Şimdi Ara

TASARIMCI ARKADAŞLARDAN SİSTEM TAVSİYESİ BEKLİYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Daerohn

birader sistem toplamak ile uğraşma git WS al. HP'nin veya DELL'in. 3D MAX filan olacaksa çift işlemcili 16GB RAM'li bir makine ve quadro ekran kartı lazım. hoş bu sistem COREL için de güzel olur. en nihayetinde vektör tabanlı program. Ayrıca WS'ler daha sessiz çalışırlar. i7 59xx falan toplayacaksın, kaç tane alacaksın bilmiyorum ancak birden fazla sistem alacaksan pazarlık imkanın da olur. hiç toplama makine filan uğraşma derim ben.

bide çok anlamam iş istasyonlarından ama eğer önerebileceğin bi kaç model varsa o ws lerden bi incelemek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutferman

quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

Ssd takviyesi 16 gb ram ve yeni bir i7 islemci takviyesiyle istediginiz tasarimi ve cizimi yapabilirsiniz. Yeni sistem almayin. Ekran karti ise bizzat test etmisligim vardir quadro2000 ile benim kullandigim geforce gtx 570 directcuutop arasinda hicbir fark olmadigi gibi. Quadro2000 (2-3 yil onceki model) daha verimsiz calismistir. 3d dusunuyorsaniz sakin mac almayin 3dmax ve autocad macte iyi degildir. Calistirmayi basarsaniz bile derdi cok.

ssd ye kurulu sistem hocam rame ve işlemciye takviye yapsak anakart desteklemez, anakartta almak gerekir diyolar, ekran kartı alınca psu almak gerekir, onları soğutacak kasa gerek falan diye uzuyo. o yüzden komple sisteme takıldım. birde 2gb 128 bit ekran kartı bu quadro, nesi var ki 4gb 512 bit kadar pahalı? yani bu ekran kartlarında gb ve bit dışında neye bakarak seçmemiz lazım ki

Evet anakart ve kasanin modelini hatta i5 islemcinin modelini belirtmediginiz icin genelleme yaparak konustum. Quadro konusuna cok takilmayin yazilimlari ozel. Fakat yeni nesil quadrolar hakkinda bir test yapabilmisligim yok. İ7 bir sistem isinizi gorecektir. Fakat pc ler uzun sure acik kaliyorsa ve surekli yuklu bir sekilde calisacaksaniz workstation bakin. Dell marka is istasyonlari xeon islemcileriyle isinizi gorecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aykutferman

quote:

Ssd takviyesi 16 gb ram ve yeni bir i7 islemci takviyesiyle istediginiz tasarimi ve cizimi yapabilirsiniz. Yeni sistem almayin. Ekran karti ise bizzat test etmisligim vardir quadro2000 ile benim kullandigim geforce gtx 570 directcuutop arasinda hicbir fark olmadigi gibi. Quadro2000 (2-3 yil onceki model) daha verimsiz calismistir. 3d dusunuyorsaniz sakin mac almayin 3dmax ve autocad macte iyi degildir. Calistirmayi basarsaniz bile derdi cok.

ssd ye kurulu sistem hocam rame ve işlemciye takviye yapsak anakart desteklemez, anakartta almak gerekir diyolar, ekran kartı alınca psu almak gerekir, onları soğutacak kasa gerek falan diye uzuyo. o yüzden komple sisteme takıldım. birde 2gb 128 bit ekran kartı bu quadro, nesi var ki 4gb 512 bit kadar pahalı? yani bu ekran kartlarında gb ve bit dışında neye bakarak seçmemiz lazım ki

Evet anakart ve kasanin modelini hatta i5 islemcinin modelini belirtmediginiz icin genelleme yaparak konustum. Quadro konusuna cok takilmayin yazilimlari ozel. Fakat yeni nesil quadrolar hakkinda bir test yapabilmisligim yok. İ7 bir sistem isinizi gorecektir. Fakat pc ler uzun sure acik kaliyorsa ve surekli yuklu bir sekilde calisacaksaniz workstation bakin. Dell marka is istasyonlari xeon islemcileriyle isinizi gorecektir.

bana bi iş istasyonunu modeli ile önerirseniz bu tam sizliktir diye, onları bi incelerim, ama iş istasyonu diye yazdığımda 10000i geçende var 3000 olanda

• DDR4 ramler DDR3 ramlerden %100 daha hizlidir ne kadar gereklidir bilmiyorum ama bilginiz olsun diye yazdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

