDMI ve YUV çıkışlı uydu alıcı diyorum; scart bağlantıdan daha net yayını verdiği için. Dediğim gibi eğer d-smart ve digitürk hd cihazlarını alacak durumu yoksa kaliteli bir SD uydu alıcı ile işini görebilir. yeni nesil uydu alıcılarının bir çoğunda usb girişi var bu sayede usb den kayıt etme imkanı sağlıyor mp3 ve resim izleme olanağıda var sansui nin hdd li ( harddisk li ) uydu alıcısı eskide kaldı. sansui nin uydu alıcısıda güzel uzun süre kullandım tap dosyalarını yükleyerek bir çok fonksiyon elde edebiliyorsun, fakat çok eskide kaldı o cihaz hatta en iyi pvr uydu alıcısı ödülü almış cihaz zamanında. her zaman yeniliklere ayak uydurmak gerek bence ve birde şunu unutmamak gerek sansui nin uydu alıcısında şifre kırma desteği yok...

Şimdiye kadar 15 senedir şifre kıran uydu alıcısı ben görmedim,eğer cihaza EMU dosyası yüklenmişse o başka,ben evimde sizin eski dediğiniz eski uydu alıcılarından birisini kullanıyorum KYOTO 8550 dapcı,iddia ediyorum SD yayında benim emektar kyoto ve nokia uydu alıcıları kadar güzel SD görüntü alabileceğin başka bir SD alıcısı varsa önce kendime sonra size hemen hediye ederim.Gelelim SANSUİ uydu alıcısına evet EMU desteği yok ama artık ortalıkta EMU'da yok cihazda 2 adet modül girişi var,ben tekrar iddia ediyorum beğenmediğiniz SANSUİ uydu alıcısı aslında TOPFİELD 5000 dir,şu anda F/P olarak piyasadaki uydu alıcılarının %90'ından daha üstündür,o cihaz çift samsung tuneri ile duyduğu sinyali piyasadaki cihazların %70'i duymaz sinyal yok der.Şimdi insaf bütün bilinen özelllikleri ile bu cihaz sadace 149 tl sadace,artık ne diyeyim bilmiyorum.

• soracağım şudur ki, ben de benzeri kısıtlarla uydu alacağım. ancak dreambox konusunda soru işaretlerim var. 500s modeli iyi deniyor ama ben öyle vaktimi uydu güncellemesinden şifre kırma ile uğraşmayacağım. standart türk kanallar ve bazı maçlar için avrupa kanalları yeter diyorum. yine de dream almalı mıyım?
  • HDMI çıkışlı tavsiyeniz var mı arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: gamingmaster

HDMI çıkışlı tavsiyeniz var mı arkadaşlar

Gamingmaster yukarıdaki yazıları okursan birkaç model açıklamalı olarak anlattı arkadaşlar.Ek olarak bu konuda yardımcı olacak arkadaş olacaktır.Bende Değişik yorumları bekliyorum.Saygılar...
  • Öncelikle THOR uydusuna çanak ayarlatma. Kötü denilen Hotbirde GS uefa kupası maçlarını şifresiz izledik. Hotbirdde dönem dönem şifresi çözülen kanallarda oluyor. 2-3 sene önce Hispasata çanak çevirenlerin bugün bir işe yaramıyor o çanakları. Hotbird daha mantıklı.

2. olarak işini 100 liralık bir next görür. Tavsiye istersen ben Dreambox 500s veya klonu derim. Amatörce kullanıp kullanmamak sana kalmış. Dilediğin herşeyi yapabileceğin bir makinedir. Ama illa amatör kullanıcam diyorsan Next'in USB belleke kayıt yapan modelleri var. Onları alabilirsin. Gayet güzel iş görürler. Amatör bir makine alıcaksan NEXT bu iş için uygun. Ama usb kayıtlı next'e de klon bir dreambox parası verirsin.

Çok ucuza kaçma yoksa nerden aldım bu uyduyu dersin. Bazı ucuz cihazların kanal değişim hızları can sıkıcı derecede yavaştır.
  • 3.5 katlı müstakil evimde uydu ile yayın izlemek istiyorum.eve daha önceden kablolar çekilmiş. 8 odaya ayrı ayrı olarak kablo çekilmiiş ancak adi tv kablosu.bu kablolar çatıda değil kapı girişinde dışarda yaklaşık 30*30 cmlik bir kutuda uçları açık olarak toplanmış (ayrıca tel kablosuda burada).çatıdan da aşagıya bu kutuya tek bir adi anten kablosu indirilmiş.Eve anten için gelip baktılar.

