Şimdi Ara

Tarih Türklerde Hayvancılık sorusu (Cevap din olmamalı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103837347

Cevap din

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • börklüce mustafa kullanıcısına yanıt
    deistim ama et yiyorum

Türklerin olduğu yer bozkır olduğu için tarımla uğraşmak zor ve adamlar göçebe olduğu içinde böyle. Eeee adamlar tek et yemiyor ? Türkler deri ticaretiyle uğraşırlardı öncelerden ki tüm Türk tarihi testlerinde de geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmigfer1 -- 17 Mart 2015; 10:15:55 >
  • Cevap din arkadaşlar adam yazmışki Türkler niye domuz bakmıyordu diye ulan ne alakası bunun ticaretle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tal. -- 17 Mart 2015; 10:24:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • taşımacılık var.
  • bende şöyle düşündüm ilk dini işaretledim sonra ulan o kadar kurban kesiyoruz bunların yetiştirilmesinin bi sebebi olmalı dedim

yaşam tarzını göçebelikten eledim
    dinide kurban anlayışımızdan dolayı
    ticaret e yetiştiriyorsun ticaretinide yaparsın
    ulaşım eskiden arabamı vardı eşek üstünde dedim

Coğrafi şartlar dedim direk ama emin değilim çünkü (ova plato vb bu hayvanların yetişmesi için önemli yerler

soru iptal olmalı bence
  • kurban var din olamaz ticaret diyorsunuzda o hayvanları satanlar bu işin ticaretini yapmıyormu ? Ticarette olamaz o zaman

• din bir kere hayvancılıkla %100 alakalı.12 hayvanlı takvim mi ne vardı hatta türklerin kullandığı.ben sadece ulaşım ve taşımacılık ile ticaret arasında kaldım.ama ulaşım ve taşımacılık olmadığı da türklerin yarı göçebe bir hayat sürmesinden dolayı hayvancılık ile alakalı,göç ederken yükler için hayvanları kullanıyorlar. burda tek şık ticaret kalıyordu çok büyük ihtimal cevap da o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PinusNigr4

din bir kere hayvancılıkla %100 alakalı.12 hayvanlı takvim mi ne vardı hatta türklerin kullandığı.ben sadece ulaşım ve taşımacılık ile ticaret arasında kaldım.ama ulaşım ve taşımacılık olmadığı da türklerin yarı göçebe bir hayat sürmesinden dolayı hayvancılık ile alakalı,göç ederken yükler için hayvanları kullanıyorlar. burda tek şık ticaret kalıyordu çok büyük ihtimal cevap da o.

Olm alakasını sormuyor işte atlayıp karıştırma ortalığı gelişmesini besleyen faktörlerden biri değildir diyor cevap din

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tal. -- 17 Mart 2015; 11:02:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ticaret olduğunu düşünüyorum. Çünkü soruyu doğru okuyun. Etkili olduğu savunulamaz diyor. Bence hayvancılıkla uğraştığı için Çinlilere hayvan derisi satıyordu. Yani ticaret olduğu için hayvancılık yapmıyordu. Tam tersi. Diğer şıklar bağlantılı. Bence açık ve net ticarret...

• quote:

Orijinalden alıntı: hatai

ticarette binek ve taşıma kısmında kullanılıyor beyler.
    aynı soruda bir de ulaşım şıkkı vardı. o hesap yani.
    adamlar ticaret yapıyor, bu sebeple hayvana ihtiyac duyuyor.
    bu da hayvancılıgı doguruyor.

+++ hayvancılıktan elde edilen şeyleri satmak da ticarettir.

--TüRKLERDE TiCARET GAYET DE VARDIR BUNU TARTISMAYALIM----

buna ek olarak çinden fln ipek ve tahıl ticareti yapıyolar tarım yok göçebe bozkır hayatı ben ahıska türküyüm ordan biliom :)
  • Uygurlar budist oldu hayvancılık mı kaldı olum, din anlayışını ilk eledim ben. Yaşam tarzı olabilir sanki, çünkü hayvancılık yaşam tarzı üzerinde etkili. Diğer şıklardan da mantıklı olan var, ösym din anlayışı nasıl diyor anlayamadım ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tal.

quote:

Orijinalden alıntı: PinusNigr4

din bir kere hayvancılıkla %100 alakalı.12 hayvanlı takvim mi ne vardı hatta türklerin kullandığı.ben sadece ulaşım ve taşımacılık ile ticaret arasında kaldım.ama ulaşım ve taşımacılık olmadığı da türklerin yarı göçebe bir hayat sürmesinden dolayı hayvancılık ile alakalı,göç ederken yükler için hayvanları kullanıyorlar. burda tek şık ticaret kalıyordu çok büyük ihtimal cevap da o.

