Şimdi Ara

Tarih mezunu var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
14.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: geno29

tarih okumayı çok isterdim ama iş yok diyorlar . benim dershanemdeki tarih hocam bile bana tarih okuma,okumak istiyorsan da benim gibi dershanede öğretmenlik yaparsın dedi. ama şimdi ben şöyle düşünüyorum. bu kadar insan tarihte iş yok diyorlar, edebiyatta iş yok diyorlar ama türkiyede çogu üni de tarih,edebiyat okutuluyor. buralardan mezun olanların çogu işsiz tamam da peki bu bogaziçi,odtü,yeditepe mezunları ne yapıyor?benim zaten sıralamam 3858. düşüncem odtü ya da yeditepe tam burslu çıkarsa tarih okurum. ama gidipte marmarada okumam. gider yeditepe ya da odtü de ingilizce okursun. o üni.ler paşalar gibi de sana ing. ögretiyorlar. tarihte osmanlıca, hafif arapça göreceksin. hiç bir şey olamadın mı? dedikleri gibi gidersin ingilizce de var antalyada otelde çalışırsın. gider rehberlik yaparsın. ama adamlar egitim fakültesine girin diye uyarılarda bulunuyor.bunların hepsi isteyene göre iyi kapılara çıkıyor.. ama öncelikle tarihi kötüleyenler hangi okul mezunu oldugunu da yazsın.

Ah ulan 2011 . Arkadaşlar tarih sevdalısı bir insanımdır. 2011 deki mesajda da görebileceginiz gibi bunu dile getirmiştim. Yıl oldu 2016. Peki benim durumum ne oldu? Olan şu, tercih yıllarımda bizim pederin de etkisiyle tarih bölümünü listeme ekleyememiştim. Tarih yerine atamaları iyi diye türkçe öğretmenliği yazdım. Şu an türkçe öğretmenliği mezunuyum. Kpss ye girdim ama öylesine. Atanamadım belki başka yıllara kısmet bilemeyiz. Türkçeye yazıldıktan sonra okula öylesine gidip gelen biri haline geldim. Derslere ilgim sıfırdı. Hatta bazı sınavlara bile çalışmazdım. O kadar ilgisizdim bölüme yani. Şimdi kpssde alan sınavı da var. Ama neye yarar okuldaki derslere adam gibi çalışmadık ki alanı da yapalım. Demem o ki siz siz olun atamaya iş imkanlarına bakmayın. İlginiz alakanız nerede ise o bölüme yönelin. Okuyun, okurken zevk alın. Bir gün okul bittiğinde ee şimdi ne yapacağız demek yerine sevdiğiniz bir bölümü okursanız okurken mezun olduktan sonra ne yapacağınıza karar vermiş olursunuz. Şunu da belirtmeliyim fen edebiyat fakülteleri akademisyen yetiştirmeye odaklı bölümler içeriyor. Ancak bu ülkemizde suistimal edilmiştir. Mesela tarih bölümünü ele alalım. Tavsiyem şudur ki tarih boğaziçi ya da odtü de okunmalıdır. Bu üniversitelerde verilen eğitimler buna ingilizce dahil sizleri akademi basamaklarını tırmanmaya hazır hale getirir. Marmara üni, istanbul üni dahi düşünülmemelidir. Ama siz derseniz ki ben üni dışında da kendimi ingilizce ve başka dillerde de geliştirirm. Orası size kalmış. Dediğim gibi fefler bu ülkede sırf 4 yıllık üni okuyalım diyenler tarfından suistimal edilmiştir, tıpkı benim atamasına.aldanıp da gittiğim türkçe gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nocif

Konu hort olacak ama geno29 durumun nedir tarih mi okudun baska sey mi. Benim tanidigim yeditepede ispamyaya erasmusa gitti memnun. Ben de sozelde bogazici haric odtu yeditepede vb girebiliylrum. Ingizli em dd ileri seviye ama yazsam mi yazmasam mi karar veremedim. Boğaziçi olsa kesin yazardım ama Boğaziçi dışındakiler biraz soğuk geliyor.

