Şimdi Ara

Tampon Kazası Corolla (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    arabanın önü dağılmış serviste mi yaptırayım kaskoyu bozma mini onarım yaptır
    ben de bu güzel kafadan istiyom

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis 5 bin cikarsa iyi isciligi unutuyosunuz 10 bine yolu var onun icin acele etmeyin cikma tampon ve gerekli parcalari bulup iyi bir ustaya tamir ettirin emin olun servisteki sozde ustalardan daha iyi olucaktir zaten serviste iyi usta karin tokluguna calismaz o yuzden iciniz rahat olsun kimse onlarca tramersiz arac varken sizin on bine yakin kayitli aracinizi almak istemez istesede bedavaya alma niyetindedir dilerseniz satarken vicdanen aliciya soylersiniz ama emin olun boya cihazinda bu kaza hic gozukmuycektir

• Bu arkadaş da daha arabayı almadan satmayı düşünenlerden herhalde. Ben de sene başında bir kaza yaptım. Kasko şirketi anlaşmalı servisimizde yaptıralım daha ucuza kapatırız dedi. Satarken trameri düşük çıkar rahat edersiniz dedi. Ben de yetkili serviste yapılması konusunda ısrar ettim. Yetkili servis fiyatları belki daha fazla olabilir ama gözünüz arkada kalmıyor en azından. Hele tampon gibi önemsiz bir parça için çıkma fln düşünmeyin.

• Far ayakları kırılmıştır, su kabı var. Görmediğiniz birseylerde gitmiştir. Yetkili serviste aracınızı kaza yapmamış kondisyonuna döndürecek sağlam onarım en az 5 bin tutacaktır. Aracınızda plastik aksam kırılmış olsa dahi kazalı muamelesi çekecek ileri zekalı insanımız toplumumuzun genelini oluşturuyor maalesef.

Sanayide tampon onarıp sağını solunu lehimleyip bantlayip saatli bomba gibi yaptırsanız değer kaybı olmayacaktır. Sağ taraftan kopege çarptık tampon tamir oldu, tamponun sağ tarafı boyandı o kadar.

İkinci şekilde gerçekte çarpık ve onarılmamış aracı alan arkadaş sevinecektir. 3 gün sonra far ayarı tutmamasından, tampon düşmesinden, arabanın altından su gelmesinden vs servis yolunu tuttuğunda bir bakacak araba hasarlı.

Sonra gelecek konu açacak hasarsız aldığım araba hasarlı çıktı diye.

Asil hasar kaydı olmayıp değişeni boyası olan araçtan korkacaksın. İkiye bölünmüş olsa çakma ekspertizle iki parça boyalı diye kaktıracaklar. Bazıları hakkediyor aslında bunu. O ayrı.

Birde mini onarım diyen olmuş. Ya kardesim bilmiyorsun konuşma. Mini onarımda en fazla ufakça boya yaptırırsın. Arabanın ampülünü değişmezler.

• Geçmiş olsun hocam büyük bir değer kaybı olmaz max 2 3 kaybı olur, yanlız sadece tampon değişimi olacağını sanmıyorum içerlerde de masraf vardır özellikle farın bitane bile ayağı kırılsa değişmesi gerekiyor büyük ihtimal farda değişir 4 5 tramer çıkar bence dışarda yaptırsanız 2 bin tutar hiç o işe girmeyin kaskodan yaptırın para cebinizde kalır değer kaybına sayarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 7 Haziran 2019; 20:35:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sals

Servis 5 bin cikarsa iyi isciligi unutuyosunuz 10 bine yolu var onun icin acele etmeyin cikma tampon ve gerekli parcalari bulup iyi bir ustaya tamir ettirin emin olun servisteki sozde ustalardan daha iyi olucaktir zaten serviste iyi usta karin tokluguna calismaz o yuzden iciniz rahat olsun kimse onlarca tramersiz arac varken sizin on bine yakin kayitli aracinizi almak istemez istesede bedavaya alma niyetindedir dilerseniz satarken vicdanen aliciya soylersiniz ama emin olun boya cihazinda bu kaza hic gozukmuycektir
    İnşallah o dediğin gibi bi arabayı sana kaktırırlar ne diyim

