Şimdi Ara

Tamir Sonrası Ekran Kartı Problemi (Sürücü nasıl yüklenir?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xxxcem

yazdıklarınızı anlamakta güclük cekiyorum
    lenovo z585 kullanıyordum hd4000+7670m var yani intel cpuya gömülü falan degil
    model net belli olmadıgı icin daha önce ne vardı ne yoktu bilmek güc
    burda kilit nokta gpu haricimi dahili mi onu cözemedikki daha

Yazdıklarımın neresini anlamadınız acaba söyleyin anlatayım. Bu resimdeki bir laptop ana kartı:
     Tamir Sonrası Ekran Kartı Problemi (Sürücü nasıl yüklenir?)

Video chip yazan yerde gördüğünüz gibi video çipi var, bu amd veya nvidia kullanan her laptopta böyledir, anakarta gömülü gelir mmx slotlu değilse, intel ekran kartları ise işlemcinin içindedir, zar alanından küçük bir parça bu ekran kartına ayrılır, belleğini ise laptop'un raminden kullanır. Değiştiren bilgisayarcı üstünde resimdeki gibi "video chip" olmayan bir anakartı almış olabilir, çünkü üstünde ekran kartı olanlar daha pahalıya satılır. Böylece bu anakartı takınca kullanıcı görüntüyü intel ekran kartından alır ve nvidia veya amd harici ekran kartına sahip olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 26 Ağustos 2016; 23:14:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yav ne kastınız beya adama sor yarın değiştirip değiştirmediği tipinddn davranışından belli olur bence konu kilit 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada tam model k53sv sx045r
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    donanım bilgim var teknik servis yapmıslıgımda var
    simdi bu gösterdiginiz anakart harici gpu lu
    siz diyorsunuzki bunun dahili olanını takmışlardır

bende yazmaya anlatmaya calısıyorumki her anakart aynı degildir usb soketleri güç soketi farklı yerdedir her anakart her anakart her laptop kasasına uymaz

siz diyorsunuzki aynı anakartın dahili olanını takmış geçmiştir

atıyorum asus k55s serisi bunun devamıda atıyorum 555s diye gecen modelin anakartını alıp 535s gecen diye gecen kasaya takamassınız birinin sagındadır usb birinin üstünde birinin solunda

yani ic parcalar cpu ram vs uyabilir ama anakart yapısı degisik oldugundan kasasına olmaz kendimi ifade edebildim sanırım
  • AnTiMaSKe A kullanıcısına yanıt
    kartın NVIDIA GeForce GT 540M
    yani harici cpu icinde bulunan bir kart degil

sanıyorum yazılımsal bi sıkıntın var pm ile team bilgilerini istemiştim ama sanırım görmedin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captan42

Yav ne kastınız beya adama sor yarın değiştirip değiştirmediği tipinddn davranışından belli olur bence konu kilit 😀

gerçekten boş yorum yapmaktan ne zevk alıyorsunuz merak ediyorum.
  • Boş değil baştada dedim ben olsam böyle yapardım zaten böyle sorunları böyle çözüyorum daha konunun ne oldıuğu belli değil çözüm için kapışıyonuz asıl sen boşluk yapıp herkeZe boş yazıyosun

• quote:

Boş değil baştada dedim ben olsam böyle yapardım zaten böyle sorunları böyle çözüyorum daha konunun ne oldıuğu belli değil çözüm için kapışıyonuz asıl sen boşluk yapıp herkeZe boş yazıyosun

sana saçma geliyorsa konuya adımını atma. benim için önemli yarın adama haklıysa boş tepki vermek istemiyorum.

lütfen daha fazla rahatsız etme.
  • xxxcem kullanıcısına yanıt
    Evet ne demek istediğinizi anladım, ben yorumumu şundan yola çıkarak yazdım; bildiğiniz gibi birebir aynı kasa aynı model laptopların harici ekran kartsız olanları ve harici ekran kartlı olan modelleri var, bu modellerin anakartları(güç soketi, usb portlarının konumu vb.) birbirinin tamamen aynısı, tek farkları birinde ekran kartı var anakarta lehimli, diğerinde yok. İşte ben de diyorum ki konuyu açan arkadaşımızın laptopu anakarta lehimli ekran kartı çipi olandanmış, bilgisayarcı ise bu ekran kartı çipi olmayan anakarttan takmış.

