Şimdi Ara

Tarikatların yavaş yavaş tasfiye edilmeye başlanması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Çok yanlış düşünüyorsunuz maalesef. Orduda veya başka bir devlet kurumunda Atatürkçüler'in arttığı falan yok. Beklentileriniz konusunda da büyük hayal kırıklıklarına uğrayacağınızı şimdiden söyleyebilirim.

Alıntıları Göster
    Bu arada benim tasfiye dediğim komple tarikatın kapatılması belli isimlerin direkt içeri atılması değil yanlış anlaşılmasın. Devletteki kadrolaşmalarının önlerine geçilmesi, bu kadrolaşmaların ve çeşitli çıkar hesaplarının tamamen engellenip tasfiyesi.

Yoksa kapılarına mühür vuracaklar demiyorum. Siyasal islamın süresi bitti bu arada. Yeni trend Milliyetçilik. Bize de biçtikleri gelecek bunun normali değil radikali olacak tabi ki. Umarım ayağımızı denk alırız bu süreçte.

• Şu an devlette yapılanan tarikat rakip istemiyordur ondan tasfiye başlamıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yavaş yavaş olacaktır. Konuyu güncel tutacağım. Boş yere yapılmış bir konuşma değil bu. ''Gaz'' almaya yönelik bir şey hiç değil diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drakeshark

Yavaş yavaş olacaktır. Konuyu güncel tutacağım. Boş yere yapılmış bir konuşma değil bu. ''Gaz'' almaya yönelik bir şey hiç değil diye düşünüyorum.
    Fetoya .Cemaat diye bir isim koyulmuş..Cemaat islami bir terimdir..
    Akp muhafazar sağ kesimi temsil ediyor Her ne kadar seküler bir biçim benimse de de azınlık Taban böyle değil..Oy oranının çoğu Cemaat ve Tarikatlarden gelmekte.. Oy oranı düşer gibime geliyor..
    Cemaat ve tarikat
    Derken KONYAya MEVLEVİ tarikatına
    Kişi Mevlevi ayinine gidip dönmek istiyorsa YASAK mı..Devletin kontrolünde denetiminde ve UNESCONUN göz nuru..
    Nasıl olacak...
    Tekke ve zafiyelerin kapatılması..
    Anayasal düzel..
    Tarikatların yavaş yavaş tasfiye edilmeye başlanması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 19 Temmuz 2018; 17:54:50 >

• Türkiye'de tarikatlar bitmez yüzlerce yıllık kökleri var çok baskı görürlerse yer altına iner yine faaliyetlerini devam ettirirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHCEK93

Fetoya .Cemaat diye bir isim koyulmuş..Cemaat islami bir terimdir..
    Akp muhafazar sağ kesimi temsil ediyor Her ne kadar seküler bir biçim benimse de de azınlık Taban böyle değil..Oy oranının çoğu Cemaat ve Tarikatlarden gelmekte.. Oy oranı düşer gibime geliyor..
    Cemaat ve tarikat
    Derken KONYAya MEVLEVİ tarikatına
    Kişi Mevlevi ayinine gidip dönmek istiyorsa YASAK mı..Devletin kontrolünde denetiminde ve UNESCONUN göz nuru..
    Nasıl olacak...
    Tekke ve zafiyelerin kapatılması..
    Anayasal düzel..

Alıntıları Göster
    O Mevlana,Meslevi tarikatı vs ne şekilde Unesco göz nuru olmuş ve neden olmuş buraya yazsam sayfalar sürer. Win-Win modeli.

Akp seçmeni evet bu tarz köken olabilir, fakat Akp öyle normal bir parti değil. Bunu 16 sene boyunca öğrendik. Erdoğan var başkası yok.

Seçmen gözünde bile öyle. Ve Erdoğan şuanda BAŞKAN. Sahip olduğu gücün haddi hesabı yok. İstediğini yapar.

---------

Tüm tarikatların kökleri yüzlerce yıllık değil. Bazılarının öyle bazılarının değil. Bazıları sadece medya yönüyle ayakta, bazıları bildiğin devletin bütün bürokrat kadrosuna hakim olmuş yıllarca.

Sırayla. Özellikle, gümüşhanevi dergahı o kadar ilginç ilişkilere sahip ki.. Bırakın Oktarı,İsmailağayı, Menzilcileri yani.

