Şimdi Ara

Tatil Soruları Yardımcı Olabilirim (Marmara-Ege-Karadeniz Ağırlıklı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
4
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

Orijinalden alıntı: abidig

quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

Merhabalar
    Güzel bir konu başlığı ve içerik.Teşekkürler.

Teşekkürler hocam. Burada herkes soru sorup kaçıyor biraz yardımcı olmak istedim . Ancak konu pek , hatta hiç ilgi görmedi. Hâlâ hiç okumadan diğer konulara bakmadan hususi olarak konu açanlar var hemde peş peşe.

Bende soru soran konular açıyorum ama en azından birkaç sayfa öncesine bakıyorum, google da aratıyorum çok benzer konu yoksa yada çok eski konu ise konu açıyorum. Ama olabilir tabi. Bende bu tarz konular açıyorum bari arada da yardimci olalım diye açtım.

Merhabalar
    Bende müsait oldukça elimden geldiğince yanıtlayabilirim.Malesef böyle güzel konular böyle bilgi birikimine sahip üyelerin konuları bir ççok sığ konunun içinde kaybolup gidiyor.Buna izin vermiyelim..

Cevap vermeyi unutmuşum çok özür dilerim. Güzel düşünceleriniz ve yardımınız için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada Ballıkayalar hakkında güncelleme yapmak isterim. Piknik yerine GİRİŞ 20 TL
    Restaurant yok. Kapanmış ( Çay vs var ama pahalı , mekan salaş ) buraya giriş ise ucretsiz olabilir yada daha ucuz sormadım.
    Gördüğüm en pis piknik alanı haline gelmiş. Buranın en Eski halini de bilirim. Yıllardır gittiğim bir yer ancak artık gidilmez halde ve 20 tl birde bakımsız. Yol yenilenmiş ancak zaten kalabalıktı şimdi iğne atsan düşmez. Haftaici tercih edin mutlaka.

20 tl giriş + mangal vs masrafı +yol vs yapacağınız masraf ayrıca böyle yerlerde piknikte yapilmamali bence.
    Yazık olmuş tam bir doğa harikası yerdi dere de iyice pislenmiş gibi geldi bilmiyorum yemyeşil ve köpüklü eskiden böyle değildi. Yerde atlet , içi dolu şekerlik,herşeyin paketleri , cam su bardağı , posetlerle çöpler her yerde ( çöp kovasi var ) , bayan eşyaları , vs vs ben biraz topladım etrafımı ( başkasının çöplerini ) ama dere boyu şelaleye kadar durum bu ne yazık ki. Diğer milli parklarda da ücret alınıyor ( 5-10 tl arasi ) ama hem fiş veriliyor hemde içeride bekçi var uyarıyor bakımını yapıyor vs . Bu güzelliklere doğamıza, sahip çıkalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 30 Ağustos 2017; 14:0:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kezahakeza

quote:

Ancak cevap verebiliyorum kusura bakmayın , forum da bu aralar baya yavaş gerçi

Özel mesajdan cevap vermiyorum ki sizin gibi olanlara da yardımımız dokunsun. Konunun amacı o zaten

Hocam öncelikle Çeşme en beğendiğim yerlerden ancak araç ile çünkü civari gezince ayrı keyifli olan bir yer . Şirince ( Çok iyi şaraplar ama genel de dışarıdan geliyormuş ama görülmesi gerekli ve tepe de , hafif yorucu olabilir) , Selçuk , Efes ( Bunlar aynı gün gezilir ) pırlanta plajı vs vs derken uzar gider ama 4-5 gün kesinlikle yetmez. Merkezi küçüktür. Ilıca plajı müthiş ancak pahalı.

Marina , sahil , çarşı derken bir bakmışsın bitmiş ama keyifli ve nezihtir. Yemek için çok fazla alternatif yok . Çarşı da arka sokakta bir pideci yada meşhur lokantası yada ılıca da meşhur pideci tavsiyedir. Kumru nun pek bir numarası yok. Alaçatı mutlaka uğranmalı. Seferihisar ve Urla benim çok hoşuma gitmedi ayrıca 4-5 güne buralar sığmaz zaten. Öğrenci için Çeşme pahalıdır ancak fiyatlar bu sene kismen uygun cok turist yok diyor millet 100 den basliyor oda fiyatları ama 150 yi bulur oda fiyatı ( biz 2 sene önce merkezde butik otel de 150 tl verdik müthişti tekrar kalacağım orda şimdi 200-300 tl ama :( ) az düzgün olsun derseniz oda en az tabi. 5 gün olsa en az 750 tl konaklama diyin. 2 kisi 300 tl de yol olsa. 1000 tl en az bu ikisi. Günde 2 kişi 100 tl harcasa öğrenci kafasıyla 500 tl yapar yani en az 1500 tl lazim ama mutlaka ekstra cikacaktir . 2 kisi 2000 tl rahat gider ama tabi 500 tl ile de tatil yapanlar çıkar otostop yada yemekten kısma, plaja para vermeme , çadırda kalma yani para işi size göre değişir. Eski Foça da tavsiye olabilir. Ayrıca erkek erkeğe iseniz Ölüdeniz yada Fethiye önerebilirim. Ölüdeniz bu sene çok pahalıydı ( Kaş ve Datça dan da pahalıydı hatta Ceşme den de ) ucuz yer yok mu tabi var ancak onlar da sarmadı bizi yada bize denk gelmedi bilmiyorum bakmanız lazım. Yemek yenecek sahil havasında bir balıkçı, mezeler vs pek yok . Kebapçı , Hint Restaurant ı falan var. ( 2 kişi tavuk yemeği + 1 pilâv + 1 pide = 70 tl manzarasiz siradan bir mekanda ;(( ) Ölüdeniz ve Fethiye de Yabancı turistlerin bir tuhaf kesmi vardı hiç keyif almadım tam apaçi mekanı denilen bir yer olmuş. Ancak Kelebekler Vadisi , Kabak Koyu , Köyceğiz , Kral Mezarı , Kaya Köyü , Gemiler Adası , vb gezme noktaları için 1 kere gidilip görülmeli ama bir daha tercih etmem. Tur tercih edilebilir burası için. Cunda da

4-5 gun tavsiye edebilirim. Ayrica uygundur. Cunda biraz pahalı ama Ayvalık 'ta kalıp Cunda ya gezmeye gidilir. Yada lale adası ( Çok çok yakındır. ) Yemek Cunda da pahalı ancak mezeler ve mekanlar 10 numara en azından değer. Bozcaada aynı şekilde. Yalnız konaklama pahalı ama kamping kısmı uygundur. Bence 4-5 gun için ya Bozcaada ya Cunda - Ayvalık - Sarımsaklı yada Çeşme ve civari iyi bir tercih olacaktır. @Kezahakeza @Kezahakeza

Hocam çok teşekkürler bilgilendirme için. Biz arkadaşla ege tatilini seneye erteledik düzgün bir şekilde para koyalım dedik kenara.Bu sene avşaya gidicez. Dediğin gibi çadırla falan ucuz yollu bişeyler yapabilirdik ama hem kamp deneyimi yok hem titiz bir insanım hiç risk almayalım dedik.

Naptınız hocam merak ettim

Çeşitli aksiliklerden dolayı bayram sonrası gidicez 5 eylülde . 5 gün kalıcaz.Dönüşte ayrıntılı bir değerlendirme yaparım fakat tek korkum bizden başka insan yoksa ne yapcaz bilmem . Tamam kalabalık olmayacak biliyorum da in cin top oynarsa boşa gidicez.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.