Selamlar, Ben şu anda evimde Digiturk izliyorum ancak, sitede merkezi sistem var Digiturk'un zamanında kurmuş olduğu.. Kapımızdaki kutudan bir kablo çekmişlerdi, öyle izliyorum.. Bana özel bir çanak yok yani..
Ancak yeni taşınacağım evde çatıda Digiturk çanağı yok.. Burada da merkezi uydu sistemi var, her odadaki uydu girişlerine herhangi bir receiverı bağlayarak görüntü alabiliyoruz.. Şimdi ben salon için yine Digiturk'u düşünüyorum, eski evdekini buraya nakil ettireceğim.. Aradım konuştum, 45 lira çanak + 40 lira teknik servis dediler.. Yok mudur bunu daha uygun fiyata yapmanın bir yolu?
Akıl verebilecek, yol gösterebilecek olan var mıdır? Mevcut uydu girişine Digiturk receiverını bağlasam görüntü alır mıyım?
Yöneticiye söyleyin bir çanak daha eklesinler çatıya...Saygılar..
Selam,
Ayni islemi ben iki sene once yapmistim, yine 85 lira gibi bir masraf odedim. Ancak benim tasindigim yerde merkezi canak da yoktu.
Simdi baska bir evdeyim ve burada merkezi canak ve digiturk var. Ancak her daireye tek kablo gidiyor. Dolayisiyla sizin planladiginiz gibi salonda digi, digerlerinde duz uydu bu tesisatla mumkun olmuyor.
Bir tur mixer ya da yeni hat cektirmeniz lazim, onun icin de bana 150 tl gibi bir fiyat cektiler.
Ben de kiraci oldugum icin digi'nin yanoda kampanyasi ile ikinci uyelik baslattim.
Ha bir de ilk evimde 85 lira verip kurdurttugum canak sistemi dogal olarak elimde kaldi :) Ankara'da iseniz canagimi uygun fiyatla size verebilirim.
Bildigim kadariyla digi sistemi nasil kurdugunuza karismiyor, herhangi bir uydu saticisindan alacaginiz servis hizmetiyle de kendi canaginizi kurabilirsiniz. Bundan sonra da digi'yi arayip adres degisikligi yaptirirsiniz. Tabi bu noktada sinyal seviyesi vb. sorunlar cikmamasi icin kullanilan malzeme kalitesinin digi'ye uygun oldugundan emin olmalisiniz.
Ankara'da değilim ne yazık ki..
Bu arada her odaya ayrı hat geliyor bizim evde.. O nedenle salonda digi, diğer odalarda uydu izleme konusunda sıkıntı yaşamayacağımı söyledi evsahibi.. Ki zaten eğer tek hat geliyor olsaydı, aynı anda iki farklı odada TV seyretme şansımız da kalmazdı aynı mantıkla.. Yanılıyor muyum?