Şimdi Ara

tank yapımı yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar şu tankı yapalım sürat tekneside yaparız ama önce şu devrenin yazlımını herhangi bi dilde yazıp hex e çevirip bizle pylaşabilecek arkadaş varmı yardım bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: koroglu34

arkadaşlar şu tankı yapalım sürat tekneside yaparız ama önce şu devrenin yazlımını herhangi bi dilde yazıp hex e çevirip bizle pylaşabilecek arkadaş varmı yardım bekliyoruz

bu pwm devresi bir nevi esc (electronic speed contol) değil mi yoksa yanlış mı biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnylmz

quote:

arkadaşlar şu tankı yapalım sürat tekneside yaparız ama önce şu devrenin yazlımını herhangi bi dilde yazıp hex e çevirip bizle pylaşabilecek arkadaş varmı yardım bekliyoruz

bu pwm devresi bir nevi esc (electronic speed contol) değil mi yoksa yanlış mı biliyorum

evet elektronik hız kontrol devresi, koroglu34 kardesim wallahi benim pic bilgim şimdilik buna yetmez, bu işi görünce azim geldi pic çalışacam bunun programınıda yazacam, fakat benden önce umarım sana biri yardımcı olur...ben simdi baslasam ne zaman öğrenirim ? cevap belli deil:(
    saygılar...

• quote:

devre böle olcak sağa dön butonuna basınca pwm sinyali ile sağ motr yavaşlııcak sola dön dince sol motor yavaşlıcak ileri git dince iki motor aynı yönde döncek geri butonuna basınca ters yöne döncek bu devrenin yazılımını yazabilecek bi arkadaş varsa yardımcı olabilirmi?

Bahsettiğin şey yapmak istediğin mi, yapman gereken mi?

Bunu sordum, çünkü bence sağa sola dön komutları yerine, iki motorun hızlarını kontrol eden iki ayrı tek eksenli joystick olsa ve dönüşleri motor hızlarını değiştirerek manuel kontrol etsen çok daha kullanışlı ve basit bir sistem olur.

Ama sana kendi bahsettiğin şekilde bir sistem kurman söylenmişse yapacak birşeyin yok tabi...

• zaten dediğim devrede motor hızlarını düşürürek sağa sola dönüşler elde edilio bana biri böle olmasını sölemedi ben kendim yapıom projeyi zaten sokakta oynamak içiçn ama daha basit bi şekilde yapılabilirse daha i olur ? anarkin arkadaşın verdii linkte çok güzel kaynak var ordan yararlanmaya çalşim başarabilirsem sizle de paylaşırım devreyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

Neden sürat teknesi yapmıyorsunuz ? Linkteki teknke saatte 193 km yapıyor .

http://www.youtube.com/watch?v=nzk3fH1ItzY

Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim .

Arkadaşlar konu tank için açılmış ama şunada bakmanızı tavsiye ediyorum müthiş bişey

http://www.youtube.com/watch?v=iIfxfbRYGPo

----------------

quote:

Önce donanımı toparla.Hangi denetleyicileri motor sürücüleri fln kullanacaksın hangi ayaklar neyi kontrol edicek butonlar hangi ayaklara baglanacak kafanda tasarla buraya yaz yazılım konusunda yardım etmeye çalışayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdreNaline® -- 21 Eylül 2006; 0:53:19 >

• Benim bir arkadaşim cok eskiden,uzaktan kumandali,paletleri kirik bir tankin devreleri ile tekne yapmişti.
    Cok muhteşem olmuştu.
    Tank,sizin de soylediginiz gibi,cift motorluydu.
    Arkadaş,tanktan devreleri soktu,daha onceden hazir aldigi teknenin içine yerleştirdi,motorlari da teknenin yan taraflarina yerleştirdi.

Tankin kumandasinda iki ileri,bir geri iki adet kontrol cubugu vardi.Arkadaşim bu sistem sayesinde sadece bu iki motorla tekneyi istedigi gibi yuzdurebiliyordu.

Umarim bu yazdiklarim yardimci olur.

Soyledigim tasarim su;

ileri(turbo,tamguc) ileri(turbo,tamguc)
    ileri(normal) ileri(normal)

geri(normal) geri(normal)

O tank boyle idi.Yani adamlar uzaktan kumandali arabalarda hep kullanilan iki ileri bir geri kontrolunden iki tane koymuşlar.Her biri ayri motora bağli.

Malesef o tanki yururken hic gormedim ama arkadas paletlerini parcalayana kadar oynadiysa,eminim cok iyi bir aletti.

Diğer tasarimlar karmaşik gelirse boyle bir şey yapilabilir diye düşündüm ben de.
    Muhendislikte en basit çözüm en iyisidir derler ya hep.

Yapimda başarilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 21 Eylül 2006; 19:56:16 >

• ben de onu dusundum. elimde 1 adet uzaktan kumandalı araba var. benzerini bulursam (ki bendeki49 mhz 27 lik bulursam sinyal karismasin diye)

iki kumandayı beraber kullanirsiniz 2 de motor

arkadasin soyledigi mantikli

bu arada ben uzaktan kumandaliyi 3 yil once KIPA dan 10 kağıda almıştım. bulursam kapayım 1 tane daha
  • Uzaktan kumandalı araçların sadece tek kumanda ve devreleri işinizi görebiliyor zaten ileri geri sağ sol .

İleri geri bölümüne bir motor sağ sol bölümüne bir motor koyarsan halletmiş olursun tek terslik bir tarafı kumandadan hareket ettirebilmen için ileri geri değilde sağa sola kaydırman gerekecek
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.