Şimdi Ara

Tasarımcıyım web tasarım ve interaktif tasarıma geçmek istiyorum!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar 19 senedir grafik tasarımcı olarak çalışmaktayım. Artık hareketsiz ve cansız tasarımlar pek sarmaz oldu. Bu konuda fazlaca geciktiğimin farkındayım ama her yeni başlangıç yeni bir başlangıçtır diye düşünerek. Web konusunda özellikle Flash, Flash Catalyst vb. gibi web tasarım ve Maya, After Effects ve 3D Max gibi programları öğrenebileceğim kurs veya kaynak aramaktayım. Video cd/dvd'li set olabilir, kurs olabilir (fakat istanbul dışına taşındığım için kurs olayı biraz zor olur kanımca) her türlü yorum ve tavsiyelerinize, yönlendirmelerinize açığım.

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Not: Photoshop, Freehand, Indesign gibi programları kullandığım için yeni çıkan Flash Catalyst web konusunda daha basit anlayacağım bir program diye düşünüyorum. Yorumlarınızı beklerim.

Teşekkürler.

• öncelikle hayırlı olsun. Benim tavsiyem css vs xhtml bilgin ne denli bilmiyorum ama flash yerine html 5 tarafına doğru kendine yatırım yapman daha uygun olur diye düşünüyorum.
  • html 5'ten kasıt css 5 paketimidir. Yani tam olarak 5 neyi ifade ediyor bilemedim. İnternet bilgim fazla yok aslında bi ara kendi sitemi bi arkadaş hazırlamıştı ve onun üzerinden photoshopta bazı sayfalarda düzeltme yapıp yüzeyzel olarak hareketsiz web sayfaları üzerinde çalışmıştım. Biraz kolaycılık yönüydü açıkçası :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonder -- 20 Ağustos 2011; 11:58:02 >
  • Sorum mantıksız gelebilir işte okadar anlamıyorum bu işlerden:D

Birde gözüme nivea'nın sitesi ilişti mesela bu site ve bunun gibiler hangi programlarla yapılıyor olabilir.

http://www.nivea.com.tr/
  • nivea sitesinde galeri için jquery kullanmışlar. Css tabanlı bir site..

tasarım için fireworks veya photoshop, parçalama işlemi için de muhtemelen dreamweaver kullanılmıştır.

flashtan önce ilgilenmen gereken asıl konu html ve css. daha sonra biraz olsun java bilgisi. zaten grafik tecrübenden dolayı photoshopla ilgili kısımlarda sorun yaşamazsın.

photoshop ta tasarlanan siteler html haline getirilebilmek için parçalanır. Eskiden bu parçalama işlemleri table larla inşa edilirken, artık table ların yerini css tabanlı olarak yapılmakta.

