Şimdi Ara

Taramada Sorunlu Dosya Acil!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar aniden kendini resetledi ve dosya taraması yaptı ilk hatalı dosya ise "pagefile.sys" bu dosyanın işlevi ne ve nerde?
    nerde olduğuna bakıyım dedim ve /pagefile.sys diye yazıyordu acaba harddiskin kendi dosyasında mı sorun var yardımınızı istiyorum arkadaşlar

• Pagefile.sys sanal bellek dosyasıdır. Bellekler yetmediği zaman sanal bellek devreye girer. HDD'i bir bellek gibi kullanır. Konumu sistem sürücüsünün kök dizinidir. Mesela bende C:\pagefile.sys

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Oğlu -- 22 Ağustos 2007; 21:44:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Türk Oğlu

Pagefile.sys sanal bellek dosyasıdır. Bellekler yetmediği zaman sanal bellek devreye girer. HDD'i bir bellek gibi kullanır. Konumu sistem sürücüsünün kök dizinidir. Mesela ben de C:\pagefile.sys

yani büyük bir sorun yok yani

birde her bilgisayarı açmamda tarama yapıyor "c"de virüs taratması yapmama rağmen virüs bulamadı nedeni ne olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bay_E87

quote:

Orjinalden alıntı: Türk Oğlu

Pagefile.sys sanal bellek dosyasıdır. Bellekler yetmediği zaman sanal bellek devreye girer. HDD'i bir bellek gibi kullanır. Konumu sistem sürücüsünün kök dizinidir. Mesela ben de C:\pagefile.sys

yani büyük bir sorun yok yani

birde her bilgisayarı açmamda tarama yapıyor "c"de virüs taratması yapmama rağmen virüs bulamadı nedeni ne olabilir

Bu dosyanın virüslü olacağını sanmıyorum. Dosyanın boyutunu değiştirmen belki sorunu çözer. Genelde belleklerin 1,5 katı olmalı ama yükseltirsen sorun olmaz.
    Bilgisayarım sağ tıkla, özellikler, gelişmiş, performans, ayarlar, gelişmiş, sanal bellek, değiştir...
    Başlangıç boyutunu yaz (belleğin 2 katı yaz), en büyük boyutu yaz (belleğin 4 katı yaz) , ayarla
    Tamam...
    Bilgisayarı yeniden başlat. Bu belki sorunu çözer.

• Türk oğlu söylediğin yöntemi denedim ama öenrilen bellekleri kabul etmedi eski ayarlara geri döndü
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bay_E87

Türk oğlu söylediğin yöntemi denedim ama öenrilen bellekleri kabul etmedi eski ayarlara geri döndü

Kaç Mb ram kullanıyorsun? HDD kaç Gb?
  • Ram 1024 Mb HDD 60 Gb
  • Belleğin bence yeterli. Pagefile.sys dosyasına ihtiyaç duymayabilirsin. Bunun için yukarıda verdiklerimi bir fark ile uygula:

"Başlangıç boyutunu yaz" ve "en büyük boyutu yaz" kısmının olduğu yerde "disk belleği dosyası yok" seçeneğini işaretle, ayarla...
    Eğer bir sorun çıkarsa dosya boyutunu
    1536 ve 3072 olarak ayarlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Oğlu -- 22 Ağustos 2007; 22:00:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.