Olm alakasını sormuyor işte atlayıp karıştırma ortalığı gelişmesini besleyen faktörlerden biri değildir diyor cevap din

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: Tal.

quote:

Orijinalden alynty: PinusNigr4

din bir kere hayvancylykla %100 alakaly.12 hayvanly takvim mi ne vardy hatta türklerin kullandy?y.ben sadece ula?ym ve ta?ymacylyk ile ticaret arasynda kaldym.ama ula?ym ve ta?ymacylyk olmady?y da türklerin yary göçebe bir hayat sürmesinden dolayy hayvancylyk ile alakaly,göç ederken yükler için hayvanlary kullanyyorlar. burda tek ?yk ticaret kalyyordu çok büyük ihtimal cevap da o.

Olm alakasyny sormuyor i?te atlayyp kary?tyrma ortaly?y geli?mesini besleyen faktörlerden biri de?ildir diyor cevap din

Eski Türklerde Din ve Ynany?
    Türklerin en eski inany?larynyn ba?ynda Totemizm gelir. Bu dinde bir hayvan totem olarak kabul edilir, buna ongun denirdi. Her boyun bir ongunu vardy. Bu inany? zamanla etkisini yitirdi.

bunu internetten alynty yaptym benim yazdy?ym bir bilgi de?il.Türklerin dini hayvany totem olarak kabul ediyor.hayvany kutsal bir varlyk olarak görüyor.sence bu hayvancyly?y geli?tirmez mi?
    ayryca bu soruya din diyen biri tarihi adam gibi çaly?mamy?tyr veya bilmiyordur.Türkler diyince akla hemen göçebe hayat gelir,hayvancylyk gelir ve bunlara ba?ly olarak dinleri de bunlarla ili?kilidir.

• melisandre kullanıcısına yanıt
    atlarla ulaşım vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Kesha-

Ulaşım ve taşımaşıcılıktı cevap. Ben de ticaret yaptım ama Türkler de diyor. Öküzle istanbula a giden yok.
    quote:

Orijinalden alinti: SingingInTheShower

Ulasim ve tasimasicilikti cevap. Ben de ticaret yaptim ama Türkler de diyor. Öküzle istanbula a giden yok.

haklisin kardesim o devirde ucakla gitmeleri daha mantikli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escherich -- 17 Mart 2015; 12:07:35 >
  • ugru123333 kullanıcısına yanıt
    yetiştiriliyor ama sonrada kesiliyor bu bir gelişme değil
  • Arkadaşlar ticaret olamaz. Eski türklerde çinle deli gibi hayvalcılık ticareti yapılıyordu. Onlar bizden hayvan deri falan alıyordu yapmayın lütfen

• Bence o sorunun cevabı ulaşım.
  • Ticaret micaret diyeni anlarımda ulaşım ve taşımacılık diyen neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.Bırak eski türkleri kurtuluş savaşında bile cepheye atlarla mühimmat taşındı. Türkler atla özdeşleşmiş toplum.Adamlar göçebe yaşarken aletlerini edevatlarını neyle taşıyacak ? Biraz mantıklı düşünün ya.kendim din dediğim için söylemiyorum bunları bu soru 100 kerede karşıma çıksa yine din derdim. Selametle.
  • Bazıları kurban kesmeyle alakalandiriyor ama soruda orta asya türklerinden bahsediyor bu bir ikincisi ticaret gelişmiştir hayvan derisi ticareti var birde ipek yolu uzerindeyiz cinden ipek alirken karsiliginda hayvan verilebiliyordu. Tarih hocamda anlatti kesinlikle din dedi. Sizdeki umut bendede olmali ozellikle türkçe için ama kabullendik gelecek sonucu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.