Şimdi Ara

Tanklı Yazıcılarda Muadil Mürekkep

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, tanklı bir yazıcı satın almak istiyorum. Aklımda Canon, Epson ve Brother markaları var fakat orijinal mürekkep mi kullanmalıyım yoksa aldığım herhangi bir muadil mürekkeple de bu yazıcıları kullanabilir miyim sorusunun cevabın ne kadar arasam da bulamadım. Tanklı yazıcı kullananlardan yardım istiyorum.

Ayrıca tonerli lazer yazıcılar da önerildi fakat onlarda da aynı şekilde muadil toner kullanabilme hakkında bir bilgim yok. Eğer muadil toner kullanabileceğim renkli baskı yapan tonerli yazıcı önerebilirseniz çok sevinirim.

Tanklı olarak aklımda bu yazıcılar var:
    www.vatanbilgisayar.com
    Brother dcp-t510w fotokopi, tarayıcı, wifi , tanklı yazıcı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Brother dcp-t510w tanklı yazıcı uygun fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da. Satın Al.
    https://www.vatanbilgisayar.com/brother-dcp-t510w-fotokopi-tarayici-murekkep-tankli-wifi-yazici.html
    www.vatanbilgisayar.com
    CANON PIXMA G3411 FOTOKOPİ,TARAYICI,WİFİ TANKLI YAZICI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/canon-pixma-g3411-fotokopi-tarayici-wifi-tankli-yazici.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shro -- 4 Mayıs 2020; 18:19:45 >

• Ben Epson yazıcılar kullanıyorum, forumda konularım var. Epson" muadil mürekkep kullanımında cihazınız garanti dışı kalır" diyor. Bu riski göze aldım çünkü çok sayıda çıktı alıyoruz, okul işleri için kullanıyoruz. Litrelik mürekkep setlerinden alındığında orijinal mürekkeple maliyet farkı 15 kata kadar varabiliyor. Muadil mürekkeple 500000 çıktıdan fazla tecrübemiz var ve sorun yok, ciddi bir kalite farkı da yok. (A4 belge ve bu belgelerin içindeki resim, grafik vs. için söylüyorum, fotoğraf konusunda yeterince tecrübem yok.) Kullandığımız mürekkep Photoink, yazıcıların kafaları 3 pl damlacık boyutunu destekliyor.

Çok sayıda çıktı almıyorsanız orijinal mürekkeple de devam edilebilir.

Ayrıca çok sayıda çıktı alan ve hızlı bir yazıcı isteyeip de bütçesi müsait olanlara Epson WF-C5790DWF modelini de önerebilirim. Bu yazıcıda dubleks baskı, dubleks tarama da dahil aradığınız her özellik mevcut olup dakikada 14-15 tam dolu renkli sayfa yazdırabilirsiniz ve bu değer tecrübe edilmiş gerçek değerdir.

Detaylı bilgi için şu konuya bakabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/epson-workforce-pro-serisi-yazicilar-1000-sayfa-renkli-cikti-icin-murekkep-maliyeti-sadece-3-tl--140391906

• murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, okuduğum kadarıyla bu yazıcılarda emici veya ped hataları sık görülüyormuş. İnternette reset programları satılıyor. Epson L3160 modelini almayı düşünüyorum, öğrenciyim. Sizin de fikrinizi almak isterim
  • shro S kullanıcısına yanıt
    Mürekkepli yazıcılarda atık mürekkebin biriktiği bir bölüm vardır, içinde de keçe benzeri mürekkep tutan pedler bulunur. Doğal olarak bir süre sonra pedler dolar, daha fazla mürekkep tutamaz.

Pedler dolduğunda yazıcı uyarı verir ve yazdırma işlemini durdurur. Bunun amacı yazıcının içine mürekkep sızmasını önleyerek olası arızaların önüne geçmektir.

