Şimdi Ara

tarlada domuzlardan kurtulma tavsiyeleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
58.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Grizzly bear, American black bear, Gray wolf, Red wolf, coyote, and cougars.

kaynak:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_boar#Natural_predators
  • quote:

Orijinalden alıntı: PisagorAmca

tüp gibi birsey var onu aciyorsun o her 5 dk da bir patliyordu.Biz bunu kullaniyoruz

daha bu sene mısırlarda o tüpten kullandı arkadaslarım 1 hafta dayandı sonra domuzlar sese alısıyorlar en sonunda gelip tüpüde yıkmış domuzlar :))
  • arkadaşlar bir senesinde ben Divriği'deyken babamın dayısı tarımla uğraşırdı oda çok şikayet ederdi bu domuzlardan pek fazla inmezlerdi inicede direk silahla karşılık verirdik...bir gece eylül ayında neredeyse bütün ekinler toplanmış ve artık uzun nöbet tutulan geceler sona ermişti...bütün ekinleri toplayıp satmıştık kalanları ambara atıp kışlık yapmıştı nenem...işte o gece domuzlar indi fazla ekin bulamayınca ambara dayandılar kapıyı kırıp bütün kışlıkları telef ettiler babamın dayısı(Muharrem Dayım)o sene ekinlerden aldığı paranın üstüne kredi çekip bir traktör aldı traktörede zarar verdiler o tabi dayım deliye döndü aldı eline tüfeği ateş etmeye başladı sonra baktı başa çıkamıyor iyice delirdi ambarın çatısına çıkıp dizel tankını deldi boşalan mazota bi kibrit atıp uzaklaştı oradaki
    bütün domuzlar yandılar tabi bizde bütün kış aç kaldık beni babamın yanına kocaeli'ye gönderdiler (daha 6 yaşındaydım)dayımda çok zor günler geçirdi adam 57 yaşında neredeyse herşeyini kaybetti adam...şimdi onun oğulları toparladı işlerini...bide bize hayvan sever olun zarar vermeyin hayvanlara onlarda canlı gibi kelimeler kuruyorsunuz söylesenize sizin ambarınıza saldıran domuzu siz kucak dolusu sevgi ile mi karşılardınız bu domuzlar şehire inip sizin o güzelim arabanızın üzerinde tepinip heryerini kırsa dökse ona yiyecek birşeyler mi verirdiniz....hayvan sever arkadaşım bilip bilmeden konuşuyorsun,sen bu domuzları süs köpeği falan mı sandın,domuz korunacak bir hayvan değil,sen bunları beslemeye kalksan varya bunlar seni bile yerler...o yüzden gene söylüyorum bilip bilmeden konuşma....

• Biz Köpek Bağlamıştık 3 gün Sonra Öldürmüşlerdi
  • öncelikle merhaba. bizde zamanında az çekmedik domuzdan biz ekin ekiyordum 50 dönümlük bir tarlamız vardı olayada bakınki domuzlarda çevre köyden avcılar tarafından bizim köy tarafına doğru gönderilirlerdi, avcılaryapmasa bile kendileri geliyolardı. bunların bir yolu vardı genelde hep aynı yol üzerinde yada mevkide gezerler otlanırlar, bizim tarlada bunların yolu üzerindeydi o değil bizim tarlaya verdiği kadar yan tarlalara vermezlerdi :) abi gelirler bunlar tarlanın en iyi yerine bir yatarlar varyaaaa bir tanesi tek başına 1 dönümden fazlasını yok ederlerd yatırırlardı haliyle ordada ne buğday olur nede biçilirdi. babamın eskilerden kalma yöntemleri vardı hani sizin elektirikli tel yok akülü tüp yorumlarını görünce yazmam espiri konusu olur diye düşündüm ama olsun yinede yazıyorum:
    domuzlar bir şeyden uzun zaman korkmazlar korkuluğu sık sık değiştirmen gerekir atıyorum ses çıkaracak bir pşet tarlanın sınırlarına vede ortalarına üründen biraz uzun rüzgarın değebileceği ses çıkarabileceği poşetler vede daha etkilisi eski kasetler vardır onların içindeki filmleri. film dedim ama doğrumu söyledim bilmiyorum içindeki bantları yani onu çıkarıp 4-5 metre aralıklarında dikilmiş iki değneğin ucuna bağlayın o rüzgarda bir ses çıkarıyor ki domuz olsam sittin sene bir daha uğramam :)
    hayırlı ürünler
    kolay değil tam bir sene emek döküp peşini beklediğiniz bir ürünün göz göre göre haşat olması acı bişey.

