Şimdi Ara

Tarih Kitabı Tavsiyeleri (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
41
Favori
18.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabii ki de satmam.

Kabalcı'dan çıkan Moğolların Gizli Tarihçesi bunun yeni basımı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Tabii ki de satmam.

Yine de sağolasın. Beklemekten başka çare yok pdf sürümünü buldum ancak o kitap hafasını yakalayamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genle yüklü gemi

quote:

Tabii ki de satmam.

Yine de sağolasın. Beklemekten başka çare yok pdf sürümünü buldum ancak o kitap hafasını yakalayamıyorum.

Kabalcidan cikan aynı kitap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Tabii ki de satmam.

Aynı kitap mı ? Ama çevirenler farklı , kime sorduysam Ahmet Temir'i tavsiye ettiler. Sizin dediğinizi Mehmet Levent Kaya çevirmiş bir fikriniz var mı onun hakkında ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabii ki de satmam.

Aynı kitap mı ? Ama çevirenler farklı , kime sorduysam Ahmet Temir'i tavsiye ettiler. Sizin dediğinizi Mehmet Levent Kaya çevirmiş bir fikriniz var mı onun hakkında ?

Ahmet Temir konunun uzmanıdır. İkisini de okudum. Diğeri de okunabilir. Sonuçta bu bir bilimsel tezde kullanılmayacak. Alıp gönül rahatlığıyla okuyabilirsin merak etme.

Ahmet Temirin kitabını muhtemelen sahaflar hariç bulamazsın. Onlar da pahalıya satar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tabii ki de satmam.

Ahmet Temir konunun uzmanıdır. İkisini de okudum. Diğeri de okunabilir. Sonuçta bu bir bilimsel tezde kullanılmayacak. Alıp gönül rahatlığıyla okuyabilirsin merak etme.

Ahmet Temirin kitabını muhtemelen sahaflar hariç bulamazsın. Onlar da pahalıya satar.

Teşekkür ederim hocam yardımların için. O zaman en yakın sahafa doğru yol alayım

• Yukarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: al6atross

quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Amerika tarihini anlatan kitap öneriniz var mı? Kuruluşunu, girdiği savaşları, yaşadığı bunalımları, başkanların hayatını, yaşanmış önemli olayları anlatan kitaplar önerirseniz sevinirim. @Tarîhçî

edit: Buna ek olarak Sovyet Rusya tarihini anlatan kitap öneriniz var mı?

Amerikan Tarihi için şu iki kitabı öneririm.

ABD Tarihi - Allan Nevins / Henry Steele Commager (Doğu Batı Yayınları)
    Amerika Birleşik Devletleri Halklarının Tarihi - Howard Zinn (İmge Kitabevi Yayınları)

Alıntıları Göster
    "Tarihsel Kitap Tavsiyeleri" de nedir?
    "Tarihî ve Tarih kitabı tavsiyeleri" dir türkçesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

Zamanın öylesine açtım. İnsanlara yardımcı olmak için, ki bir sürü insana da yardımcı oldum. Senin mantığa göre bakacaksak özel isimler büyük harfle yazılır. Türkçe diye.

Her neyse. Karalamak ya da bilerek tartışma çıkarmak için yazıyorsan eğer, yazma!

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

Zamanın öylesine açtım. İnsanlara yardımcı olmak için, ki bir sürü insana da yardımcı oldum. Senin mantığa göre bakacaksak özel isimler büyük harfle yazılır. Türkçe diye.

Her neyse. Karalamak ya da bilerek tartışma çıkarmak için yazıyorsan eğer, yazma!

