Şimdi Ara

Tank Seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

DK tanklıkta özellikle bir rotasyon tutturma durumunda değilsin, çünkü tank olarak ne zaman dodge ne zaman parry edeceğini, ne zaman canının çat diye azalacağını bilemiyorsun. Çoğu tankta da durum farksız. Senin için önemli olan minimum zamanında maksimum threat yaratıp bunu devam ettirmen. Yani tabi belli başlı yapacağın şeyler var ama bunları enikonu bir rotasyon demek imkansız. Her zaman duruma göre davranacak gibi gözün açık olman gerekiyor.

Frost DK Tanktım, daha yeni blood tanklığa döndüm Cataclysmde blood spec tank olacak diye ama inan Blood Tanklık çok keyifsiz. TBCde Pala ve Druid tanklık yaptım, WotLKta değişmiştir tabi bilemiyorum. O zamanlar Pala tanklık kolay ve zevksiz, druid zevkli ama bir o kadar da zordu benim için, özellikle AoE tanklamada. Warrior hiç oynamadım.

Ben açıkçası survival sınıfları seviyorum. DK da her yola gelir. Solo tanking olsun, AoE tanking olsun. Ancak warrior o kıvamda mı? Pek zannetmiyorum.

• paladinin alan tauntu var
  • Arkadaşlar wotlkda tüm tank classlarını ve tüm healer classlarını 80 leyip bol bol oynayan biri olarak şu warrior en iyi tanktır palavralarına gülüyorum..
    warrior tank raidlerde işe yaramayan bir sürü stun skilleri ile dolu, yetersiz aoesi olan bir tanktır.. DKda warriorda olan tüm yetenekler fazlası ile vardır.. yukarıda bir arkadaşında açıkladıgı gibi block gereksiz bir avoidancetır.. dogru düzgün damage absorblamaz.. Dk tanklar yüksek defans skilli + dodge + parry ile daha fazla hayatta kalma şansına sahiptir.. warriorda 4 dk cdli düzgün işe yarayan tek cooldown varken tüm spec DK tanklarda en az 3 cd vardır.. ve bu cdler hep kısa kısadır..

icebound fortitude
    vampiric blood(warrior tankta olan last standten üstündür.. HPsi artarken %25 daha fazla heal alır)
    anti magic shell

peki tüm bunlar varken hala niye DKlar sevilmez.. çünkü haddinden fazla dk vardır.. çoğu çoluk cocuktur .. cd ne agro ne bilmezler.. healarları çileden çıkarırlar.. Warrior is aksine oynaması zor, aoesi zor bir classtır.. bu yüzden genelde eski oyuncular oynar.. buda yetenekleri daha az olsada warrioru daha üstün yapıyor..

pala ve druid'i ayrıca konuşalım.. bence ikisindede eksikler var.. ama her ikiside warrior tanktan iyidir

• @Tosunpasa,

Zevk çok ayrı birşey bunun doğrusu olmaz, görecelidir. Ancak, Warrior aoe si kötüdür ve block işe yaramaz bir stattır ifadelerine kesinlikle katılmıyorum. İşini bilen her tank gayet güzel grp tank eder. Ben de en çok DK'da aoe sorunu yaşadım. Ama bu DK'nın aoe de kötü olduğu değil ya benim talent tree'min uygun olmamasından yada bu işi beceremememden kaynaklanır. Block ise zaten ister boss isterse mob olsun solo tanking'te değersizdir.

Kısaca her bir stat duruma göre önem kazanır yada kaybeder. Değişkenleri gözardı ederek mutlak doğru budur demek kişileri yanlış yönlendirmek olur kanımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akita

paladinin alan tauntu var

paladinin alan tauntu yok , bir elemanaın aldıgı agroyu kendi uzerine alan bir skill o. raiddeki biri agro alırsa ondan agroyu alıyor. ayrıca warrior ve druidde alan tauntu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xecutor

@Tosunpasa,

Zevk çok ayrı birşey bunun doğrusu olmaz, görecelidir. Ancak, Warrior aoe si kötüdür ve block işe yaramaz bir stattır ifadelerine kesinlikle katılmıyorum. İşini bilen her tank gayet güzel grp tank eder. Ben de en çok DK'da aoe sorunu yaşadım. Ama bu DK'nın aoe de kötü olduğu değil ya benim talent tree'min uygun olmamasından yada bu işi beceremememden kaynaklanır. Block ise zaten ister boss isterse mob olsun solo tanking'te değersizdir.