Css tabanlı bir site oluşturabilmek için de dediğim gibi css ve html çalışmaya başlayabilirsin :)
  • html 5 için isehttp://www.flashcentury.net/html-5-muhtesem-ozellikleriyle-karsimizda.html linkinden detaylı bilgi alabilirsin. Html 5 in yaygınlaşması için tüm browserların bu desteği veriyor olması gerektiğinden kullanıma geçmesi birkaç seneyi bulur.
  • Teşekkürler aslında bu konularda bilgisiz biri olduğum için daha size sorabileceğim çok sorum var ama sanırım artık buradan zor olur. Benim CSS'ten anladığım CSS 4 veya CSS5 paketli programlar, html anladığım kadarıyla başlıbaşına apayrı bir olay!.. Yıllardır bu konular bana hep karmaşık gelmiştir. Umarım artık kafamı verip becerebilirim zira yaşta geçiyor :D Kafamın basmamasından da korkmuyor değilim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Küçük bir araştırmayla CSS'in benim bildiğimden farklı olarak direkt internet dili olduğunu öğrenmiş bulunuyorum hadi hayırlısı. Bu da bir başlangıçtır :D
  • hehe .. css senin için öğrenilmesi zor olmasından çok öğrendikçe ne kadar kolaymış, keşke daha önce kendimi verseydim şeklinde söyleneceğiniz birşey. Emin olun. Nedenine gelince internette bu konuyla ilgili sınırsız kaynak bulunması. Takılacağınız her noktada bir başkasınında takıldığı ve çözümünün altında yazdığı tonlarca yazı mevcut. Yaşınız konusunda endişe varsa bilen birinden yardım alabilirseniz öğrenme sürenizi iyice azaltabilirsiniz
  • :D aslında dediğiniz gibi ben genel olarak görerek ve pratik yaparak öğrenen biri olduğum için bilen biriyle çalışma veya ders niteliğinde bir çalışma şekliyle kolayca öğrenebilirim. Fakat en büyük sorun da burada zaten istanbul'dan anadolu'ya taşındığım için buralarda bilen birine ulaşmam oldukça zor: :(
  • Birde benim düşündüğüm şuydu. İlk olarak Flash Catalyst ile (sonuçta photoshop bilgim ileri düzeyde) görsel olarak tasarlayıp, catalyst teki hazır kodlamalar veya sağdan soldan bulacağım kodlarla site yapmaya başlamaktı. Yani görsel olarak tasarımı tamamlayıp Catalyst sanırım bu altyapıyla çalışıyor... Bunları yine catalyst'in sunduğu özellik olan hazır effektler, kodlamalar vb. ile halledip site yapmayı ve öğrenmeye başlamayı düşünmüştüm... Sizce bu da olabilr mi ilk etapta.? Mantıklımı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonder -- 20 Ağustos 2011; 13:14:33 >
  • biz buralardayız. takıldığın sormak istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Teşekkür ederim anladığım kadarıyla siz faal olarak internet web durumlarıyla ilgili birisiniz? varsa yaptığınız veya şu siteyi inceleyeyebilirsin diye tavsiye edeceğiniz siteleri incelemek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonder -- 20 Ağustos 2011; 13:37:03 >
  • ben 7 yıldır tasarımcılık yapıyorum. son yaptığım işhttp://olay.com.tr/index.php
  • Ellerinize sağlık, ama bu tarz bir site ile uğraşmak zor olur sanırım. Sürekli güncellemek gereken bir siteyle uğraşmak zordur kanımca.
  • tasarım yapılır onay alınır, parçalanır ve iş biter. Kalan güncelleme ile ilgili kısımlar hazırlanmış olan yönetim panelinden güncellenir. Sürekli uğraşma gibi bir durum pek söz konusu olmuyor aslında
  • Hmm anladım peki neyse yinede daha sonra sormak istediğim şeyler olursa size buradan sormak isterim. Yorumda bulunacak veya tavsiyede bulunacak diğer arkadaşların ilgisini de beklerim. Ayrıca şöyle bir yayıncı kuruluş var buradan hangi kitapları alsam benim için daha faydalı olur. Tavsiyelerinize uyarım.

www.kodlab.com
  • İndesigni bildiğiniz söylemişsiniz bende interaktife ilgi duyan bir grafikerim ama ilgim webden ziyade interaktif uygulamalara. Flash catalyst güzel program ama indesign bilene bence çok gereksiz aşağı yukarı aynı şeyleri yapabiliyorsunuz. Olay CS5 de daha da çok gelişti. Ağırlıklı olarak Flash tabanlı olmak kaydıyla (birazda XML de var işin içinde) indesign bu işler için çok uygun hatta dreamveawere direkt uygulama gönderebilir. Yaptığınız interaktif animasyonları flashda açabilirsiniz.

Neden bu kadar tecrübeli arkadaşımız bu konulara bu denli uzak diye düşündüm açıkcası sanırım freehandi hala kullanmanız bunun cevabı. Usta bu program ciddi bünyeye kötü geliyo artık. Bırakın şu antikayı yahu:) Espiri bir yana indesingdan daha çok ekmek çıkartırsınız.
  • @feylosoft aynen dediğin gibi üstadım. Ben biraz eskilerde kaldım indesign'e geçişimde yeni zaten araştırmaya devam :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.