Şimdi Ara

Tarih Bölümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
15.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeş yukarıda yazanları okumadım ama tarih gibi bir bölüm iş olanakları sınırlı bir bölümdür. İstiyorsan iletişim fakültesi okuyarak kendini geliştir. Bol bol iletişimle ilgili kitaplar oku ingilizce+alternatif bir dil öğrenerek kendini aranan bir insan yapabilirsin. Sonuçta piyasayı biliyoruz. Kimse iş yok demesin. Binlerce firma, şirket var. Bunlardan birine girebilirsin. Halkla ilişkiler ve tanıtım, reklamcılık, gazetecilik, radyo televizyon sinema....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümüne gitmeyi kafasına koymuş bir insanım. Ancak yaptığım araştırmalarda bu bölümü tavsiye eden sayısının çok az olduğunu gördüm. Birçok kişi iş imkanlarının azlığından bahsediyor. Okuldaki hocam ise üniversite bittikten sonra üniversitelerde düşük maaşla da olsa çalışabileceğimi, zamanla kendimi geliştirip öğretim görevlisi vs. olabileceğimi söyledi. Ben tarihi çok seviyorum ve bu bölüme yoğunlaşmak istiyorum. Ancak bazı arkadaşlar akademik kariyerin çok masraflı olduğundan yakınıyor, bu masrafta kastettikleri miktar ne? Çok astronomik miktarlarsa bu bölümü seçmekten vazgeçeceğim. Şu an kafam çok karışık, yardımlarınızı bekliyorum.

Naptın okudun mu istanbul tarihi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• umut141097 U kullanıcısına yanıt
    Sıralamam Istanbul Tarih'in çok üstünde çıkınca Boğaziçi Tarih ile Marmara Coğrafya Öğretmenliği arasında kaldım. Son kararım Coğrafya Öğretmenliği oldu. Hem öğretmenlik hem de akademik kariyer açısından önü daha çok açık coğrafyanın. Tarihten sonra en sevdiğim ikinci dersti coğrafya, şimdi ise iyi ki coğrafya seçtim diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an kaçıncı sınıftasınız?

• quote:

Sıralamam Istanbul Tarih'in çok üstünde çıkınca Boğaziçi Tarih ile Marmara Coğrafya Öğretmenliği arasında kaldım. Son kararım Coğrafya Öğretmenliği oldu. Hem öğretmenlik hem de akademik kariyer açısından önü daha çok açık coğrafyanın. Tarihten sonra en sevdiğim ikinci dersti coğrafya, şimdi ise iyi ki coğrafya seçtim diyorum.

Google da tarih bölümüyle ilgili arama yaparken mesajınzı gördüm. Gerçekten Boğaziçi Tarih'e girebilecek noktadayken Marmara Coğrafya öğretmenliğini mi seçtiniz?
  • nkA kullanıcısına yanıt
    Evet aynen de öyle yaptım ve pişman değilim. Üniversite olarak Marmara'nın Bogaziçi'nden daha üstün olduğunu savunacak bir ahmak elbette değilim ancak coğrafya bilgim arttıkça bu bilim dalının bana daha çok hitap ettiğini gördüm. Münür Bilgili isminde çok değerli bir hocayı bu bölümü seçmesem hiç tanımayacaktım. Bu sene coğrafyadan mezun oluyorum ve seneye yüksek lisans yapacağım. Boğaziçi'nin bana kalabileceği en büyük avantaj İngilizce olacaktı, onu da kendi kendime öğrendim zaten. Geçen yds'den 83,75 aldım, hiç de fena sayılmaz. Uzun lafın kısası bazen kötü görünen tercihler insan için daha iyi şeylere dönüşebilir. Tarih okusaydım belki daha iyi olabilirdi ya da her şey alt üst de olabilirdi, bunu hiçbir zaman bilemem. Ama tercih yaparken en büyük korkum torpil nedeniyle ağzımla kuş da tutsam akademik kadrolarda yer alamama ihtimalimdi. Türkiye'de sağ görüşten olmayan birisinin önüne her zaman engeller koyarlar, kadro elde etse bile hiçbir zaman akademik olarak tam anlamıyla özgür olamaz. O yüzden atama açısından daha iyi olan coğrafya ögretmenliği benim için daha da ağır basmıştı. Şimdi torpiller dönüp dolaşıp öğretmenlikte de beni buldu. Türkiye'de o anki duruma bakılıp 5 yıl sonrası maalesef planlanamaz. Sana verebileceğim tek nasihat, bu tip şeyleri fazla da kafana takmayıp kendini en iyi şekilde geliştirebileceğin branşa yönelmendir (tabii henüz ne okuyacağın konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsan). Sabah uykusuzluğuyla biraz karışık oldu, kusura bakma.

