Arkadaşlar avizemi değiştirdim ve tasarruflu ampul taktım.Ampul anahtar kapalı olduğu halde yanıp sönüyor normal ampul takıldığında ise hiç bi sorun yok avizedeki kablolar çok inceydi kabloları daha kalın kablolarla değiştirdim denedim yine durum değişmedi.Aynı sigortaya bağlı başka bi avizede ise durum gayet normal sorun nerde bilen varmı?
Aynı ampulu başka bir odada deneyin. Yine aynı sorun varsa evinize gelen şebeke geriliminde problem olabilir.
hocam deniyorum başka yerlerde aynı sorun olmuyo,aynı sigortaya bağlı başka avizedede sorun olmuyo anlamış değilim
quote:
Orijinalden alıntı: musty_77_07
Arkadaşlar avizemi değiştirdim ve tasarruflu ampul taktım.Ampul anahtar kapalı olduğu halde yanıp sönüyor normal ampul takıldığında ise hiç bi sorun yok avizedeki kablolar çok inceydi kabloları daha kalın kablolarla değiştirdim denedim yine durum değişmedi.Aynı sigortaya bağlı başka bi avizede ise durum gayet normal sorun nerde bilen varmı?
Dostum benim başıma benzer bir şey geldi. Belki faydası dokunur...
Avizenin ışığı bende iki farklı anahtarla açılıp kapanabiliyordu. Yani bir odanın girişinde anahtar vardı, bir de yatağın ucunda. Mesela yatmadan önce odanın ışığını kapının oradakinden açtın, yatağa yattın, yatak ucundakinden kapatabiliyorsun...
İşte eğer sendeki de böyle bir anahtarlama sistemi ise anahtar içinde kablolama da ufak bir değişiklik yapılması gerekiyor. Elektrikçi iki dakikada halletti ama ne yaptı tam göremedim.
Yok sendeki durum farklı bir şey ise cevabı bilemiyorum maalesef...
hmm teşekkürler anahtarı kendim değiştirmiştim bi daha bi kontrol edeyim en iyisi
Evet arkadaşlar. bende dandik marka bir tasarruflu beyaz ışık veren bir ampül aldım. Bu ampülü yakıyoruz. Kapatıyoruz. ampül boğumlu yuvarlak tipli,Bir dakika sonra en üstteki boğumda bir ışık yanıp sönüyor bir saniyeliğine, başka odada da denedik, aynısını yapıyor. Bu ampül diğer beyaz lar gibi değil, yakar yakmaz, çok ciddi derecede ışık veriyor. Öbür odadaki ise bir müddet sonra daha fazla ışık veriyor. Yani bu beyazlar farklı, bizim bu boğumlu ampül de mi bir sorun var. yvarsa sorun nedir.
DİMMER var ise dimmer ile kullanılmıyor..Ona dikkat ediniz..Anahtar dediğiniz normal aç kapa anahtar olsun..