Şimdi Ara

Tasarım ile ilgili bir program!!!!!!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu gazete sayfaları ve bunun gibi şeylerin tasarımında kullanılan bir program varmış. tam ismini bilemiyorum ama C veya K ile başlayan bir ismi varmış. Acaba bu programı bileniniz var mı???? bana bir yardımcı olur musunuz?

• yanlış bilmiyorsam bahsettiğin program "coreldraw"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finney -- 17 Kasım 2005, 23:53:43 >
  • coreldeaw ve freehand bu iş için kullanılır
  • coreldraw programın ismi ancak tabi birazda kullanmayı örenmenm lazım ofise pek benzediğini söyleyemem
  • sağolun arkadaşlar
  • dediğin program quark olmasın
    çünkü gazetelerde corel veya freehand den daha çok kullanılır quark express
  • benim bir arkadaşım var o da gazete tasarımı yapıyor.corel kullanıyorum demişti bana.
  • quark da olabilir corelde quark dizgi ile alakalı aslına bakarsanız quark olma ihtimali daha yüksek çünkü ilanlardaq genelede sadece yazıdır tasarımsal bişey fazla yoktur harfi ya bold yapar yada işte italik yapıp altın çizgi atar gibi corele gerek yok ama tabii corel profosyonel bir çizim programıdır tabii dizgide yapabilirsiniz eğer öğrenceksen corel öğren quark değil ufkun genişler
  • Bende gazeteler için Quark diyorum hadi buyrun bakalım..
    ama tasarım için Freehand diyorum bakalım buna ne diyeceksiniz
    Ha yok ben bi program öğreneyim ehvenişer olsun genel işlerimi ve tasarımlarımı yapiyim diyene corel diyorum..
    pekiii Indesign diyeceğim bişi diyen çıkacakmı.. Ben gazete dergi vs. yapacam tasarlayacam derleyecem toplayacam diyene tek geçerim..
    Bakın daha Illustratorden hiç bahsetmedim.. ediyim mi? peki.. "Arkadaş ben sanatsal tasarımlar yaparım, acayip bakış açılarım tasarım kabiliyetim var" diyene buyrun dumanı üstünde bi Illustrator CS
    Daha birsürü program kaldı onları ne yapacağız... Poşotop (ayağa düştü), Canvas (egede daha çok bilinir grafikerler içinde), PageMaker (bu neki), Passport (!), Painter (fırça ve tual ustalarına)..
    Nostalji yapayim mi DesignStudio, CyberStudio, ReadySetGo,
    Extra Nostalji; Letraset
    Extra Large Nostalji; Çivi, Çekiç, Taş Tablet
    cıvıttım galiba

Tercih meselesi ama önerim Adobe CS Paketi (Photoshop + Indesign + Illustrator+ Golive vs.. bi kaç ıvır zıvır programda var sanırım içinde önemli olan ilk üçü (Adobe temsilcisi yada pazarlamacısı değilim)
    Bu paket tüm tasarım işinizi görür.. hemde ileriye yönelik bi öneridir bu...

• kardesim zaten gazete işi denince en profesyonel program coreldraw dır.
    ben başkasını bilmem kardesim
  • Arkadaşlar çok yorumlarınız için tekrar sağolun bu iş için en iyi çözüm galiba Coreldraw. Ben bu programı kurdum ama menüler çok karışık ingilizce olunca bir hayli de karışıyor. bu programın türkçe yaması var mıydı?
  • aslında menüler o kadar karışık değil photoshop a aşinalığın varsa kolay alışırsın en azından bana öyle geldi.
    bende corel öğrenmeye yeni başladım bakalım neler yapabilecez.
    reklam sektöründe iş yapan bikaç yere gittim çoğunda corel freehand biliomusun oluyor ilk sordukları. yalnız başına photoshop hiçbişey ifade etmiyor.
  • Tasarım programı arıyorsan kardeşim bende macromedia flash mx2004 var ama bende kullanamıyorum. Ama sanırım bu web tasarımında kullanılıyor. Bana getiren kişi öyle demişti yalnız kaybetme demişti çok pahalı bir programdır bende tuttum arkadaşıma verdim programı onda kaldı sonrada programın fiyatını öğrendim bir yıl falan önce 650 euro çıkmasın mı ben yıkıldım ben bir şey yapamıyordum onla ama epey pahalıymış hemen arkadaşımın yakasına yapıştım tabi programı geri aldım onun için eğer biri size bir program verirse bedavaya ve orijinal onun fiyatını ona sorun ona göre koruma altına alırsınız.
  • gazetecilikte kullanılan program Quark express dir

masaüstü yayıncılıkta kullanılanlar corel ve freehanddir.

bilgim böle benim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.