Şimdi Ara

TAŞIT KREDİSİ ALMAK İÇİN KIZ ARKADAŞIMA KEFİL OLMALIMIYIM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hayatının ilk kazığını yemelisin biran önce akıllanmak için...
    ol tabiii..hiç düşünme bile...
  • Kefil ol ama deli olma
  • quote:

Orjinalden alıntı: faraton

quote:

Orjinalden alıntı: Nuri Alço

Bu devirde babana bile kefil olma sonra çok başın yanar...

tecrübelisin galiba bu konuda?

Hayır değilim. Ama etraftan görüyoruz. Asla olmam ailemden kimseninde böyle birşey yapmasına izin veridirmem. Kefil olmak az buz birşey değil helede araba için. Kız arkadaşın kaç senelik bilmem ama ben olsam ayrılırdımda kefil olmazdım...
  • Bizim orda firma sahıbı kefıl oldu yakın arkadasına
    simdi ne firma var ne ailesi
  • quote:

quote:

quote:

Hayır değilim. Ama etraftan görüyoruz. Asla olmam ailemden kimseninde böyle birşey yapmasına izin veridirmem. Kefil olmak az buz birşey değil helede araba için. Kız arkadaşın kaç senelik bilmem ama ben olsam ayrılırdımda kefil olmazdım...

seninde kız arkadaşın olsun sen villa kredisi bile alırsın

• benimde şahsi fikrimi sorarsan bende kefil olmam ...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

seninde kız arkadaşın olsun sen villa kredisi bile alırsın

O zaman al madem çok seviyorsun... Sonrada gelip buraya kız arkadaşm bana arabanın borcunu takıp kaçtı diye konu açma. Ben senin iyiliğin için söyledim. Sen nasıl algılarsan...

• kefil olursan ve borç ödenmezse, borcun tamamından ikinizde sorumlu olursunuz. Banka kimden tahsil etmek kolaysa ona yönelir. Kefil olduysan arabanın plakasını alırsın ve bi sorun halinde bankaya bildirirsin bankada öncelikle arabaya el koyar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

kefil olursan ve borç ödenmezse, borcun tamamından ikinizde sorumlu olursunuz. Banka kimden tahsil etmek kolaysa ona yönelir. Kefil olduysan arabanın plakasını alırsın ve bi sorun halinde bankaya bildirirsin bankada öncelikle arabaya el koyar.

banka el koyuyosa direkt haciz yollamaz dimi bi anlaşma yapılabilirmi? yani krediyi ödemek için vade uzatırmı?
  • sakat iş.

• Bence kız arkadaşının senden böyle birşey istemesi bile tuhaf...Kefil olmak demek ödememe halinde tüm sorumluluğu almak demek . Kredi taksitlerini ödeyebilecek durumdamısın?
  • Fake desem değil,
    peki ne
  • quote:

Orjinalden alıntı: Punisher

Bence kız arkadaşının senden böyle birşey istemesi bile tuhaf...Kefil olmak demek ödememe halinde tüm sorumluluğu almak demek . Kredi taksitlerini ödeyebilecek durumdamısın?

benimde giderlerim belli ödeyemezse annemden alcam mecbur
  • - kaç yıldır birliktesiniz?
    - bu ilişki nereye gidiyor?
    - kaç ay kredi ödemesi olacak, bu süre içinde ilişkiniz biter mi?

önce bu gibi soruları sor kendine.. içine sinmiyorsa açık açık konuş..
    gitsin aileden birisini bulsun kefil yapsın, sana ne onun işlerinden diyesim geliyor ama
    sen de hatunu kaybetmemek için hemen EVET demişsin..
    bu kız milleti var ya anında satar, sen de onun borçlarını ödeyecem diye uğraşırsın..
    ufak bişey de değil yani, araba kredisi alıyor..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

kefil olursan ve borç ödenmezse, borcun tamamından ikinizde sorumlu olursunuz. Banka kimden tahsil etmek kolaysa ona yönelir. Kefil olduysan arabanın plakasını alırsın ve bi sorun halinde bankaya bildirirsin bankada öncelikle arabaya el koyar.

banka el koyuyosa direkt haciz yollamaz dimi bi anlaşma yapılabilirmi? yani krediyi ödemek için vade uzatırmı?

banka önce icra takibi açar sonra arabayı bağlatır ve satar, elde ettiği para borcu kapatmıyorsa tekrar borçluları takip eder. borç bitene kadar risk devam eder. ama bu arada taksit talebinde bulunursanız bunu değerlendirir.

• quote:

Orjinalden alıntı: antique

- kaç yıldır birliktesiniz?
    - bu ilişki nereye gidiyor?
    - kaç ay kredi ödemesi olacak, bu süre içinde ilişkiniz biter mi?

önce bu gibi soruları sor kendine.. içine sinmiyorsa açık açık konuş..
    gitsin aileden birisini bulsun kefil yapsın, sana ne onun işlerinden diyesim geliyor ama
    sen de hatunu kaybetmemek için hemen EVET demişsin..
    bu kız milleti var ya anında satar, sen de onun borçlarını ödeyecem diye uğraşırsın..
    ufak bişey de değil yani, araba kredisi alıyor..

2.5 yıldır birlikteyiz ilişkimiz evliliğe gitme yolunda ama henüz çok erken kredi 36 ay ve aylık % 1.5 faiz tutarında
  • yanlış anlama ama ödese bile dünyanın binbir türlü hali var allah korusun kaza felen yaparsa vefat ettiğini düşün veya çalışamıycak durumda borç sana kalır direk inşallah olmaz tabi ama ben böle düşünürdüm yerinde olsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeNoM -- 10 Eylül 2007; 1:28:53 >
  • ya ciddimisiniz

biri kız arkadaşıma 500 ytl borç vermelimiyim

diğeri kız arkadaşıma 160 ytl parfüm almalımıyımm

diğeri kız arkadaşıma kefil olsam mı..

bütün ilişkilerin sonu paraya dayanıyo

yada konu tutsun diye böyle konular açılıyo
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.