Şimdi Ara

TARTIŞALIM : GREV KONUSU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atmaca57

bu sendikalar madem bu kadar delikanlı askeri üçret hesaplanırken niye sesleri çıkmıyor
    memurların ağlamasını anlayamıyorum özel sektörde çoğu işyerlerinde c.tesi çalışma mecburiyeti var.
    maaş askeri üçretten yatar gerisi elden verilir
    29 ekim ve 1 mayıs haricinde izin vermerzler vb...

Belki de memurlar "ağlamayı" bildiği için daha iyi şartlarda çalışıyorlardır? Eğer hak aramanın yeni adı ağlamak olduysa bu demektir ki ağlayan kazanır, sızlayan/şükreden kaybeder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

bu sendikalar madem bu kadar delikanlı askeri üçret hesaplanırken niye sesleri çıkmıyor
    memurların ağlamasını anlayamıyorum özel sektörde çoğu işyerlerinde c.tesi çalışma mecburiyeti var.

Belki de memurlar "ağlamayı" bildiği için daha iyi şartlarda çalışıyorlardır? Eğer hak aramanın yeni adı ağlamak olduysa bu demektir ki ağlayan kazanır, sızlayan/şükreden kaybeder.

Bende bundan bahsediyorum askeri üçrette sözde işçileri temsil eden diskten, türk-iş'ten niye ses çıkmıyor başkanlarını m.vekili yapmsını biliyorlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Bende bundan bahsediyorum askeri üçrette sözde işçileri temsil eden diskten, türk-iş'ten niye ses çıkmıyor başkanlarını m.vekili yapmsını biliyorlar

Demek ki tam olarak temsil etmeyi beceremiyorlar:) Ya da kişisel çıkarlarının peşinde olan guruplar tarafından yönetiliyorlar. Başka nedenleri de olabilir tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş hakkını arayanada laf ediliyor ya pes

Askeri ücretli çalışanlarımıza takılmış kafa

1 Mayısda sırf daha sol bir olay diye yürüyüşe katılmayan işci ?

eğer şimdi memurların hakkını aramasına laf ediyorsa,bir yürüsün gitsin

Ben böyle bir durumu hiç istemem,ne askeri ücretle çalışan olsun ne aşırı cebini dolduran

eşit ve adil bir yaşam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

Arkadaş hakkını arayanada laf ediliyor ya pes

Ben böyle bir durumu hiç istemem,ne askeri ücretle çalışan olsun ne aşırı cebini dolduran

eşit ve adil bir yaşam

Bu güne kadar yapılan 1 mayıs gösterelerinde hangi haklar alınmıi ki konusuyorsun
    o sendika baskanlkarı meydanlarda hükümete ağzına geleni söylerken askeri üçret masasında niye süt dökmüş kediye dönüyorlar
  • quote:

quote:

eşit ve adil bir yaşam

Bu güne kadar yapılan 1 mayıs gösterelerinde hangi haklar alınmıi ki konusuyorsun
    o sendika baskanlkarı meydanlarda hükümete ağzına geleni söylerken askeri üçret masasında niye süt dökmüş kediye dönüyorlar

sendikalar işcinin en büyük destekcisi olması gerektigi yerde
    en büyük kösteği oluyorlar

ben sendiklar çok iyi demedim zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

trollediğin çok belli be

Bu adama ilk defa katıldım...
  • Greve ve grev yapanlara karşı çıkanlar bence ya hiç hayatlarında köle gibi çalışmamış dolayısıyla hakları yenmemiş kişiler, ya gerçekler işine gelmediği için başkalarını sömüren patron müsveddeleri ya da dünyadan haberi olmayan, kandırılmış veya cahil kişilerdir. Bunun başka açıklaması olamaz. Bugün grev yaptığı için karşı çıktığın adama destek olmazsan yarın hakkın yendiğinde ne sana yanında destek olacak biri, ne de senin kendi hakkını arayacak yüzün olacaktır. Tamam her kurumda çürük elma vardır da pire için yorgan yakılmaz. Olayı memur diye genellemeyin. Memur vardır işçi dediğin adamdan daha çok yorulur, ağır işlerde çalışır; memur vardır sadece mesai saatlerinin bitmesini ve maaş zamanın gelmesini bekler. Aradaki farkı idrak edin.

Bu arada: Konuyu açan kişi ağır troll fakat adamın yazdığını ciddiye alıp ciddi cevap verenlere gelsin bu mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Mayıs 2012; 17:42:09 >
  • quote:

quote:

quote:

eşit ve adil bir yaşam

Peki sendikalr kötü muhalefetten tepki gördünmü

• quote:

quote:

quote:

quote:

eşit ve adil bir yaşam

Peki sendikalr kötü muhalefetten tepki gördünmü

anlamadım ?