1-kabloların kaliteli uydu kablosu ile dğişmesi lazım
    2-çatıya 2 çanak kuracaklar buradan aşagıdaki kutuya 8 adet uydu kablosu inmesi gerekecek (evin işi bittiği için dışardan olacak) ev sonradan matoloma yapılcak 1 sene sonra
    3-bu kutuya bir tane anladığım kadarıyla dağıtıcı koyacaklar
    4-birde isteseniz çatıya hareketli motorlu çanak kuurup şifre çözebiliriz dediler (ilave olarak )
    5-ben tv yi esas olarak bir yerde seyredicem diğer kullanım yerlerinde ihtiyaca göre ucuz bir recever alınacak

bu konudaki yorumlarınızı ve varsa başka çözüm önerilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefron -- 22 Mart 2009; 23:18:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nefron

3.5 katlı müstakil evimde uydu ile yayın izlemek istiyorum.eve daha önceden kablolar çekilmiş. 8 odaya ayrı ayrı olarak kablo çekilmiiş ancak adi tv kablosu.bu kablolar çatıda değil kapı girişinde dışarda yaklaşık 30*30 cmlik bir kutuda uçları açık olarak toplanmış (ayrıca tel kablosuda burada).çatıdan da aşagıya bu kutuya tek bir adi anten kablosu indirilmiş.Eve anten için gelip baktılar.

2-çatıya 2 çanak kuracaklar buradan aşagıdaki kutuya 8 adet uydu kablosu inmesi gerekecek (evin işi bittiği için dışardan olacak) ev sonradan matoloma yapılcak 1 sene sonra
    4-birde isteseniz çatıya hareketli motorlu çanak kuurup şifre çözebiliriz dediler (ilave olarak )
    5-ben tv yi esas olarak bir yerde seyredicem diğer kullanım yerlerinde ihtiyaca göre ucuz bir recever alınacak

bu konuda yardımcı olacak var mı acaba

• Uydu Alıcılarında İşimize Yarıyacak Kampanyaları Bu Bölümden Paylaşalım Herkese Yardımları İçin Teşekkürler...
  • buraları okuyan yok galiba

quote:

quote:

3.5 katlı müstakil evimde uydu ile yayın izlemek istiyorum.eve daha önceden kablolar çekilmiş. 8 odaya ayrı ayrı olarak kablo çekilmiiş ancak adi tv kablosu.bu kablolar çatıda değil kapı girişinde dışarda yaklaşık 30*30 cmlik bir kutuda uçları açık olarak toplanmış (ayrıca tel kablosuda burada).çatıdan da aşagıya bu kutuya tek bir adi anten kablosu indirilmiş.Eve anten için gelip baktılar.

• Ben de amatörüm!!!

Ben de bi alıcı alacağım, benim de araştırdığım bir özellik var;

USB girişi olanlardan video da oynatabilen var mıdır? Asıl amacım film izlemek. Western Digital'in çıkardığı HD film kutusunun işlevini (HD olmasa da) görebilecek bir uydu alıcı var mıdır?

Ben 100 - 200 TL arası bir alıcı düşünüyorum. Bu fiyatlarda alacağım alıcılarda sizin tavsiye ettiğiniz 200 - 250 TL arasındaki modellerden ne gibi eksiklikler vardır? Önemli eksiklikler midir?

Kabataslak bir soru oldu, kabataslak da olsa yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: revani001

Ben de amatörüm!!!

Ben de bi alıcı alacağım, benim de araştırdığım bir özellik var;

USB girişi olanlardan video da oynatabilen var mıdır? Asıl amacım film izlemek. Western Digital'in çıkardığı HD film kutusunun işlevini (HD olmasa da) görebilecek bir uydu alıcı var mıdır?

Ben 100 - 200 TL arası bir alıcı düşünüyorum. Bu fiyatlarda alacağım alıcılarda sizin tavsiye ettiğiniz 200 - 250 TL arasındaki modellerden ne gibi eksiklikler vardır? Önemli eksiklikler midir?

Kabataslak bir soru oldu, kabataslak da olsa yardımlarınızı bekliyorum.

