Şimdi Ara

Tanımlayamadığım Bir İşlem Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Bilgisayarım da bir kaç gün önce çok garip bir şey farkettim. ctrl+alt+delete yaptığımda açılan görev yöneticisinde 'reg34g3g' diye bir işlem çalışıyor. Bunu sonlandırdığımda hiç bir sorun olmamasına rağmen her seferinde görev yöneticisine bakıp yine onu görüyorum. İnternette arama yaptım ama bundan bahseden hiç bir konu ile karşılaşmadım. Virüs olup olmamasından şüpheleniyorum. Konu hakkında bilgisi olan biri varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nymphetamine

Öncelikle merhaba. Bilgisayarım da bir kaç gün önce çok garip bir şey farkettim. ctrl+alt+delete yaptığımda açılan görev yöneticisinde 'reg34g3g' diye bir işlem çalışıyor. Bunu sonlandırdığımda hiç bir sorun olmamasına rağmen her seferinde görev yöneticisine bakıp yine onu görüyorum. İnternette arama yaptım ama bundan bahseden hiç bir konu ile karşılaşmadım. Virüs olup olmamasından şüpheleniyorum. Konu hakkında bilgisi olan biri varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler.

Şu>http://extremetracking.com/open;csv.last?login=reg34g3g sayfada sorununla alakalı ingilizce kodlar var, anladığım kadarı ile IP numaraları gözlemleniyor ama yinede yanlış bilgilendirmeyeyim seni..

• quote:

Orijinalden alıntı: CEM0KA

quote:

Öncelikle merhaba. Bilgisayarım da bir kaç gün önce çok garip bir şey farkettim. ctrl+alt+delete yaptığımda açılan görev yöneticisinde 'reg34g3g' diye bir işlem çalışıyor. Bunu sonlandırdığımda hiç bir sorun olmamasına rağmen her seferinde görev yöneticisine bakıp yine onu görüyorum. İnternette arama yaptım ama bundan bahseden hiç bir konu ile karşılaşmadım. Virüs olup olmamasından şüpheleniyorum. Konu hakkında bilgisi olan biri varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler.

Şu>http://extremetracking.com/open;csv.last?login=reg34g3g sayfada sorununla alakalı ingilizce kodlar var, anladığım kadarı ile IP numaraları gözlemleniyor ama yinede yanlış bilgilendirmeyeyim seni..

Dostum öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Yolladığın linkten ne çıkarmam gerektiğini maalesef anlamadım. Bir de IP numaralarının gözlemlenmesi neyle alakalı olabilir yani önemli bir şey midir? Keylogger tarzında bir şey olabilir mi.

• Dostum Sistem geri yüklemede yapabilirsin..
    Veya sistemini virüs proğramı, combafix veya MalvareBayts gibi proğramlarla tarat, bana sanki IP bilgileri toplayan proğramcık gibi geldi (umarım değildir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEM0KA

Dostum Sistem geri yüklemede yapabilirsin..
    Veya sistemini virüs proğramı, combafix veya MalvareBayts gibi proğramlarla tarat, bana sanki IP bilgileri toplayan proğramcık gibi geldi (umarım değildir)

Şimdi combofix ile taratmayı deneyeceğim, Sistemimde sadece Advanced System Care yüklü ancak onla tarattığımda bu sorun çözüm olmadı.cevap için teşekkürler. Ancak bu 'IP bilgileri toplayan programcık' dediğiniz programlar hangi amaçlar için kullanılır ne işe yarar veya sisteme ne gibi zararlar verirler bunu bir açıklayabilir misiniz. Normalde internet üzerinden kredi kartı ile alışveriş yapıyorum. Ancak keylogger olarak şüphelendiğimden dolayı açıkcası buna bu sorun çözülene kadar bir ara verdim. Eğer bu tarz programlar hakkında bir bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Combofix yaptıktan sonra çözülüp çözülmediğini denetleyeceğim. Teşekkürler.

• Bencede arkadaşların dediği gibi Combofix ile yapmalısın sonuçta ASC pcdeki sorunları bulur Combofix ise virüs taraması yapar yani ;)
  • İnternetten alışveriş yapıyorsan sağlam bi antivirüs kurman lazım. Umarım yazďıgım gibi çıkmaz. Ve veri toplayan/satan siteler vardır, onlar IP ve verileri, şifreleri satarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çeşit virüs olabilir. Combofix ile güvenli modda tarama yapın. Muhtemelen temizleyecektir :)
  • extremetracking.com web siteleri için sayaç hizmeti veren bir site. reg34g3g ise hesap adı. Yani adam bu siteye, "http://www.radpimps.com" sitesi sayaç koymak için üye olmuş. Sende çalışan reg34g3g.exe de muhtemelen adamın yaptığı bir virüs yada botnet ağı için kullandığı bir trojan.
  • quote:

Uygulamaya sağ tıklayıp işleme git deyip daha sonra oradan system mi yoksa bilg. kullanıcısımı olduğuna baksan.

• quote:

Bu Bir Virüs Avast Antivirüs İle Bu Virüsü Temizleyebilirsiniz.

• Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Dün combofix ile tarama yaptım ve bir gün görev yöneticisini gözlemledim ve bu uygulamaya rastlamadım. Sorun çözülmüştür. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
  • arkadaşım pcni her 3 güne bir combofix ile tarat günlük fud programları çıkıyor antivirüslerin en kalitelisi bile yakalamıyor combofix en iyisi ve full programların bulunduğu sitemi veriyim oradan bak programlaradawww.teknoprogram.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.