Şimdi Ara

Tanrı zamandan ve mekandan bağımsız olamaz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
5.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tego

Bu mesaj silindi.
    dostum durumu yinede değiştirmiyor insanlar yaptığı robotun ne yapacağını bildiği halde neden robot üretiyor çünkü onlardan faydalanıyor eğer tanrıda biliyorsa bizden faydalanıyor amaç sınav değil.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    inançlarını bir kenara bırakıp meseleye objektif bakarsan dediğim iki sonuçtan birine çıkarsın ikiside dine ters düşüyor.
  • tego kullanıcısına yanıt
    Allah tabiki gaybi bilir, gayp olan bir seydir, şeyi yaratan da Allah dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Communist kullanıcısına yanıt
    İmtehanin sonucu belli degil, Allah sonucu yaratmis olsaydi uyarilari neden yapsin.. Olmayan sey bilinmez.

• tego kullanıcısına yanıt
    Kader olcu demektir.. Alinyazisi diye bir inanis sonradan dinimize bulasmus.. Alinyazisi diye bir sey yok.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    inancının etkisi altında kalmadan mantıksal düşünürsen demek istedim aynı şeye bir yerde siyah bir yerde beyaz derse benim için yalandır. eğer tanrı varsa bir amaç olduğu kesin dünyadaki hayvanlar bitkiler nasıl bir amaca hizmet ediyorsa dünyanında evrende başka birşeylere hizmet ediyor olması lazım yada tanrı diye birşey yok.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    yaşamak güzel tabiki insan doğası gereği herşeyi soguluyor ama sıra dine gelince günaha gireceğiz diye aklımızı sınırlıyoruz benim işime gelmeyen taraf bu, sorgulama bırakılınca gelişmeyide bırakmış oluyoruz dindar biri tanrının olmama dinlerin yalan olma ihtimalini düşünemiyor dile getiremiyor çünkü onun için bunlar kesin olarak vardır öyleyse neden günah işliyorsun? aslında kimse %100 inanmıyor öyle olsa günah işlenmezdi
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    dostum benim açımdan kuran zaten kendini çürütüyor inanmayanlar için inakrcı diyor mantıken düşünelim herşeyi yaratan bir gücün kanıtı olsaydı kimsenin karşı gelmeye cesareti olmazdı buradan çıkan sonuç islamın gerçek olma ihtimali %100 değil zaten %100 olsaydı sınava gerek olmazdı.

yine kitapta inanmayanlar için domuz maymun gibi yakıştırmalar var buradan çıkan sonuç tanrı ya herşeye gücü yeten değil yada bu kitap insan aklıyla yazılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

dostum benim açımdan kuran zaten kendini çürütüyor inanmayanlar için inakrcı diyor mantıken düşünelim herşeyi yaratan bir gücün kanıtı olsaydı kimsenin karşı gelmeye cesareti olmazdı buradan çıkan sonuç islamın gerçek olma ihtimali %100 değil zaten %100 olsaydı sınava gerek olmazdı.

yine kitapta inanmayanlar için domuz maymun gibi yakıştırmalar var buradan çıkan sonuç tanrı ya herşeye gücü yeten değil yada bu kitap insan aklıyla yazılmış.

Alıntıları Göster
    ne kadar sığ bir bakış açısına sahipsin.
    herşeyi yaratan bir gücün kanıtı olsaydı kimsenin karşı gelmeye cesareti olmazdı demişsin..eğer herşeyi yaratan gücün olmadığı kanıtlansaydı o zaman milyarlarca insan bir dine inanmazdı ramazanda oruç tutmaz, HERGÜN beş vakit namaz kılmaya çalışmazdı..

• quote:

Bu mesaj silindi.
    ozaman leonardo da vincide tanrı mona lisanın benzerini yapamıyorlar bunlar kanıt değil hocam kurandan önce başka kitaplarda vardı sümer tabletleri vardı derleme birşey olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.