100-200 TL arası alınacak bir sürü alet olduğunu düşünüyorum.Bence bu bölümde diğer kullanıcı arkaşların tavsiye edeceği ürünleri inceleyip öyle karar vermek daha iyi olacaktır.Kolay gelsin iyi paylaşımlar...

• slmlar arkadaşlar yazılanların hepsini okudum faydası da oldu emeğinize sağlık yalnız benm de soracaklarım olacak...
    öncelikle kampanyalar arasında gidip geldim evimde ttnet var ancak taahhütlü değil ondan bi ara d-smartın smile adsl ve aile paketi kapsamlı kampanyasına takıldım ancak çok cezbetti diyemeyeceğim çünkü sorularıma yanıt bulamadm... günümü tv karşısında geçirmem ancak bi sınava hazırlandığımdan evdeyken sabah veya öğleden sonra dırdır programlarından başka bir şey yok yani isteğim şudur ki belgesel , spor vs. kanalları izleyebilmek televizyonum tüplü o yüzden hd'ye gerek yok...
    ilk olarak bulunduğum şehirde 1-2 sene daha kalacağım için ve mali durumu düşündüğümden normal bir şey düşündüm ve şunu buldum
    SEOULTECH HIREMCO 1453 FTA UYDU ALICISI fiyat 99---- tek çanak + lnb + 20mt kablo ile 129 ---
    çift çanak olunca fiyat 177 oluyor...
    fiyat makul geldi ancak piyasayı bilmiyorum ve de ne kadar işimi görür onu da bilmiyorum evimizde 3 uydu vardı ancak şifrelilerden geriye kalan pek tatmin etmiyor...
    geçen gün dreambox olayını öğrendim bi yerden ürün + kurulum + tek çanak 700e malolur dediler bunun yanında yıllık 80$ server ücreti ile tamamdır dediler...böyle bir olay çok iyi linux tabanlı ve pc gibi çalışması gelişmelere ayak uydurması açısından da çok güzel ancak fiyat şu an için kasıyor...
    evet asıl soru sizce ne yapmam daha uygun olur dreambox'ı uygun bulabilceğim yer var mı ve bu server olayı tam olarak nasıl oluyor ve bu ürünü aldığımda ne kadar süre dayanır ve gelişmelere ayak uydurur...ya da boşver normal bi receiver mi al dersiniz??
    Nedenleriyle cevaplarsanız çok memnun olurum...

• şifreli kanal işine girmeyeceksen uğraşmam diorsan,dream senin için lüx olur
    Ama ben bunlarla uğraşmak bana zor geliyor diorsan aletin bir zorluğu yok
    tak fişine şifreli kanalları izle

normal türksat ve hotbirdi bütün uydular gösteriyor
    en ucuzunu almaya bak
    ucuzlarda 70-80 ytlik yumatu ıq bile işini görür, bende var yumatu ıq piyasada birçok kişidede var
    kanal geçişi tatmin edici düzeydedir görüntü kaliteside iyidir
    sana tavsiyem bu cihaz olur hem ucuzdur hemde yazılım desteği çoktur
    tek çanağını hotbird,bürünü thor uydusuna çevirirsin
    hem türk hemde yabancı şifreli bir çok kanalı(thor digi paketi-belgesel-sinema-spor 200 eyakın yabancı kaliteli kanal) izlersin
    avrupada maç için diorsan lig maçı için açık avrupa kanalı nerdeyse hiçyok hotbirdde
    zaten türk kanalları almanya ispanya fransa italya maçlarını veriyor
    uefa maçlarını veriliyor genelde son galatasaray maçı gibi

uydudan güncellemeli alıcılara sakın bulaşma her alıcının bir süresi var 3 ay 5 ay 1 sene sonra destek pat kesiliyor(kesilmeyen cihaz bilen varsa söylesin) elindeki alıcının normal alıcıdan hiçbir farkı kalmıyor

quote:

Orjinalden alıntı: bym_tiago

soracağım şudur ki, ben de benzeri kısıtlarla uydu alacağım. ancak dreambox konusunda soru işaretlerim var. 500s modeli iyi deniyor ama ben öyle vaktimi uydu güncellemesinden şifre kırma ile uğraşmayacağım. standart türk kanallar ve bazı maçlar için avrupa kanalları yeter diyorum. yine de dream almalı mıyım?