• AnTiMaSKe A kullanıcısına yanıt
    Knk saçma dediğimi nerenden uyduruyon ??

• quote:

Yav ne kastınız beya adama sor yarın değiştirip değiştirmediği tipinddn davranışından belli olur bence konu kilit 😀

Cahilliğin sınırı yok evet, anakarta gömülü lehimli olan ekran kartını bilgisayarcı nasıl çalsın değiştirsin arkadaşım? Masaüstü bilgisyar mı bu? Ekran kartı lehimli olmayan anakart takılmış bunu tartışıyoruz.

• Knk evet cahilim laptop konusunda o yazıda şakayla karışık bi yöntem sundum üst konularda arkadaş açıklamış zaten oluum bilerek yazdım sanırım senle öncedende konuşmuştuk isyankar bi tipsin

• myalperen kullanıcısına yanıt
    yazdıgınızı anladım
    calıstıgım zamanlar yaklasık 1000 civarı cihaz actım aynı anakarttan biri dahili biri harici olan kart görmedim
    simdi biraz ugrasıyorum
    net durumu yarın anlayacagız sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

yazdıgınızı anladım
    calıstıgım zamanlar yaklasık 1000 civarı cihaz actım aynı anakarttan biri dahili biri harici olan kart görmedim
    simdi biraz ugrasıyorum
    net durumu yarın anlayacagız sanırım

Epeydir yapılan birşey aslında hatta aynı kasaya hem igpu, hem de 3 4 farklı model gpu için anakart üretilen cihazlar gördüm(görmeseydim ne iyiydi )

myalperen arkadaşımız benim diyeceğim noktaya parmak basmış.

• HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    aynı serilerde durum dediginiz gibi dahili kart olan laptoplar oldukca eski
    pazar payını yukselttıgı icin ve satıs oranı arttırmak adına harici gpu geceli uzun zaman oluyor

mesela asus k5sv serisi arkadasın ürünü
    i5 2430m olan sürümü
    aynı kasada i7 olanıda var i3 olanıda ram hdd wifi card bunlar zaten her pc ye uyuyor nerdeyse
    zaten arkasın cihazı harici kartlı 540m oldugu anlasıldı
    asus k53sv sx045r
    gördügüm kadarıyla anakarta müdahale edilmis 540 yerine 420 görünüyor kart driver kuruyorum onuda kabul etmiyor cihaz yanımda olmadından uzaktan tıklama ile bakabiliyorum sadece
    acıp bakardım yanımda olsa hangi kart diye

birde bu cihaz asus ve k53sv serisi gördügüm kadarıyla hepsi harici gpu kullanıyor hani dahili olan bi anakart taksa diyecegim kasası uymaz
    hp dv6 serilerinde görürdüm aynı kasa aynı anakart ama bunda degil

• günaydın.

bugün gittim bilgisayarcıya "ben dokunmadım bilmem etmem" diye geçiştirdi. anakartı da değiştirmediğini söyledi

hepinize çok teşekkürler ben şu an değiştirdiğine hemen hemen kesin gözüyle bakıyorum.

bilgisayarı adam etmek için ne yapmam lazım onu düşünüyorum beni 2-3 ay idare etse yeter sonrasında sıfır lap top alıp bir daha servisi dışında kimseye elletmeyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnTiMaSKe -- 27 Ağustos 2016; 10:08:48 >
  • Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcıları bölümünde ne gözüküyor?

• Bugün hiçbir şey yapmadan ekran kartı düzeldi. Az önce yanlışlıkla elektriği kesildi açıldı ve tekrar açtık bu sefer ekran kartı tekrar bozuldu.Sorunum yalama oldu galiba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlerdir sizi meşgul ediyorum ama sorunun gerçekten ne olduğunu anlayamamışım

Aygıt yöneticisine gittiğimde aygıt güncel görünüyor. Asıl sorun yazılım değil

"Bu aygıt kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor - Kod 12" diyor. İnternette Biosla alakalı olduğu yazıyor. Çözülürse bildireceğim, karşılaşan başkaları da çözsün diye.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.