• Denk gelirsek güzel bilgiler:)
  • Birisi de gidin tarlanızı başka yere taşıyın demiş; Be adam sen alıp domuzunu başka yere götürsene. Gerçekten de bekara karı boşamak kolay.
  • Kardeş En İyi Yöntemi Hakiki Sivas Kangalı Koyacaksınız Büyük Ozaman bak birdaha girerlermi sivas kangalı onları yer..
  • Bu hayvanları savunduğunu zannedenler pazarda sebze meyvenin fiyatı artınca da protesto etmeye başlarlar fiyatları, bilip bilmeden konuşmak kolay tabi geçen sene kaç ay yetiştirmek için uğraştığımız ürünleri domuzlar bir gecede telef ettiler. Vurun acımayın bu hayvanlara başka kurtulma yolu yok
  • arkadaşlar ava avcıya saygım var hatta avcı kulübüne yazılmak istiyorum 18 girdimmi domuzu avlanyınca derisi etini filan napıyosunuz etine hayvanlara falan mı veriyosunuz
  • Öncelikle sabırla bekleyeceksin öncü domuz tek başına gelir oyalanır biraz çatırtı yapar etrafı inceler sesini çıkarma 10 ila 15 dk sonra tarla dışına doğru hareket eder ve acayip bir sesle diğerlerine haber verir.tarladaki mahsulü yağmalamaya başlarlar ve işte sen ve bir kaç kişi ile boşalt mermiyi tavsiye ederim.tarlanın köşe bölgelerine kukla yap ve mazot dök üzerlerine faydasını göreceksin yazdıklarımın hepsini bizzat kendi arazilerimizde denedik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş Bu sene Gerçekten Domuz Çok Çevremde Gördüğüme Göre Tarlanın Etrafı İletken bir tel ile çevriliyor Ve bu tele Kamyon Akü sü takılıyoz Domuz tarlaya girmeye kalktığında burnu bu tele değerek Kaçıyor ver tarlaya giremiyor Denemenizi tavsiye ederim...
  • uppppp upp
  • hocam bana göre en iyi yöntem sürek avı. diğer yöntemler bir süre sonra caydırıcılığını kaybediyor
  • Atalarımızın bir lafı vardır. GÖZE GÖZ DİŞE DİŞ eğerki hala tarlaya veya bahçeye domuz dadanıyorsa alacaksın otomatiği, verecen ağzına 12liği ,takır takır yağdıracaksın mermiyi (kafiyeli oldu biraz)
  • Abicim arkadaslarin da dedigi gibi duzenli avlanacaksiniz tum koyluler toplanacak ve neslini etrafda kurutacaksiniz yoksa care yok.
    Eger pompali, yari otomatik veya tek kirma tufek lazimsa kendi imalatimiz olan tufeklerde cok uygun fiyata yardimci oluruz.

saygilar
    SEZER AV
  • domuz gerçekten çok ilginç bir hayvan.
  • Gecen adanada avcilarla sohbet ediyorduk.yalnislik olmasin ama bu dogayi koruma olmasi lazim toroslara sirtlan salmislar.kurtta bunun azilisina birsey yapamiyor.tek careyi sirtlanda bulmuslar.asli varsa sonuc nasil olacak acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirtlan ancak domuz yavrusunu oldurur buyuk hayvana bi sey yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osmanlıİmparatorluğu

domuz gerçekten çok ilginç bir hayvan.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.