• Corollanın bu kasası cidden hiç iyi değildi boş hissettiyorda bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

İnşallah o dediğin gibi bi arabayı sana kaktırırlar ne diyim

Alıntıları Göster
    Cok ayip ustadim oyle kaktirma falan hic yakisiyomu ben isin olurunu soyledim egri oturup dogru konusmak lazim elbette ben dahil gurubumuzdaki bir cok arkadasin basina gelmis olacagi gibi her daimde gelebilir burasi Turkiye sasirmamak lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen dediğiniz gibi, servislerde tek tek tüm aşamaları detaylı fotoğraflayıp dosyalıyorlar. Siz aracı alırken ne yapılmış neden yapılmış görüyorsunuz. Ancak herkes biz değil
  • 2 seçenek var:

1- Cebinizden bir kuruş çıkmadan kaskodan serviste yaptırıp 6 ila 10 bin hasar kaydıyla çıkarsınız. Hasar kaydını daha düşük göstermek isterseniz yan sanayi tampona yönelebilirsiniz ama tavsiye etmem. Aracınızın değeri 2 bin lira gibi düşer Bir dezavantaj da sonraki senelerde kasko fiyatınız yüksek çıkacaktır.

2- Aracım satarken hiç değer kaybetmesin Hasar kayıtsız kazasız değişsensiz boyasız araç diye satmak isterseniz. Kaskoya hiç bulaşmadan sanayi de yan sanayi bir tampon ve ucuz işçilikle 2-3 bine cebinizden de yaptırabilirsiniz aracı ayrıca kasko fiyatları da sonraki seneler de yükselmez çünkü şirketlerin bundan haberi olmaz :))

Karar sizin geçmiş olsun.

• Kesinlikle sanayide yaptirin. Eski aracim fiestada boyle bir olay yasamistim. Sanayide 3 bin tl fiyat almistim kendi ustamdan (radyator, kaput ucu falan da hasar almisti bende) dedim ki serviste yaptirayim alacak kisinin ici rahat etsin. Servis 5-6 bin tutar dedi tamam dedim. Daha sonra araci almaya gittigimde ne goreyim, tami tamina 10 bin tl masraf cikarmislar. Yok o hortum yok bu civata yok iscilik yok klima gazi. Sanayide 30 tlye bastirdigimiz klima gazina 200 tl yazmislar. Hem de benden onay almadan yapmislar. Tabi kavga kiyamet bi sekilde aldim araci mecbur, isim gucum vardi ugrasamadim fazla. Satarken inanilmaz zorlandim. Kimse yetkili servis mi vs bakmiyor direk “abi ama bunun 10bin hasar kaydi var” diyor. Laf anlatamiyorsun. “Ben bunu alirsam nasil saticam bu hasar kaydiyla sen dus 5bin tl bunun fiyattan” diye oluculer ususuyor basina. Mecburen piyasasinin 3-4 altina verdim. Gidin en ucuz yerde en dusuk masrafla yaptirin. Bizim insanda kafa yok kafa. Yetkili servismis vs bakmaz varsa yoksa hasar kaydina bakar. Yazin bu dediklerimi kenara, arabayi satarken hatirlarsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 8 Haziran 2019; 2:1:0 >

• Serviste yaptır. Yan sanayi tampon taktırma. Hava yastığını daha kolay açar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

forum baryamda ne içiyor
    arabanın önü dağılmış serviste mi yaptırayım kaskoyu bozma mini onarım yaptır
    ben de bu güzel kafadan istiyom
    Ahahahaha
    Ben de

• Arabayi perte çıkarırlar

• Kazanın resmini çek sorana söyle plastik aksam sıkıntı yaratmıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.