Kısaca her bir stat duruma göre önem kazanır yada kaybeder. Değişkenleri gözardı ederek mutlak doğru budur demek kişileri yanlış yönlendirmek olur kanımca.

zevk renk meselesini gireceksek işin içinden çıkamayız.. Kimsenin zevkine karışamam, isterse magele tanklık yapsın ben sadece görünen parametrelere ve tecrübelerime dayanarak yorumlarda bulundum.. mesela forge of souls gibi caster mobların bol oldugu yerlerde warriorla girince terler boşanıyor.. çünkü aoesi küçük bir alan.. moblara silence atmadan yanyana gelmiyorlar.. bazı moblar agro sıfırlıyor.. ama DK ile glyphli talentli DnD atıyorsunuz, diseaelari bir moba bırakıp glyphli pestilence ile geniş bir alana yayabiliyorsunuz.. blood boil bile atmadan hepsinde yüksek threat oluşuyor.. caster inatcı mobları çekiyorsunuz.. yada dibine gidip 2 silence skilinizle interrupt ediyorsunuz.. warriorda bolca stun var.. ve çoğu elite ve tüm bosslar stuna immune..

• Dk tankta alan veya tek target threath sorunu yasamazsın ona garanti verebilirim.Ama alısma meselesi yani neyi ne zaman yapıcagını ögrenmen lazım.Birde her bossun taktigini bilmen lazım.
    Bence DK'ya devam et hem 80 level Dk'nda varmıs.Bu arada tank icin Bloodu öneririm ben Frost tanktım arkadasın Blood DK sıyla girip bi tankladım (eşit gear) aslında Frostun ne kadar daha zor oldugunu anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xecutor

@Tosunpasa,

bencede panpa siz aoe tanklığı da tanklık mı diyonuz sanki her türlü tank bi şekilde tanklar aoe tanklığını sanki eskiden aoe tanklık mı vardı tek tek addleri çekiyodun kesiyodun ne zordu öyle..

• Eğer sırf raidlere göre değerlendiriceksek zaten rog veya hunter aç gibi dalmadan önce md atmıyorsa zaten garibim warrior tek başına ne yapsın...
    gördüğüm kadarıyla hiçbir tank class ile agro sorunu raidlerde pek problem olmuyor
    yalnız genelde icc de healer oynadığım için kesinlikle dk gerçekten aşırı dayanıklı bir tank diyebilirim nedenmi ?
    1. Death Pact
    2. Anti Magic Shell
    3. icebound fortitude
    4.(blood spec ise) Vampiric Blood
    bu skilllerin cdleri hem çok kısa hemde gerçekten g.t kurtaran skiller

oyum kesinlikle dk ya
  • kesinlikle warrior dostum warrior ile tanklamak daha zor olduğundan daha çok heyecan ve aksiyon içeriyor ve kesinlikle oyuna dair yeteneklerini geliştiriyor
  • betada oynadığım kadarıyla warr daha da önemli olucak tankta
    çnkü bazı dancınlarda olay tamamen tank skillerine bakıyor
    yani kendini vermek isteyen bi sürü skill kullanmak isteyen warr olmalı özellikle yeni gelen pakette

ben paladin tanklığına maalesef 80ken 2 ay dayanabildim
    kolay diye yola çıkmıcaktık yanlış yaptık o işi
    dk tank henüz hiç görmedim bilmiyorum belki şans olmadı
    yeni pakette dudu tanklar çok ama idareten girmiştiler genelde resto gidiolar ben dahil

açıkçası bunları gördükten sonra ben başladım 72 yaptım warrımı (haftalık bgler sağolsun)
    pvpsi de inanılmaz zevkli ama geara aşırı bağımlı bi sınıf bence
  • DK tank forever
  • Yanliz arkadaslar cata ile birlikte block olayi degisiyor. söyle ki:

Block Rating - Block has been redesigned to scale better. Blocked attacks will simply hit for 30% less damage. Block Rating is no longer given out directly as a stat. Instead, Mastery for Protection paladins and Protection warriors increases the chance to block.

