Şimdi Ara

Tanrı Olmak Zor İş - Şahsi Yorumum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kitapları okurken arkasını okumam kitap hakkında hiç bir yorum okumam alırım ve başlarım. Bu kitapta da öyle yaptım.

Açıkcası isminden dolayı benim çok beklentim vardı bu kitaptan. Bir insanın bir süreliğine Tanrı olmasını ve yaşadığı zorlukları anlatmasını bekliyordum. Böylesi çok harika olurdu. Kitabın konusunu söylemeyip direkt yoruma geçeceğim merak edenler kitabın konusunu okuyabilir.

Edebi açıdan zayıf. Yazarların dili değişik. Konu kötü değil ama daha iyisi olabilirdi ya da en azından kitabın ismi farklı bir şeyler olabilirdi. Verdiği mesaj iyi.

Siz de düşüncelerinizi yazınız.

• hocam çoğu kitap çöp zaten beklentinizi karşılamaması çok normal

başladığım kitabı bitirmeye değer bulup okumaya devam etme oranım 6da hatta 7de 1 falandır
  • Genelde içeriği dolu olmayan kitaplara ilgi çekici bir isim ve kapak tasarımı yapıp piyasaya sürüyorlar. Bunu aynı haber sitelerinin tık alabilmek adına konu ile alakasız başlıklar açması gibi düşünebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Genelde içeriği dolu olmayan kitaplara ilgi çekici bir isim ve kapak tasarımı yapıp piyasaya sürüyorlar. Bunu aynı haber sitelerinin tık alabilmek adına konu ile alakasız başlıklar açması gibi düşünebilirsiniz
    Hocam bu kitabın orijinal ismi: Hard to be a God ve 60'lı yıllarda yazılmış. O zamanlar bu tarz satma güdüsüyle bunların yapıldığını düşünmüyorum.

Kitap ismi alakasız değil zaten alakası var içerikle ama dediğim konu tam otururdu isme
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    1800’lü yıllara dayanan bir nörobilim var. Pazarlamanın tarihçesinden ve 1930’lu yıllarda abd’de yapılan pazarlama strejilerini hiç anlatmayayım.

• Hocam dolu bir kitap okumak isterseniz David Eagleman'in norobilim kitaplarini okumanizi tavsiye ederim. Bir kitabinin arkasinda "okudum hayatim degisti" falan yaziyordu icimden hadi ordan be abartma falan diyordum cunku bu tarz pazarlama stratejileriyle hazirlandiklarini biliyorum fakat okuduktan sonra gercek anlamda hayata ve beynimizin neler yaptiklarina, neden bu tarz davrandigimiza iliskin bir bakis acisi getirdi ve o tarz olaylar(kitabi okuduktan sonra anlarsiniz burayi) olduktan sonra bir gulumseme geliyor cunku nedenini biliyorum. Yani cok alakasiz oldu ama yazasim geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nYselmech

Hocam dolu bir kitap okumak isterseniz David Eagleman'in norobilim kitaplarini okumanizi tavsiye ederim. Bir kitabinin arkasinda "okudum hayatim degisti" falan yaziyordu icimden hadi ordan be abartma falan diyordum cunku bu tarz pazarlama stratejileriyle hazirlandiklarini biliyorum fakat okuduktan sonra gercek anlamda hayata ve beynimizin neler yaptiklarina, neden bu tarz davrandigimiza iliskin bir bakis acisi getirdi ve o tarz olaylar(kitabi okuduktan sonra anlarsiniz burayi) olduktan sonra bir gulumseme geliyor cunku nedenini biliyorum. Yani cok alakasiz oldu ama yazasim geldi.
    Tamam listeme ekledim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsi geçen kitabı okumadım ama ithakinin bilimkurgu serisi kadar abartılan bir edebi şey daha görmedim. Okuduğumda yaratıcı bir fikir etrafında şekillenmiş vasat üsluplu, sürükleyicilikten uzak kitaplardan pek fazlasını okumadım açıkcası.
    Klasik deyince benim aklıma 1984 geliyor mesela. Bu kitap ne kadar övülürse övülsün overrated olma olasılığı yok fakat seride bu seviye en fazla birkaç kitap vardır muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Hocam bu kitabın orijinal ismi: Hard to be a God ve 60'lı yıllarda yazılmış. O zamanlar bu tarz satma güdüsüyle bunların yapıldığını düşünmüyorum.

Kitap ismi alakasız değil zaten alakası var içerikle ama dediğim konu tam otururdu isme

Alıntıları Göster
    Aslı Rusça olan kitabın orijinal ismi Hard to be a God nasıl oluyor hocam?
    Neyse ben Strugatski kardeşlerden Pazartesi Cumartesiden Başlar'ı okudum sadece, daha da yanlarına bile yaklaşmam.
  • İyi bir komünizm eleştirisidir. Boş kitap diyenler Alacakaranlık kuşağı falan okusun ne bileyim wattpad den aşk hikayeleri okusun.
    Dilini ben de beğenmedim bu arada. Kitabın içeriği de spoiler vermeden bahsedeyim ama yine de ben kitap hakkında hiç bir şey bilmeden okumak istiyorum diyen olursa diye spoiler içine alıyorum

Sovyetler uzay teknolojisinde çok ilerlemiş ve bir gezegen keşfetmişler. Gezegen tıpkı bizim dünyamız gibi hatta üzerinde bizim gibi insanlar yaşıyor.Ancak henüz orta çağ dönemlerindeler. Neyse Sovyetler bir gözlem üssü kurup çeşitli casuslarını bu gezegene gönderip bilimsel araştırmalar yapıyor. Bu casuslardan biri de kitabın baş kahramanı. Kendisi soylu bir Baron kılığında topluma karışıyor. Ancak gezegende gerçekleşen herhangi bir olayın gidişatına müdahale etmesi yasak. Daha sonra olaylar olaylar işte.

Ben kitabı bitirdiğimde ilk eleştirim şuydu, böyle bilim kurgu mu olur demiştim. Çünkü bilim kurgu açısından zayıf bir kitaptı. Ancak bu yazarların çok orjinal fikirleri var. Mesela yine Strugatsky kardeşlerin Uzayda Piknik romanı vardır. Tavsiye ederim. Stalker oyun serisine, Yol kenarında piknik filmine ve District filmine ilham kaynağı olmuştur.

• Kitabı okumadim su an ithaki yayınları Frankenstein kitabını okuyorum yarina biter. Sonra ilk işim bu yazarların kitaplarını öncelikle bu kitabını okumaya başlayacağım. Bakalım gerçekten dediğiniz gibi anlamsız mi yoksa sizin anlamamanızdan mi kaynaklanıyor görürüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

Aslı Rusça olan kitabın orijinal ismi Hard to be a God nasıl oluyor hocam?
    Neyse ben Strugatski kardeşlerden Pazartesi Cumartesiden Başlar'ı okudum sadece, daha da yanlarına bile yaklaşmam.

Alıntıları Göster
    Kitabın başlarında orijinal isim diyor yanına hard to be a God yazmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Kitabı okumadim su an ithaki yayınları Frankenstein kitabını okuyorum yarina biter. Sonra ilk işim bu yazarların kitaplarını öncelikle bu kitabını okumaya başlayacağım. Bakalım gerçekten dediğiniz gibi anlamsız mi yoksa sizin anlamamanızdan mi kaynaklanıyor görürüm.
    Ben nerede anlamsız demişim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.