Ah ulan 2011 . Arkadaşlar tarih sevdalısı bir insanımdır. 2011 deki mesajda da görebileceginiz gibi bunu dile getirmiştim. Yıl oldu 2016. Peki benim durumum ne oldu? Olan şu, tercih yıllarımda bizim pederin de etkisiyle tarih bölümünü listeme ekleyememiştim. Tarih yerine atamaları iyi diye türkçe öğretmenliği yazdım. Şu an türkçe öğretmenliği mezunuyum. Kpss ye girdim ama öylesine. Atanamadım belki başka yıllara kısmet bilemeyiz. Türkçeye yazıldıktan sonra okula öylesine gidip gelen biri haline geldim. Derslere ilgim sıfırdı. Hatta bazı sınavlara bile çalışmazdım. O kadar ilgisizdim bölüme yani. Şimdi kpssde alan sınavı da var. Ama neye yarar okuldaki derslere adam gibi çalışmadık ki alanı da yapalım. Demem o ki siz siz olun atamaya iş imkanlarına bakmayın. İlginiz alakanız nerede ise o bölüme yönelin. Okuyun, okurken zevk alın. Bir gün okul bittiğinde ee şimdi ne yapacağız demek yerine sevdiğiniz bir bölümü okursanız okurken mezun olduktan sonra ne yapacağınıza karar vermiş olursunuz. Şunu da belirtmeliyim fen edebiyat fakülteleri akademisyen yetiştirmeye odaklı bölümler içeriyor. Ancak bu ülkemizde suistimal edilmiştir. Mesela tarih bölümünü ele alalım. Tavsiyem şudur ki tarih boğaziçi ya da odtü de okunmalıdır. Bu üniversitelerde verilen eğitimler buna ingilizce dahil sizleri akademi basamaklarını tırmanmaya hazır hale getirir. Marmara üni, istanbul üni dahi düşünülmemelidir. Ama siz derseniz ki ben üni dışında da kendimi ingilizce ve başka dillerde de geliştirirm. Orası size kalmış. Dediğim gibi fefler bu ülkede sırf 4 yıllık üni okuyalım diyenler tarfından suistimal edilmiştir, tıpkı benim atamasına.aldanıp da gittiğim türkçe gibi. Sen hangi bölümü seçti kardeşim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İşsiz kalınca görürüm sizi. :D Okullarda bile öğretmenler sözelde meslek yok iş yok okumayın diyor yüzbinlerce açıkta işsiz boş gezen sözel fakülte mezunu var arkadaşlar yapabiliyorsanız asılın sayısala başka çaresi yok bu ülkede. Not: bir sözelci.
  • Ben özel bir üniversitede tarih seçtim, sözelde sıralamam iyiydi özel yerlerden burs da alıyorum. Not ortalamam 3.24 şu anda ikinci dönem daha iyi olacak inşallah. Aşırı mutluyum. İyiki seçmişim. :)
  • Ben özel bir üniversitede tarih seçtim, sözelde sıralamam iyiydi özel yerlerden burs da alıyorum. Not ortalamam 3.24 şu anda ikinci dönem daha iyi olacak inşallah. Aşırı mutluyum. İyiki seçmişim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: geno29

quote:

Orijinalden alıntı: nocif

Konu hort olacak ama geno29 durumun nedir tarih mi okudun baska sey mi. Benim tanidigim yeditepede ispamyaya erasmusa gitti memnun. Ben de sozelde bogazici haric odtu yeditepede vb girebiliylrum. Ingizli em dd ileri seviye ama yazsam mi yazmasam mi karar veremedim. Boğaziçi olsa kesin yazardım ama Boğaziçi dışındakiler biraz soğuk geliyor.

Ah ulan 2011 . Arkadaşlar tarih sevdalısı bir insanımdır. 2011 deki mesajda da görebileceginiz gibi bunu dile getirmiştim. Yıl oldu 2016. Peki benim durumum ne oldu? Olan şu, tercih yıllarımda bizim pederin de etkisiyle tarih bölümünü listeme ekleyememiştim. Tarih yerine atamaları iyi diye türkçe öğretmenliği yazdım. Şu an türkçe öğretmenliği mezunuyum. Kpss ye girdim ama öylesine. Atanamadım belki başka yıllara kısmet bilemeyiz. Türkçeye yazıldıktan sonra okula öylesine gidip gelen biri haline geldim. Derslere ilgim sıfırdı. Hatta bazı sınavlara bile çalışmazdım. O kadar ilgisizdim bölüme yani. Şimdi kpssde alan sınavı da var. Ama neye yarar okuldaki derslere adam gibi çalışmadık ki alanı da yapalım. Demem o ki siz siz olun atamaya iş imkanlarına bakmayın. İlginiz alakanız nerede ise o bölüme yönelin. Okuyun, okurken zevk alın. Bir gün okul bittiğinde ee şimdi ne yapacağız demek yerine sevdiğiniz bir bölümü okursanız okurken mezun olduktan sonra ne yapacağınıza karar vermiş olursunuz. Şunu da belirtmeliyim fen edebiyat fakülteleri akademisyen yetiştirmeye odaklı bölümler içeriyor. Ancak bu ülkemizde suistimal edilmiştir. Mesela tarih bölümünü ele alalım. Tavsiyem şudur ki tarih boğaziçi ya da odtü de okunmalıdır. Bu üniversitelerde verilen eğitimler buna ingilizce dahil sizleri akademi basamaklarını tırmanmaya hazır hale getirir. Marmara üni, istanbul üni dahi düşünülmemelidir. Ama siz derseniz ki ben üni dışında da kendimi ingilizce ve başka dillerde de geliştirirm. Orası size kalmış. Dediğim gibi fefler bu ülkede sırf 4 yıllık üni okuyalım diyenler tarfından suistimal edilmiştir, tıpkı benim atamasına.aldanıp da gittiğim türkçe gibi. Sen hangi bölümü seçti kardeşim

Yeniden hazırlanıp Boğaziçi tarih okuyun hocam

• Okula minibüsle gidip geliyodum şoförler tarih mezunu çıkmıştı 1-2 tane, edebiyatta vardı. Elimde kitap çalışırken görünce adam soru soruyodu tarihe çalışıyoduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.