Ya arkadaşlar benim dolapta bu aralar takır takır sesler geliyor ama her zaman yapmıyor neden olabilir sanki pervane demire sürterya aynı onun gibi voltajdan olabilirmi kompresör 2 sene önce takıldı embraco marka.
Buzdolabınız no frost mu yoksa statik mi?
No frost buzdolaplarında cihaz devredeyken kapıyı açtığınızda rahatsız olduğunuz ses kesiliyor, kapatınca yine başlıyorsa fan motorunda sorun vardır. Statik buzdolapları da turbo fanlı modeldense aynı durum olabilir, ancak statik buzdolaplarındaki fanın sese neden olduğunu bugüne dek hiç görmedim.
Ayrıca buzdolabının bir yere değmediğinden, içindeki raf ve şişe gibi malzemelerin engelsiz ve rahat durduğundan emin olmalısınız. Bunlar da sese neden olabilir.
Son olarak da kompresör altındaki lastik takozlar eridiyse veya çıktıysa kompresör sarsıntısı sese neden olabilir, cihazın motorunun altına pul conta veya gazete kağıdı sıkıştırarak titreşimi engellemesini sağlayabilirsiniz.
Cevap için Teşekkürler Buzdolabı no frost ariston 2 gündür ses kesildi pek gelmiyor kapağı açınca yada kapatınca kesilen sesten değil dolapta bir yere değmiyor ya sorun kompresördeydi yada voltajda diye düşünüyorum çünkü ara sıra kompresörün seside otomatik araçlardaki vites değişimi gibi ses geliyordu hani şimdi ikinci viteste hah 3. geçti motor rahatladı onun gibi sanki devir düşüp çıkması gibi bir şey bilmem anlatabildimmi?
O zaman dediğiniz gibi kompresör kaynaklı bir ses. Dolabınıza bir ihtimal çıkma kompresör takmış olabilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
O zaman dediğiniz gibi kompresör kaynaklı bir ses. Dolabınıza bir ihtimal çıkma kompresör takmış olabilirler.
Sorunu dün akşam buldum dolap çalışırken yerinden çıkardım arkaya baktım elle çevirince anlaşılmıyordu ama çalışırken bizzat gördüm Fan moturunun pervanesi ızgaralara değiyor gevşetip biraz geri alayım dedim ama olmadı sabit oraya bende elimle fan moturunun monte edilmiş yerini biraz geriye doru büktüm yarım santim kadar düzeldi bu arada pervanenin vidasını iyi sıkmamışım 1 saat sonra vida yerinden çıkmış fan komple ızgaralar sürtüyordu. Bu arada Candoğan Kompresöre baktım Çıkma değilmiş tarih yazıyor üstünde .R 134 a gaz kullanılıyormuş bunuda öğrenmiş oldum. Ya bu arada en sessiz kompresör markası nedir ve En verimli gaz hangisi şu an güncel modellerden olurya buzdolabı mefta olursa bilelim şu marka kompresör ve r600 yada r134 a vs. vs. teşekkürler
son çıkan buzdolaplarında r600 kullanılıyor diye biliyorum.Enazından benim makinada o var satıcı oyle demişti.
degişen buzdolabım yaklaşık 1 aydır kullanıyoruz çok şükür sorunsuz ve sessiz bir bıçımde çalışmaya devam edıyor yannız garantısı eski dolabın açılış tarıhı ıtıbarı ıle başlıyacakmış
Normal garantide takılan parçanın garantisi ürünün garantisini uzatmadığından sizin yeni buzdolabınız bir nevi takılan yeni bir parça muamelesi görüyor.
selamlar candoğan bey benim de buzdolabım vestel no frost ..marketten aldıklarımı yerleştirmek için açtımda dndurucu bölümündeki malzemelerin erimiş olduğunu gördüm hepsini attım..buzdolabı normal çalışma sesiyle devam ettiği için hiç şüphelenmedik iç ışıklarıda yanıyor fakat soğutmuyor..belki açık kalmış olabilir kapak ama oda en çok 1 gün ollabilir..buradaki tavsiyelerden fişi çekip 4 gün erimesini bekledik fakat sonuç aynı garantiside doldu 6. yıllık bir dolap..sizce tamir mi ettirelim yeni bir dolapmı alalım teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
Normal garantide takılan parçanın garantisi ürünün garantisini uzatmadığından sizin yeni buzdolabınız bir nevi takılan yeni bir parça muamelesi görüyor.
öyle oldu sanırım ama bence saçma bir uygulama
quote:
Orijinalden alıntı: ipar
selamlar candoğan bey benim de buzdolabım vestel no frost ..marketten aldıklarımı yerleştirmek için açtımda dndurucu bölümündeki malzemelerin erimiş olduğunu gördüm hepsini attım..buzdolabı normal çalışma sesiyle devam ettiği için hiç şüphelenmedik iç ışıklarıda yanıyor fakat soğutmuyor..belki açık kalmış olabilir kapak ama oda en çok 1 gün ollabilir..buradaki tavsiyelerden fişi çekip 4 gün erimesini bekledik fakat sonuç aynı garantiside doldu 6. yıllık bir dolap..sizce tamir mi ettirelim yeni bir dolapmı alalım teşekkürler
ben olsam yeni bir dolap alırdım arkadaşım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme