Şimdi Ara

Tarihteki 6 Dramatik Hata (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
7
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın @Ottoman_PoweR

Haklısın dostum keske yumuşatsaydım ben @Morgan Schneiderlin

Araştırmak lazım bi bakıyım ama sanmıyorum @olizvel
  • Güzel konu
  • HAAltuntas kullanıcısına yanıt
    Sağolasın üstat @HAAltuntas
  • İçerik iyi ama anlatım berbat. Merak ederek girdim ama üslub hoşuma gitmediği için atlayarak okudum.
  • Hitlerin hocasının ne suşu orasını anlamadım ben.
  • Bir dahakine anlatımda oynamalar yapacağım, alıntı olduğu için böyle oldu, sağolasın @TheDC

Dostum orda denmek istenilen, hocası Hitler'i alsaydı tüm bunların olmayacağıydı sanırım. Biraz saptırılmış @raunk
  • Bence saçma okula hocası okula alaydı okulunu bitirip girişirdi bu işler neyse sen yazmamışsın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raunk -- 6 Ağustos 2014; 1:55:31 >
  • Turan taktigi aslinda anlmasi zor. Cunku gercekten osmanli da ordunun dagildigi da olmus. Sonucta bu taktikte osmanli dagilmis gibi yapip geri cekiliyor. Bazen gercekten dagildigida olmus. Mesela hacova savasinda. Daha sonra toparlanmis. Bi de dusmanin mantigi da dogru aslinda. Dusmanin en yikici noktasi baskomutani veya orduya hukmeden kisidir. Bu kisiyi ele gecirir veya oldursen savas kendiligindan cozulur. Bakiniz kadisiye savasi. Dusmana da hak vermek gerek yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Bence saçma okula hocası okula alaydı okulunu bitirip girişirdi bu işler neyse sen yazmamışsın zaten.

Bilemiyorum, aynen

Evet hocam dediğiniz savaşlara baktım da, haklısınız @calibrane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No need to be artist -- 6 Ağustos 2014; 1:59:11 >
  • Şu ''Turan Taktiği'' çok güzel. Acaba online strateji oyunlarında deneyen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: No need to be artist

quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Bence saçma okula hocası okula alaydı okulunu bitirip girişirdi bu işler neyse sen yazmamışsın zaten.

Bilemiyorum, aynen

Evet hocam dediğiniz savaşlara baktım da, haklısınız @calibrane

Onaylanmak guzel. Boyle konular faydali. Buna ekleme yapilabilir(siyasi olmamak kaydiyla) ali çimen'in buna benzer bir kitabi vardi. Tarihi degistirenler serisi. Ilgilenen varsa bakabilir

• Pearl Harbor'ı hollywood filmlerinden öğrenmiş(!) bir ergen yazmış sanırım yazıyı

• güzel konu =)

• pearl harbor mecburiytten yapıldı.japonya ya genişleyecekti yada artan nüfüsündan dolayı açlıktan ölecekti.ama amerika petrol satmayı bırakınca petrol bitiyordu ve saldırdılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.S Hero

Bos konu,bilmislik havasi var. Sikayet et gec.

Avel misin la sen ? Şikayet et geçmiş.

Tarihteki 6 Dramatik Hata
  • yanlız turan taktiğinde şöyle bişi var.
    hani yıllarca bunu kullanmış diyosun ama o taktiği uyguladıktan sonra geri bunu başklarına anlatacak bir asker kalmiyor ki . hepsi ölüyor. yani karşı taraf osmanlının taktiğini bilmeyerek savaşıyor
  • İlerde faşist diktatör olabilir diye herkesi her okula alıyoruz artık.
  • 2. olay yalan pasta ekmekten daha kötü bişi diyim size günümüzdeki pasta değil olay öyle deil ayrıca ( ekmekten daha kötü derken yanlış anlaşılmasın vitaminsiz diyim.

4. olay mohaçta yalan arkadaşlar :) avrupada o zaman ki elimizde olan toplardan yoktu orduyu toplar sayesınde 2 saat de yendık at suvarı falan değil yogun top atısı sayesınde dagıldılar

5. bu taktiktede osmanlıdan önceye dayanır taa hunlara kadar ilk örneği paiteng kuşatmasıdır metehan yani motun yapmıştır 400 bin kişilik ordusuyla ve geri çekilme taktiği 10-20 km lik alanda oluyor yani 100 metrelik alanda hadi etrafını cevirelim değil eğer elcileriniz orduların ilerisine götürüp baktırıp haberdar olursanız bunu cözersiniz örneği var ama tabi bizim türkler genelde esirleri kılıctan gecirip çadır önlerine onları koyardı kendi zırhlarını giydirip :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gönderiliyor... -- 6 Ağustos 2014; 2:35:20 >

• beğendim konuyu güzel

ama turan taktiği daha çok ordunun sağ ve soldan adamları hilal şekline alması değil mi? yani direkt yanlara gelmiyor adamlar, görmemeleri normal.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.