• quote:

Evet aynen de öyle yaptım ve pişman değilim. Üniversite olarak Marmara'nın Bogaziçi'nden daha üstün olduğunu savunacak bir ahmak elbette değilim ancak coğrafya bilgim arttıkça bu bilim dalının bana daha çok hitap ettiğini gördüm. Münür Bilgili isminde çok değerli bir hocayı bu bölümü seçmesem hiç tanımayacaktım. Bu sene coğrafyadan mezun oluyorum ve seneye yüksek lisans yapacağım. Boğaziçi'nin bana kalabileceği en büyük avantaj İngilizce olacaktı, onu da kendi kendime öğrendim zaten. Geçen yds'den 83,75 aldım, hiç de fena sayılmaz. Uzun lafın kısası bazen kötü görünen tercihler insan için daha iyi şeylere dönüşebilir. Tarih okusaydım belki daha iyi olabilirdi ya da her şey alt üst de olabilirdi, bunu hiçbir zaman bilemem. Ama tercih yaparken en büyük korkum torpil nedeniyle ağzımla kuş da tutsam akademik kadrolarda yer alamama ihtimalimdi. Türkiye'de sağ görüşten olmayan birisinin önüne her zaman engeller koyarlar, kadro elde etse bile hiçbir zaman akademik olarak tam anlamıyla özgür olamaz. O yüzden atama açısından daha iyi olan coğrafya ögretmenliği benim için daha da ağır basmıştı. Şimdi torpiller dönüp dolaşıp öğretmenlikte de beni buldu. Türkiye'de o anki duruma bakılıp 5 yıl sonrası maalesef planlanamaz. Sana verebileceğim tek nasihat, bu tip şeyleri fazla da kafana takmayıp kendini en iyi şekilde geliştirebileceğin branşa yönelmendir (tabii henüz ne okuyacağın konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsan). Sabah uykusuzluğuyla biraz karışık oldu, kusura bakma.

Kendini Coğrafya alanına ait hissediyorsan ve bu alanda mutluysan başarılar dilerim ama yaptığı tercih çok şaşırtıcı. Bir tarafta Boğaziçi, diğer tarafta Marmara Üniversitesinin Eğitim Fakültesi. Bence Boğaziçi'nin sana katabileceği tek avantaj İngilizce olmayacaktı. Hiç Boğaziçi Üniversitesine gittin mi bilmiyorum ama kampüsün içerisi bile başka bir havada. Gerçi kampüs eğitim vermiyor. Sonuçta yine insanın kendisinde bitiyor ne yapıp ne yapamayacağı.

Her neyse. Şu saatten sonra geçmişteki hiçbir şey değiştirilemez İlerleyen süreçte her şeyin istediğin gibi olmasını dilerim başarılar.

• Valla hocam tarih bölümünü seçmemekle en hayırlısını yapmışsın. Tam olarak dediğin gibi tarih bölümünde sağ görüşlü olmadığın ve yeterince torpilin olmadığı taktirde herhangi bir yere gelme olasığın dahi yok. Coğrafya öğretmenliğinin en azından öğretmenlik şansı biraz daha yüksek. Umarım istediğin yerlere gelirsin başarılar dilerim. :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.