Bildirim
Tamir Sonrası Ekran Kartı Problemi (Sürücü nasıl yüklenir?) (2. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yav ne kastınız beya adama sor yarın değiştirip değiştirmediği tipinddn davranışından belli olur bence konu kilit 😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu arada tam model k53sv sx045r -
donanım bilgim var teknik servis yapmıslıgımda var
simdi bu gösterdiginiz anakart harici gpu lu
siz diyorsunuzki bunun dahili olanını takmışlardır
bende yazmaya anlatmaya calısıyorumki her anakart aynı degildir usb soketleri güç soketi farklı yerdedir her anakart her anakart her laptop kasasına uymaz
siz diyorsunuzki aynı anakartın dahili olanını takmış geçmiştir
atıyorum asus k55s serisi bunun devamıda atıyorum 555s diye gecen modelin anakartını alıp 535s gecen diye gecen kasaya takamassınız birinin sagındadır usb birinin üstünde birinin solunda
yani ic parcalar cpu ram vs uyabilir ama anakart yapısı degisik oldugundan kasasına olmaz kendimi ifade edebildim sanırım -
kartın NVIDIA GeForce GT 540M
yani harici cpu icinde bulunan bir kart degil
sanıyorum yazılımsal bi sıkıntın var pm ile team bilgilerini istemiştim ama sanırım görmedin -
quote:
Orijinalden alıntı: Captan42
Yav ne kastınız beya adama sor yarın değiştirip değiştirmediği tipinddn davranışından belli olur bence konu kilit 😀
gerçekten boş yorum yapmaktan ne zevk alıyorsunuz merak ediyorum. -
Boş değil baştada dedim ben olsam böyle yapardım zaten böyle sorunları böyle çözüyorum daha konunun ne oldıuğu belli değil çözüm için kapışıyonuz asıl sen boşluk yapıp herkeZe boş yazıyosun
quote:
Boş değil baştada dedim ben olsam böyle yapardım zaten böyle sorunları böyle çözüyorum daha konunun ne oldıuğu belli değil çözüm için kapışıyonuz asıl sen boşluk yapıp herkeZe boş yazıyosun
sana saçma geliyorsa konuya adımını atma. benim için önemli yarın adama haklıysa boş tepki vermek istemiyorum.
lütfen daha fazla rahatsız etme. -
Evet ne demek istediğinizi anladım, ben yorumumu şundan yola çıkarak yazdım; bildiğiniz gibi birebir aynı kasa aynı model laptopların harici ekran kartsız olanları ve harici ekran kartlı olan modelleri var, bu modellerin anakartları(güç soketi, usb portlarının konumu vb.) birbirinin tamamen aynısı, tek farkları birinde ekran kartı var anakarta lehimli, diğerinde yok. İşte ben de diyorum ki konuyu açan arkadaşımızın laptopu anakarta lehimli ekran kartı çipi olandanmış, bilgisayarcı ise bu ekran kartı çipi olmayan anakarttan takmış.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Knk saçma dediğimi nerenden uyduruyon ??
quote:
Cahilliğin sınırı yok evet, anakarta gömülü lehimli olan ekran kartını bilgisayarcı nasıl çalsın değiştirsin arkadaşım? Masaüstü bilgisyar mı bu? Ekran kartı lehimli olmayan anakart takılmış bunu tartışıyoruz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Knk evet cahilim laptop konusunda o yazıda şakayla karışık bi yöntem sundum üst konularda arkadaş açıklamış zaten oluum bilerek yazdım sanırım senle öncedende konuşmuştuk isyankar bi tipsin
yazdıgınızı anladım
calıstıgım zamanlar yaklasık 1000 civarı cihaz actım aynı anakarttan biri dahili biri harici olan kart görmedim
simdi biraz ugrasıyorum
net durumu yarın anlayacagız sanırım -
quote:
Orijinalden alıntı: xxxcem
yazdıgınızı anladım
calıstıgım zamanlar yaklasık 1000 civarı cihaz actım aynı anakarttan biri dahili biri harici olan kart görmedim
simdi biraz ugrasıyorum
net durumu yarın anlayacagız sanırım
Epeydir yapılan birşey aslındahatta aynı kasaya hem igpu, hem de 3 4 farklı model gpu için anakart üretilen cihazlar gördüm(görmeseydim ne iyiydi
)
myalperen arkadaşımız benim diyeceğim noktaya parmak basmış.
aynı serilerde durum dediginiz gibi dahili kart olan laptoplar oldukca eski
pazar payını yukselttıgı icin ve satıs oranı arttırmak adına harici gpu geceli uzun zaman oluyor
mesela asus k5sv serisi arkadasın ürünü
i5 2430m olan sürümü
aynı kasada i7 olanıda var i3 olanıda ram hdd wifi card bunlar zaten her pc ye uyuyor nerdeyse
zaten arkasın cihazı harici kartlı 540m oldugu anlasıldı
asus k53sv sx045r
gördügüm kadarıyla anakarta müdahale edilmis 540 yerine 420 görünüyor kart driver kuruyorum onuda kabul etmiyor cihaz yanımda olmadından uzaktan tıklama ile bakabiliyorum sadece
acıp bakardım yanımda olsa hangi kart diye
birde bu cihaz asus ve k53sv serisi gördügüm kadarıyla hepsi harici gpu kullanıyor hani dahili olan bi anakart taksa diyecegim kasası uymaz
hp dv6 serilerinde görürdüm aynı kasa aynı anakart ama bunda degil
-
günaydın.
bugün gittim bilgisayarcıya "ben dokunmadım bilmem etmem" diye geçiştirdi. anakartı da değiştirmediğini söyledi
hepinize çok teşekkürler ben şu an değiştirdiğine hemen hemen kesin gözüyle bakıyorum.
bilgisayarı adam etmek için ne yapmam lazım onu düşünüyorum beni 2-3 ay idare etse yeter sonrasında sıfır lap top alıp bir daha servisi dışında kimseye elletmeyeceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnTiMaSKe -- 27 Ağustos 2016; 10:08:48 >
Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcıları bölümünde ne gözüküyor?
Bugün hiçbir şey yapmadan ekran kartı düzeldi. Az önce yanlışlıkla elektriği kesildi açıldı ve tekrar açtık bu sefer ekran kartı tekrar bozuldu.Sorunum yalama oldu galiba.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Günlerdir sizi meşgul ediyorum ama sorunun gerçekten ne olduğunu anlayamamışım
Aygıt yöneticisine gittiğimde aygıt güncel görünüyor. Asıl sorun yazılım değil
"Bu aygıt kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor - Kod 12" diyor. İnternette Biosla alakalı olduğu yazıyor. Çözülürse bildireceğim, karşılaşan başkaları da çözsün diye.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X