Şimdi Ara

Tarihi Vefa Bozacısı, 2.5 Litrelik Boza [Tadım Notum ve Fotoğraflar] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
54
Cevap
4
Favori
19.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elzemsin

bi zaman bunun tartışması olmuştu. boza mayalanma esnasında fermantasyona uğrayıp içinde alkol oluşuyomuş. bu nedenle haram mı helal mi tartışması olmuştu..

ne kadar saçma bir düşünce. bir ara uludağ gazoz için de alkollü olduğu için haram olduğu iftiraları çıkmıştı. daha sonra uludağ-erbak şirketinden yapılan testlerin sonucu geldi.

gazozda 0,2 gr/l alkol varken hurmada 2 gr/l idi. boza da 2.25 gibi bir şey. haram olacaksa hurma da haram.
  • Hiç sevmediğim bişey
  • Yapmayın be bre mübarekler. Cebimde 5 kuruş param yok. Canım boza cekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

bi zaman bunun tartışması olmuştu. boza mayalanma esnasında fermantasyona uğrayıp içinde alkol oluşuyomuş. bu nedenle haram mı helal mi tartışması olmuştu..

ne kadar saçma bir düşünce. bir ara uludağ gazoz için de alkollü olduğu için haram olduğu iftiraları çıkmıştı. daha sonra uludağ-erbak şirketinden yapılan testlerin sonucu geldi.

gazozda 0,2 gr/l alkol varken hurmada 2 gr/l idi. boza da 2.25 gibi bir şey. haram olacaksa hurma da haram.

yediğimiz birçok şeyde eser miktarda alkol bulunuyor aklıma kalanı kadarıyla damarların temizlenmesinde felan kullanılıyordu vücüt tarafından tabii ki

• Canım çekti ya.
  • quote:

Portakalda da var alkol? O yüzden helaldir hocam. Takmayın...

Canım çekti şimdi bak. Yapılır mı bu hocam?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: vicuna

eskişehirin Karakedi bozacısının yanında solda sıfır kalır bence....

Karakedi bozası bir numaradır cidden. Karakedi dedin de memleketi özledim.
  • Ule oldum olası Boza' yı sevemedim, içmemde. Avşamları mahalleden "Varrr Bozaaaaaaaaaaaaaa" diye bağıran amja geçerdi. Ne güzelde bağiriyidi.
  • Abi ne mide var sende 2-3 günde 6-7 litre boza götürdün.

Ben Boza hiç içmedim nasıl bir tada sahip acı tatlı ekşi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Abi ne mide var sende 2-3 günde 6-7 litre boza götürdün.

Tadı tatlı ekşi karışık

seversen tam seversin ama hoşuna gitmezse bi daha denemeyeceğin tarzda.
  • Bana göre boza berbat bir içecek.Boza içtiğimi bilmesem bozuk süt içtiğimi zannederdim.
    Kokusu bile nefesimi kesmeye yetti.Ekşi bir tadı da var.Benim midem kaldırmadı.

Üstüne para verseler içemem.Hani bir yarışmada olsam o etapta boza içmem gerekse kesin
    kaybederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Abi ne mide var sende 2-3 günde 6-7 litre boza götürdün.

Tadı tatlı ekşi karışık

seversen tam seversin ama hoşuna gitmezse bi daha denemeyeceğin tarzda.

Ya çok seveceğin ya çok nefret edeceğin bir tat. Ekşi içecek seviyorsan harika. Bol tarçın ve karşıdaki tekelden alınmış sıcacık leblebi varsa %99 seveceksin

• Boza iyidir. Lakin Anadolu'da yoktur. Hiç bir yerde bulamazsınız. Genelde İstanbul'da ve Trakya'da yapılır. Kefir, kımız, rakı, ayrandan başka bir de boza vardır Türk buluşu içecek olarak Orta Asya'dan getirdiğimiz.

Geçen kış mıydı hatırlamıyorum, boza aldım geldim eve. Vefa'dandı. Tabii plastik kaplarda. Ulan döküyorum ama pötür pötür olmuş. Katılaşmış. Bir iki yerden daha aldım ama sonuç farketmedi. Benim de aklıma beklemiş olabileceği gelmişti. Doğruymuş.

Bir de Bulgaristan bozası vardır ama normal bozayı beğenmeyenler onu kesinlikle içmesinler.

Ha bir de alkol yoktur bozada. Ama işin erbabı bir kaç gün bekletir ki hafif alkollensin, ekşisin diye. Ekşidi mi de güzel olur.
  • Bozayi cok severim imkan olursa deneyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boza güzeldir güzel içilir.
  • bugün bi 2.5 litre daha kaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Boza iyidir. Lakin Anadolu'da yoktur. Hiç bir yerde bulamazsınız.

Bilecik , Anadolu değil sanırım. : )

Ancak dediğiniz tecrübeden hareketle , boza heryerden alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Boza iyidir. Lakin Anadolu'da yoktur. Hiç bir yerde bulamazsınız.

Bilecik , Anadolu değil sanırım. : )

Ancak dediğiniz tecrübeden hareketle , boza heryerden alınmaz.

Bilecik Anadolu sayılmaz evet. Trakya'ya yakındır. Tabii son yıllarda zincir marketler getirmeye başlamış da olabilirler bilmiyorum.
  • Vefa Bozacısı dış cephesini boyatıyor.

Tarihi Vefa Bozacısı, 2.5 Litrelik Boza [Tadım Notum ve Fotoğraflar]
  • izmir şemikler bozacısı yanında solda sıfır kalır sadece marka olmuş . ayrıca şemikler bozacısı tubitak testlerindede 1. sırada bu listede vefada var denemelisiniz sadece izmirdede değil şehir dışınada dağıtım yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.