Pedler doldu uyarısını aldığınızda iki işlem yapılır:

1. Epson modellerine ait yazılımların neredeyse tamamamını forum sitelerinde ücretsiz bulabilirsiniz. Bu sitede L31.. serisi için yazılım paylaşıldı. Bu yazılımla reset işlemi yapılır, çok basittir, youtube' da videoları var.

2. Ped yerine yeni ped almak yerine pamuk gibi sıvı emici bir malzeme koysanız da idare eder.

***Pedlerin dolması ortalama 20000 çıktıda bir olur. Bu kesin bir sayı değildir. Kafa temizleme, mürekkep temizleme gibi işlemleri ne kadar çok yaparsanız pedler o kadar çabuk dolar.

Peki hocam bu pedlerin dolduğuyla ilgili uyarıyı aldığımda reset işlemi yapıp pedleri değiştirmeden devam edersem bu durumun yazıcıya zarar verme ihtimali var mı?
    Var, mürekkep yazıcının içine sızarsa devrelere zarar verebilir. Pedleri atıp pamuk koyun, zor değil.
    epson l3160 modelini aldım teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hayırlı olsun.

Garantiyi 3 yıla uzatmayı unutmayın.

www.epson.com.tr
    Seçili Epson ürünlerinde uzatılmış garanti
    https://www.epson.com.tr/promotions/extended-warranty

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 6 Mayıs 2020; 9:13:23 >

• Forumda Epson yazıcılarla ilgili konularım var. Tanklı yazıcılarla ilgili konunun ilk sayfasında detaylı açıklamalarım var. Baskı kafası farkı nedeniyle Epson'dan başka yazıcı kullanmıyorum, tavsiye etmiyorum. Epson L1110 modeli sadece yazıcı özelliği olan bir modeldir. Tarayıcısı ve wi-fi bağlantı imkanı yoktur. Bu özellikler size yeterli ise alınabilir. Ne yazık ki daha ucuz bir Epson modeli yok.
  • Baskı kafasınınn farkı özetle şu şekilde açıklanabilir: Epson baskı kafası diğerleri gibi ısıya dayalı bir çalışma prensibine sahip değildir, elektriksel bir çalışma prensibi vardır. Böylece ısıdan kaynaklı yıpranmaların ve bozulmaların, kaltite zaafiyetinin önüne geçilir. Sonuçta Epson baskı kafaları diğerlerine göre çok daha uzun ömürlüdür.

Hangi marka ve model olursa olsun tüm mürekkepli yazıcılar düzenli kullanım gerektirir. Yoksa kafada mürekkep kuruması nedeniyle tıkanma olur. Firmalar tasarımlarında bunu mümkün olduğunca önlemeye çalışıyorlar ama yazıcı kullanımına verilen ara uzadıkça risk artıyor.

Kullandığım yazıcılarda bazen 2-3 hafta ara veriyorumciddi bir sorun olmuyor. Basit tıkanmalar yazılım üzerinden kafa temizleme işlemi yaptırılarak düzeliyor. Hatta birkaç ay kullanılmayan yazıcılarda bile aynı yöntemle sorunu çözebilirsiniz.

Herşeye rağmen en iyisi düzenli kullanmak.

Ben bazen küçük aralar versem de düzenli kullanmaya gayret ediyorum. Elimde 100000 çıktıyı geçmiş 4 farklı model Epson yazıcı var. Kafalarda sorun yok.

• Önemli değil.
    Valla haberim bile yoktu teşekkür ederim, yazıcı elime ulaştığında uzatma işlemini yapacağım
  • Arkadaşlar Brother T-310 almayı düşünüyorum standart ev kullanıcısıyım ödevdir dosyadır bu tarz şeyler için alıyorum. Alacağım yer photoink markasının mürekkebiyle satıyor sizce çok fark eder mi? Ve sürekli yüksek sayfalar çıkartmayacak yani haftada 20-30 civarı anca çıkartır ve bazen de bir süre çıkartmayacak sizce alınır mı şu an 750tl bandında en iyisi gibi duruyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.