• Güncel.
  • Tüm konuyu okudum.Siyasal islamin suresi doldu yeni trend milliyetcilik olayi dogru.Ben ilerki yillarin secimlerinde Mhpnin ana muhalefet olacağini ondan sonraki secimdede akpyi devirecegini dusunuyorum.Ulusalci chpliler artik chp kendini degistirmedigi surece oy vermez.Iyi parti veya Mhp verirler.Chp oyu %10-15 civari olur ayni cizgide devam ederlerse.

2.Ihtimal Akp Türk milliyetciligi yapmaya baslayacak.

Bugunlerde özellikle bir yandan suriyeliler olsun diger yanda chpnin hdp ile yan yana olmasin olsun, ülkenin en çok ihtiyaci olduğu şey milliyetcilik.Suriyeliler yuzunden milliyetcilik yukselmeye basladi.Bunun onune gecemez kimse.Insani zorla irkci yapti bu suriyeliler.Belkide bu suriyeliler tüm planin bir parcasiydi.Halkta milliyetcilik duygusunu yukseltmek icin.Kim bilir neler donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 23 Temmuz 2018; 2:52:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Tüm konuyu okudum.Siyasal islamin suresi doldu yeni trend milliyetcilik olayi dogru.Ben ilerki yillarin secimlerinde Mhpnin ana muhalefet olacağini ondan sonraki secimdede akpyi devirecegini dusunuyorum.Ulusalci chpliler artik chp kendini degistirmedigi surece oy vermez.Iyi parti veya Mhp verirler.Chp oyu %10-15 civari olur ayni cizgide devam ederlerse.

2.Ihtimal Akp Türk milliyetciligi yapmaya baslayacak.

Bugunlerde özellikle bir yandan suriyeliler olsun diger yanda chpnin hdp ile yan yana olmasin olsun, ülkenin en çok ihtiyaci olduğu şey milliyetcilik.Suriyeliler yuzunden milliyetcilik yukselmeye basladi.Bunun onune gecemez kimse.Insani zorla irkci yapti bu suriyeliler.Belkide bu suriyeliler tüm planin bir parcasiydi.Halkta milliyetcilik duygusunu yukseltmek icin.Kim bilir neler donuyor.
    Suriyeliler konusu çok doğru. Erdoğan o Suriyelilerden gelecek 20-30 bin oya muhtaç değil. Farklı hesaplar var.

Radikal milliyetçilik getirilecektir bu ülkeye. Sebebi de basit aslında. BOP devam ettiği sürece Türkiye parçalanmak zorunda onlar için.

Önce siyasal islam ile laik-dindar çatışması körüklendi. Fakat tutmadı. Yeni trend tekrardan Türk-Kürt kavgasına dönmek olacak.

Aşırı fanatik bir milliyetçi -kişi yada parti- gelebilir.

Olmadı milliyetçi olan AKP'de Erdoğan sonrasına Soylu hazırlanıyor olabilir. Milliyetçilik naraları atıyor şuanda.

Kesin olan tek bir şey var şuan. Tarikat-Cemaat olayı bitti.

• Güncellendi. Haydar Baş'ın 10 yıl hapsi isteniyor. Sebep sadece yağmaya azmettirme falan değil.
  • Tarikatların tasviye edilmesi mucize demektir. Türkiyede mucizeler gerçekleşmez, herşey beklendiği gibi olur.

• "Kendi derneklerini kurmak, yandaşlarını beslemek, paraları götürmek için diğerlerini yok ediyor gibi olabilir!"

Tarikatların yavaş yavaş tasfiye edilmeye başlanması

quote:

İslamcı derneklere büyük kıyak
    3-4 dakika

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapan yönetmelik Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğe göre Cumhurbaşkanınca kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğu tespit edilen derneklere, öğrencilere yönelik eğitim ve yurt temini faaliyetleri için mülkiyeti hazineye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler üzerinde ise bunlar adına bedelsiz kullanma izni verilecek.