• Eğer Yapılan Zam Enflasyonun Altında Kalırsa , İsyan Edilir , Edilmelidir..
    Benzine + Doğalgaza + Elektriğe + Suya Zam Yapılırken Neden Sesinizi Çıkarmıyordunuz?

+Milletvekillerine Yapılan Zam Neden Batmadı da , Memurun Hakkını Araması Battı?
    Siyasi Düşüncelerinizi Bir Yana Bırakın ve Objektif Bakın Olaya..
  • Nedeni çok basit: Milletvekillerine bir gecede %100 zam yapılırken çilekeş öğretmenler, memurlar hademeyle aynı maaşı alıyor.
    Amacım hademeyi küçük görmek değil onlar da işlerini yapıyor ama bana koyan şey öğretmenle eşit sayılması.Sonuçta eğitim seviyeleri, o mesleğe girerkenki uğraşları çok farklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSur_TurK

10 dakika sonra kapanır.... (Malesef)

Ne mantıkla kapanıyor ki: Kim neden rahatsız oluyor?

Karşıt görüşü, kaldıramayanlar var demek ki!
  • memur düşmani issizler dolusur simdi konuya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En düşük emekli memur maaşı 1800tl bence TR şartlarına göre iyi asıl işçilere zam yapılmalı millet 700-800tl ile geçinmeye çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Braunschweig

En düşük emekli memur maaşı 1800tl bence TR şartlarına göre iyi asıl işçilere zam yapılmalı millet 700-800tl ile geçinmeye çalışıyor.

ağzımdan aldın hocam +1
  • Öğretmen olarak grevdeydim bugün , asıl grevi sandıkta yapacağım :)
  • Enflasyon desem?
    Hala en düşük memur maaşı bu,asgari ücret bu diyenler var,buna hiç yorum yapmıyorum.
    Hele bu yorumu yapan üniversite öğrencisiyse,akademisyenlik hayatına "başlamak" üzere olan biri olarak söylüyorum,yazık!
    Astsubay konusunda da aynı muhabbet döndü,burada da. Yahu arkadaş,adam "5" aydır maaş farkını almamış,alamamış. Bu arada devlet, gss diye evladının boğazına binmiş.Elektrik,su,doğalgaz,bilimum gıda zamlanmış. N'apsın?
    O zam,enflasyon karşısında,"emeği" korumak için var "olmalı". Öyle mi? DEĞİL!
    Be hey arkadaşım;
    Biz de bağırıyoruz "eşit işe eşit ücret" diye. Biz de bağırıyoruz "asgari ücret açlık sınırının üzerine çıksın" diye.Bak "maaş" değil,"ücret",işçi dedin çünkü. Ama,sen hakkını savunmazsan,o savunmazsa, bu memleket daha mı iyi olacak? 800 tl'ye yaşanabilecek mi "susarsan"! Bu nasıl bir düşünce. "asıl zam işçiye yapılsın",bu nasıl bir zihniyet?
    Evet,bu memlekette hamuduyla götürenler var. Ama,onlar memur değiller arkadaşım. "Memurlar" fakat,"değiller". Ankara'da,İstanbul'da,yarattıkları "kaf dağlarında" memurlar. Devletin kurumunda değil onlar! Yetmiyor çünkü vekil maaşları...
    25 yaşımdayım. Kütüphanemde 1200 kitap var,en az 400 tane de ktü kütüphanesine "bıraktım". Yükseklisans yapıyorum,bir yandan da çalışıyorum,"özel hayat" diye birşey kalmadı. Ne yapayım? susayım mı?
    Susmam arkadaş! Bu memleketin "binbir güçlükle" okuttuğu,büyüttüğü,adam ettiği "evlatları" su-sa-maz!
    Bırakın ideolojik yaklaşmayı. "emek" yahu. yılların "emeği".
    Bak,25 yaşında bir adamın tam "19" yıllık emeği şu yukarıdaki satırlar. Üstelik o adam,40 saattir uyumadı, üstüne yıkılan "işleri" yapıyor şu anda.
    Gece gece delirttiniz be...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swashbuckler55 -- 24 Mayıs 2012; 1:37:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Braunschweig

En düşük emekli memur maaşı 1800tl bence TR şartlarına göre iyi asıl işçilere zam yapılmalı millet 700-800tl ile geçinmeye çalışıyor.

emekli memurların maaşlarını bi araştır önce.
  • o bu değilde beni en çok etkileyen calışmış birisi olarak özel sektördekiler adamların hayatı resmen yok yav cumartesi calış pazar calış okusaydı fln diyenler olacak ama hayat herkese adil davranmıyor okuyamıyor ama bu onun daha az ve insan gibi yaşamasına engel değil.aslında bu grev yapanlar da kızmıyorum başımızda olanlardan kaynaklıyor ama şöyle de düşünelim Türkiye şartlarına göre iyi maaşları.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.