• quote:

quote:

selamlar
    1- evet kablolar değişecek normal anten kabloasu olmaz uyduda kablo çokçok önemldir
    2-dağıtıcıdan istediğiniz kadar eve kablo inacek 8 ise doğru
    3- evet dağıtıcı kutu konacak
    4-motorlu çanağın şifreyle alakası yoktur çanak uydulardan yayın almaya yarar , şifreyi recervier çözer
    istediğiniz yayın türlerini belirtin uydu tavsiyesi söyleyelim size
    5-dağıtıcı olduğu için her odaya recerviere gerek yok
    multi switchler 8 li için 200tl cibarı buda 25 tl ye gelir
    bir recervier en ucuz 60-70ytl olduğunu düşünürsek her odaya recervierden daha mantıklı

• selamlar
    eğer 500s ise model pahalı çok
    220 tl ye aldım ben 2 ay önce halen aynı fiyat havale fiyatı
    30-40 arası çanak bulursunuz karaköyde ortalaması alalım
    70
    goldmaster marka çift çıkışlı 2de lnb 25 tl den 50
    dsieq + kablo falam bide 50de öyle gitse

220
    70
    50
    50
    390 toplam
    60 ytl de kurulum için normaldir diye düşünüyorum

450 tlye çift çanaklı dream 500s i kurdurmanız mümkün montaj dahil
    server fiyatları değişir
    eğer yerli kanal istemiyorsanız benim aldığım yer 220+50 ytl ye yıllık full hotbird server veriyor
    500 e server dahil /full hotbird) sistemi kurdurabilirsiniz

yerli serverler yıllık 200-250 tl arası deişir ,içinde yabancı kanallarda dahildir bu fiyata

http://www.vaneruydu.com/

5 arkadaşım burdan aldı bende tavsiye üzerine aldım , uydu piyasasında bilinen bir firmadır zaten
    canlı destekleri var sitelerinde konuşun

saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: mc_dyy

slmlar arkadaşlar yazılanların hepsini okudum faydası da oldu emeğinize sağlık yalnız benm de soracaklarım olacak...
    öncelikle kampanyalar arasında gidip geldim evimde ttnet var ancak taahhütlü değil ondan bi ara d-smartın smile adsl ve aile paketi kapsamlı kampanyasına takıldım ancak çok cezbetti diyemeyeceğim çünkü sorularıma yanıt bulamadm... günümü tv karşısında geçirmem ancak bi sınava hazırlandığımdan evdeyken sabah veya öğleden sonra dırdır programlarından başka bir şey yok yani isteğim şudur ki belgesel , spor vs. kanalları izleyebilmek televizyonum tüplü o yüzden hd'ye gerek yok...
    ilk olarak bulunduğum şehirde 1-2 sene daha kalacağım için ve mali durumu düşündüğümden normal bir şey düşündüm ve şunu buldum
    SEOULTECH HIREMCO 1453 FTA UYDU ALICISI fiyat 99---- tek çanak + lnb + 20mt kablo ile 129 ---
    çift çanak olunca fiyat 177 oluyor...
    fiyat makul geldi ancak piyasayı bilmiyorum ve de ne kadar işimi görür onu da bilmiyorum evimizde 3 uydu vardı ancak şifrelilerden geriye kalan pek tatmin etmiyor...
    geçen gün dreambox olayını öğrendim bi yerden ürün + kurulum + tek çanak 700e malolur dediler bunun yanında yıllık 80$ server ücreti ile tamamdır dediler...böyle bir olay çok iyi linux tabanlı ve pc gibi çalışması gelişmelere ayak uydurması açısından da çok güzel ancak fiyat şu an için kasıyor...
    evet asıl soru sizce ne yapmam daha uygun olur dreambox'ı uygun bulabilceğim yer var mı ve bu server olayı tam olarak nasıl oluyor ve bu ürünü aldığımda ne kadar süre dayanır ve gelişmelere ayak uydurur...ya da boşver normal bi receiver mi al dersiniz??
    Nedenleriyle cevaplarsanız çok memnun olurum...

• Arkadaşlar güncel uydu alıcılarından tavsiye edeceğiniz örnekleri buraya yazarsanız sevinirim.Kolay gelsin...
  • seoul x2 öneririm

almak istersen gittigidiyor üzerinden en uygun fiyatla alabilirsin
  • asrin43 e

cevap atmışsın geç farkettim teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bym_tiago -- 18 Nisan 2009; 17:10:43 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.