Yani block bundan sora %30 damage reduce yapicak. Dolayisiyla prot ala unutulmamali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @WP VOLK@N

seciminizi Catalism'e göre yaparsaniz daha iyi olur.

*Arkadasim Catalism'de tank acmış,warriorun tüm skilleri cd ye baglanmış eskisi gibi havadan treat yaratamıyor.

*paladin tank,dps veya heal olabilir senin secimine kalmiş.healer+tank raidlerde en çok ihtiyac duyulan 2 sec ki Paladin her ikisini de yapabilir.

*Paladin Tank daha iyi dedi,60 k unbuff hp var dedi.sadece duyduklarim bu yönde..

iyi düşün gelecege dönük araştir ve öyle aç derim..

60 k unbuff hp hiçbirşey değil zaten hp ler aşırı bir şekilde artıyor cata ile birlikte bu yüzden bütün tankların hpsi artıcak palaya özel bir durum değil.

Bence warrior tank özellikle catada gerçekten hoş heal skilleri alıyorsun [hedefin hpsi %20 nin altındayken deveastate %50 şansla %5 hp dolduran(talent ile %6) victory rush atabilmeni sağlıycak+aldığın her damagede %10 şansla 5 sn de hp ni %7.5(talent ile %9) dolduran talent var+self healing i %20 healing received ı %6 arttıran talent] hp artışınıda ekleyince % olarak hp veren bütün skiller güçlenmiş oluyor

Ayrıca aoe tankingde sorunun varsa furydeki imp cleave talentini alırsın sorunun büyük ölçüde çözülür birde shockwavele hiçbir sorun kalmaz ortada

Caster mob varsa birine charge atar sb vurur ötekine throwla silence atarsın hepsi toplanır bir yere

Özetle bence warrior en zevkli tank zaten tanklarken rage problemi çekmezsin ki catada rage yeniden düzenlenip bu sorun iyice ortadan kaldırılmaya çalışılıyor

• Sana tek kelime ile yaziyorum kalbinin sesini dinle ona gore kas....
    Oyundaki tanklarin hepsi cok cok saglam olabilir.Ama oynayana ve iteme bakar.Burdaki bir cok arkadas war demis baska bisi dememis...
    Neden dunyaki en guildin gm si mt si druid tank ? Neden Halion 25hc+mob ile beraber ve Lk25 i sadece Druidler tankliyabiliyolardi iccde buff %20 iken ?
    Palaya gelelim bizim eski officer pala idi ve adamin hicbir zaman yattigini hatirlamam (tabiri caizze harbiden hayvandi)Bizim Mt+Gm miz Warriordu oda hayvandi ama
    sanki paladin bana daha saglam daha dayanikli geliyodu heallerken...(Bu arada benim main holy pala)
    %10 icc buff var iken biz sindragosa 10hc kestik tanklarimiz 2 tane paladin tankti....(serverda ilk biz kesmistik yalnis hatirlamiyosam)

Warriorda cok iyi durumda her zamanki gibi...
    Dk ya gelince oyuna daha giremedim ama Simdiden sana soliyim bu talenti nerflemezlerse dk catacda tartismasiz en iyi tank olcak.Ozellikle pis vuran bosslari en rahat dk tankliyabilcek.Sebebi ise... http://www.wowhead.com/spell=81164

Simdi yazmissin dk da shield yok block yok die ama Dk nin 35K armoru var warriorun 26K onu hic solemiyosun ?Ayrica dk daki parry rating kimde var?
    + buyulere karsi bu kadar bagisikligi olan ? Sen kimseyi dinleme kalbinin sesi dk diyosa dk kas.Full item yap iyi guilde gir Mt bile olursun zamanlar yorma kafani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gelu -- 14 Ekim 2010; 1:46:47 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.