MİLLİ EĞİTİM VEYA DİYANETİN GÖRÜŞÜ

Eğitim faaliyetleri için taşınmaz başvurusunda bulunacak vakıf ve derneklerin Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıf veya kamu yararına çalışan dernek statüsünde olması, vakıf senedinde veya dernek tüzüğünde belirtilen faaliyet unsurları arasında eğitim faaliyetlerinin bulunması, eğitim faaliyetleri için talep ettikleri taşınmazlar üzerinde yeni yapacakları tesislerdeki fiili öğrenci sayısının (yüzde üç zorunlu okutulacak öğrenci oranı dahil) en az yüzde 10'unun bedelsiz, yüzde 10'unun ise yüzde 50 indirimli olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ayrılması, eğitimin daha nitelikli sunulmasına yönelik olarak ilgisine göre Milli Eğitim Bakanlığının veya Diyanet İşleri Başkanlığının uygun görüşlerini de içeren plan ve proje hazırlanması, son bir yıl fiilen ve kesintisiz olarak eğitim faaliyetini sunuyor olması şartlarını sağlaması gerekiyor.

YURT ŞARTLARI

Yönetmeliğe göre öğrenci yurdu başvurusunda bulunacak vakıf ve derneklerin başvuru tarihi itibariyle şu şartları sağlaması gerekiyor:

“Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıf veya kamu yararına çalışan dernek statüsünde olması, vakıf senedinde veya dernek tüzüğünde belirtilen faaliyet unsurları arasında öğrenci yurdu faaliyetlerinin bulunması, ülke genelinde en az 5 ilde özel öğrenci yurdu faaliyetinde bulunulması, öğrenci barınma faaliyetlerinin daha nitelikli sunulmasına yönelik olarak ilgisine göre Milli Eğitim Bakanlığının veya Diyanet İşleri Başkanlığının uygun görüşlerini de içeren plan ve proje hazırlanması, ülke genelindeki yurtlarının toplamda en az bin kurum kontenjanına sahip olması, son bir yıl fiilen ve kesintisiz olarak öğrenci yurt hizmetini sunuyor olması, yurt faaliyetleri için talep ettikleri taşınmazlar üzerinde yeni yapacakları tesislerdeki fiili öğrenci sayısının; en az yüzde 10'unun bedelsiz, yüzde 10'unun ise indirimli (yüzde 50) olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ayrılması ya da yıllık öğrenci ücret toplamının yüzde 15'i kadar ihtiyaç sahibi öğrencilere indirim yapılması, mevcut barınma faaliyetlerinin yanında öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve sportif vb. faaliyetlerin iyileştirilmesine imkan sağlıyor olması.”

KARARDAN EN ÇOK ONLAR YARARLANACAK

Diyanet’ten de görüş alınacak olması akıllara İslamcı vakıf ve dernekleri getirdi. Son dönemde Türkiye’nin gündemine öğrencilerin ölümü, tecavüze uğraması gibi haberlerle gelen cemaat yurtlarının bu kararla birlikte artacağı öngörülüyor.

Kararın en çok, Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu yararı statüsüne sokulan, TÜGVA, TÜRGEV, Ensar gibi İslamcı dernek ve vakıflara kolaylık sağlayacağı düşünülüyor.

https://odatv.com/islamci-derneklere-buyuk-kiyak-11091816.html

• Ufak bir güncelleme yapıldı konuya. 6.2.19
  • Ben bunu uzun zamandır söylüyorum. Devlet, bu tarikatların üstünü tamamen çizdi. 2-3 yıl içinde bunların tamamına büyük operasyonlar yapılacak. Dine saldırıyorlar diye halkı galeyana getirmeye çalışacaklar ama iktidarda zaten dindar görünümlü Akp olduğu için hiçbir işe yaramayacak bu.
  • Hocam bu son sürüm Kararlı sürüm mü yoksa henüz beta mı 6.2.19

yahu **** tarikatı da nedir Onların dini tarikat olduğuna inanan insan, bu ülke de nasıl analiz yapabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: paradiso35

Hocam bu son sürüm Kararlı sürüm mü yoksa henüz beta mı 6.2.19

yahu **** tarikatı da nedir Onların dini tarikat olduğuna inanan insan, bu ülke de nasıl analiz yapabiliyor
    Adam tarikatız diyorsa tarikattır. Sen ben gerçeği biliyor olabiliriz. Fakat ismi buysa budur. Bunun dinle minle alakası yok.

Tasfiye süreci bunlar dindar diye gitmiyor zaten. Tarikatı ben mi tarikat sanıyorum sen mi acaba?

• Cemaat ve tarikatların tamamına yakını Amerikancı.
    Devlet Perinçek'le yakınlaştı. Perinçek avrasyacı.
    Tüm cemaatlerin kökü kazınacak.

Perinçeği pek sevmesem de Amerikan yalakalarını zıplattığı için kanım ısınıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.