Birader bu WS işi tamamen özelleştirilebilen bir şey. Ancak i7 makine fiyatına denk gelen modelleri de var. Ayrıca pazarlık ta yapabiliyorsun. Fiyatlar o nedenle çok değişken. HP veya DELL sitesinden bakabilirsin modellere. Olmadı arar bir konuşursun. İhtiyacına butçene göre bir sistem ayarlarlar. Ayrıca WS Lee daha sessiz çalışır, daha düzgün anakart, RAM kullanır genel olarak masaüstü sistemden daha iyidir. Quadro ekran kartı ise vektör uygulamaları için, max, rhino vs özel olduğundan oyun ekran kartlarından daha verimli çalışır. Sorun yaşamazsın. Isınma, gürültü, uyumsuzluk olmaz. HP bin 820 iş istasyonunu yıl sonuna doğru güzel pazarlıkla masa üstü i7 sistem fiyatına alabilirsin

EDIT:

Öncelikle ihtiyacınızı belirleyin. Ne iş yapacaksınız yoğunluğunuz ne kadar olacak. Yani 7/24 MAX kullanacaksanız olabildiğince güçlü, çok çekirdekli, birden fazla işlemci olmalı
    3. kaç tane bilgisayara ihtiyacınız var
    2. bütçeniz ne kadar?

7/24 değil tabiki, sabah 9.30dan akşam 5e kadar çalışacak, bütçe diye bi durum yok iş için olduğundan 10bin liralık pc işini görmez deseler 20bin vermek zorundayım pc başına:) yaptığımız işleri söyledim, 3d max autocad corel photoshop indesign gibi programlarda ''ANİMASYON VİDEO OLMADAN'' yaya yaya çalıştırsın, oyun deyince oyunda oynasın. herşeye cevap verebilecek bi pc istiyoruz. ha bunun için gidip 30 bin lirayada pc toplayıp gelinebilir ama animasyon filmi düzenlemicez, 3 boyutlu sunum hazırlıcaz altı üstü :) arkadaşlar şu pc de herşeyi strese girmeden yaparsın denecek pc ler istiyorum yani. bu pc en baba oyunuda oynar, en baba tasarımlarıda yapar denecek bişi. tekrar tekrar söylüyorum 3d max te tabela totem çizilip 3 boyutlu sunum yapılacak, animasyon filmi yapılmayacak, çokta abartmadan bişi toplamamız lazım

• 10 bin tl verebiliyorsaniz her turlu dell workstation bakin. O paraya pc toplanmaz yaziktir. Workstation getiren firmalardan teklif isteyin 6 cekirdek xeon islemci(4 te olabilir). 16 gb ram ve quadro2000 olan her model isinizi gorecektir. Birde ssd harddisk kesin olsun. Şimdi soyle bir durum var 3dmaxte iray kullanacaksaniz islemciden degil ekran kartindan render aliyorsunuz. Bu durumda islemciyi daha dusuk alip ekran kartini daha yuksek model alabilirsiniz. Autocad photoshop illustrator gibi prog. Islemci zaten cok onemli degil. Bu gibi farkli degiskenlerden dolayi kimse size net bir tavsiye veremez. :)

• quote:

10 bin tl verebiliyorsaniz her turlu dell workstation bakin. O paraya pc toplanmaz yaziktir. Workstation getiren firmalardan teklif isteyin 6 cekirdek xeon islemci(4 te olabilir). 16 gb ram ve quadro2000 olan her model isinizi gorecektir. Birde ssd harddisk kesin olsun. Şimdi soyle bir durum var 3dmaxte iray kullanacaksaniz islemciden degil ekran kartindan render aliyorsunuz. Bu durumda islemciyi daha dusuk alip ekran kartini daha yuksek model alabilirsiniz. Autocad photoshop illustrator gibi prog. Islemci zaten cok onemli degil. Bu gibi farkli degiskenlerden dolayi kimse size net bir tavsiye veremez. :)

10bin tl vermek mesele değil 3000lik pc yetiyosa 10bin vermemek benim amacım. 10binlik pc yi kafadan gidip aldıktan sonra o pc zaten ihtiyacımı 2 kere giderir. ben soruyu değiştireyim. hiç param yok ve bu işi karşılayacak pc için minimum kaç para biriktirip ne almalıyım?

• Ekran kartı için 900 serisinden 2x alıp sli yapmayı düşünün hocam. Düşük enerji tüketimli yüksek performanslı kartlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Ekran kartı için 900 serisinden 2x alıp sli yapmayı düşünün hocam. Düşük enerji tüketimli yüksek performanslı kartlar.

hocam 900 serisinden hangisi mesela?

• aykutferman A kullanıcısına yanıt
    960 fiyat olarak uygun ve performansı 970-980 arası olacakmış
  • pny quadro 4000 ekran kartı işimizi rahat görürmü arkadaşlar? k4000 değil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.