Şimdi Ara

tasarruf led ampüller içindeki ledler kaç volt ile çalışlır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başka amaçlı çalışmalar için bi.... vs gibi marketlerden 9-7 watt aralıklarında led ampuller aldım.zamanla bozulanlar oldu.içlerinden çıkan adaptör vari devrelerde ölçüm yaptım.girişi 220 volt çıkışları d.c 43 volt civarında, bozulan ledlere ise 12 volt 1 amper uyguladım sonuç yok. acaba bun ledlerin çalışma voltajı böyle mi? ledler mi bozuluyor devreleri mi? ben ledleri genelde 3,5-12 volt çalışıyor biliyorum bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

• Bozulan genelde led chipleri oluyor veya duy kisminda ic tarafta 220 volttan dusurucu adaptor moduller bozuluyor. Sikintiyi cozemedim..

Tecrube olarak guzel bir ornek:

10 watt led ampulum vardi, dedigin sekilde tamir etmeye ben de calistim cok bos bir vaktimde. :)

Led kartinda 2'li paralel gruplar halinde seri bagli 7 led baglamislar. 14 tane led vardi yani.

iki tanesi de nasil olmus da bozulmus anlamadim, bir tane led söktüm sicak hava ile zarzor.

Yanima aldim, Karakoy malzemeciler pasajina gittim. Orada envayi cesit led satan yerler var. Neyse ayni ledlerden buldum tanesi de 25 kurus. :) hatta aldigim adam bu ledlerin daha da kaliteli oldugunu soyledi.

Neyse eve geldim sicak hava ile butun ledleri söktüm. Yeni aldigim ledleri lehimledim. Ampulum yenilendi. :)

Bir sure idare etti, sonra yine durup dururken pirpir yapmaya ve calisirken dengesizce isik siddeti azalmaya - artmaya basladi.

Amaan dedim ampulun kendisi zaten 9 lira, ledleri degistirdik ek masraf 3.5 lira, ugrastigima da degmedi. :)

Saniyorum o aradaki adaptor modulunde de ariza vardi, anlayamadim. Attim gitti oyle. Canin ugrasmak istiyorsa ugras, sen bilirsin. :)

Ha o ledlerden birinin koduna da baktim internette arastirdim 5 volt beyaz isik ledmisler.. Karttan söküp bir tane numunesini yanina alirsan istemedigin kadar bulabilirsin o ledlerden. Kolay gelsin. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tecrubeleini paylastigin icin sagol dedigim gibi bozulan iki led surucunun de çıkış degerleri ayni bir amt digeri philips bu kadar tesaduf fazla geldi bana neyse bende bi motora bagladim 40 voltluk guzel calisiyor suan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatayım yolu düşen olursa bilgi eksik kalmasın :) led ampullerin yapısı led projektörlere benzer ledler pcb üzerine belirlenen akıma göre seri ve paralel olarak adetlenir bu kartlarda çalışma voltajından ziyade her bir ledin çekmiş olduğu akım göz önünde bulundurularak sabit akımlı driver kullanılır arkadaşımızın 40v çıkış ölçüyorum dediği driverda muhtemelen 300mA sabit akımlı bir driver voltaj degeri bağlanan led kartının çektiği akıma göre değişir örneğin 7-43 volt 300mA sabit akımlı driver olarak kullanılır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.