Alıntıları Göster
    türklerin ve batı'nın toplumsal ve ekonomik tarihi için neler önerirsin hocam :)
    yalnız mustafa akdağ ve halil inalcık gibi temel şahsiyetleri biliyorum,biraz daha ayrıntı olursa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ycan1907

türklerin ve batı'nın toplumsal ve ekonomik tarihi için neler önerirsin hocam :)
    yalnız mustafa akdağ ve halil inalcık gibi temel şahsiyetleri biliyorum,biraz daha ayrıntı olursa sevinirim

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam, bana da salt tarih olmayan ama tarih konusunda gerçek bilgilere sahip olabileceğim akıcı kitaplar önerir misiniz? Daha önce Osmanlı tarihiyle ilgili kitaplar alıp okumaya çalıştım ama çok çabuk sıkılıp bıraktım. Şimdi okumaya Türk tarihinden başlamak isiyorum buna göre kitap önerirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ycan1907

Henri Pirenne'in kitaplarına bakabilirsin.

Bilhassa Avrupa için şu an kaliteli kaynaklardan birisi de Umberto Eco'nun editörlüğünü yaptığı Ortaçağ Ansiklopedisi. 4 cilt ama 2 cildi yayınlandı henüz. Biraz pahalı gelebilir ama güzel kaynaktır.
  • Yavuz Bahadıroğlu

sunguroğlu serisi ve sahipsiz saltanat falan baya iyi romanlar bol maceralı arayanlar okusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

Yavuz Bahadıroğlu

sunguroğlu serisi ve sahipsiz saltanat falan baya iyi romanlar bol maceralı arayanlar okusun

Yoruma Git Yavuz Bahadıroğlu, Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan gibi kişileri önermiyorum. Zira bu kişiler tarihten çok hikaye anlatıyor

En başta kullandığım ifadelerden birisi.

• ağam katılıyorum yorumuna

dedigim gibi bilgiden cok macera arayanlar için hoş kitaplar

konu icerigine ve amacına uygun degilse affola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

ağam katılıyorum yorumuna

dedigim gibi bilgiden cok macera arayanlar için hoş kitaplar

konu icerigine ve amacına uygun degilse affola
    Son zamanlarda tarihe olan ilgim yeniden arttı.Özelliklede Türk tarihi.Youtubede videolar izliyorum.Herkes farklı bir şey söylüyor.Kitapyurdundaki yorumlara bakıyorum bazıları "Yazar gerçekleri anlatmış.Gerçekten çok iyi..." gibi şeyler yazarken bazılarıda "Yazar kendi düşüncelerini anlatmış.Gerçekle ilgisi yok" gibi şeyler yazmış.

Birine göre yazar gerçekleri yazmış ama diğerine göre gerçek dışı yazmış ve çarpıtmış.Birisi diyor bu olay böyle oldu diğer başka bir şey söylüyor.Hangi yazarın tarafsız, kendi ideolojisinden etkilenmeden, saf doğruları yazdığını nereden bileceğiz? Tarih kitabı alırken bunu nasıl anlıyorsunuz?

Bugün gördüğüm bir videoda Halil İnalcık [Kendisinin cumhuriyet tarihinin en büyük tarihçisi olduğunu düşünürüm] Osmanlı'nın aslında kayı boyu olmadığını söylüyordu.Kafam çok karıştı o videodan sonra.

Objektif bir şekilde tarih öğrenebileceğim hangi yazarları önerirsiniz? [Hikaye tarzı kitaplar değil daha çok bilgi içeren kitaplar okumak istiyorum]

• Hocam bildiğiniz Roma zamanını anlatan içinde bol savaşların geçtiği bir kitap var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stan Marsh

Hocam bildiğiniz Roma zamanını anlatan içinde bol savaşların geçtiği bir kitap var mı?
    Ahmet TASAĞIL - Kök Tengrinin Çocukları kitabı, Türk tarihini okumaya başlamak için uygun mudur arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MO209

Ahmet TASAĞIL - Kök Tengrinin Çocukları kitabı, Türk tarihini okumaya başlamak için uygun mudur arkadaşlar?

Alıntıları Göster
     Tarih Kitabı Tavsiyeleri

Tavsiye olunur Milli Mücadele öncesi Mustafa Kemal,İttihatçılar ve Teşkilatı Mahsusa'yı anlatan güzel bir kitap

• quote:

Orijinalden alıntı: FTorres

Diriliş

Alıntıları Göster
    İbrahim Kafesoğlu - Türk Milli Kültürü
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.