< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TAÜ Mezunlarının Almanya ' da Çalışmaması hk. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Not ortalamasından kastınız nedir acaba? Hannover leibniz üniversitesinden 2.10 la yüksek lisansa kabul alan tanıdığım var mekatronik ten, yüksek lisans için istenilen en önemli 2 şey Almanca ve Para dır. Ayrıca Almanya da iş bulmak istiyorsanız Almanca şart
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doğrudur hocam. zaten bahsettiğim şartları, yani ingilizce + burs olayını falan iyi bir üniversitede daha da kolay elde edebilirsin. tabii mesela ingilizce bölüm okumayan bir insan da ingilizce için daha fazla çaba harcamak zorunda kalabilir ama yine de sonunda istediğini alabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bu konuda bir çok video blog yazıları falan karşıma çıktı, ben genel anlamda karşılaştığım durumları aktardım. tabii ki almanca varsa avantajdır fakat almanyada yalnızca ingilizce bilerek çalışan insanları dinledim, bunlar genellikle uluslararası şirketlerde çalışan insanlar. not ortalaması mevzusunda da farklılık olabilir, dediğim gibi ben karşılaştığım aktarımları belirttim. paranın artısı var ama burs imkanı bulup gitmek de bir seçenek. şu da ayrı bi konu; o ülkedeki üniversite kalitesi de önemli, almanyanın en iyi üniversiteleri(devlet) not ortalamanın iyi olmasına dikkat eder yani niye etmesin ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi End Of The Beginning -- 11 Haziran 2021; 16:32:59 >
Ne diyon olum bir şey mi demişim orda ne boş çarsın ya
2018 ' de kurulan makine mühendisliğinden 20 kişi 2020 ' de mezun oldu yani :D
-
"Mekatronik" den isimleri karıştırabiliyorum.
Çok fazla mesaj gelmiş genel olarak cevap vereyim.
1- Şuan yurtdışı çıkış oranlarında baz alınabilecek linkedin haricinde herhangi bir somut kaynak yok. Benim arkadaşım gitmişti gibi veriler pek belirleyici değil. Attığım liste mezun listesi ve diğer üniversitelerle karşılaştırdığımızda Almanca eğitim veren bir üniversite olarak yurtdışı çıkış oranlarında çok geride kalmış. Tabiki linkedin ' de bütün mezunlar yok ancak eldeki veri gayet yeterli. Elinizde başka somut veriniz varsa gösterin karşılaştıralım.
2- Yurtdışına çıkanların çok yüksek çoğunluğu linkedini güncel tutuyor. Güncel tutmayan varsa genelde Türkiye ' dekiler.
3- 60.000 euro bir üniversite için çok komik bir miktar. (Tabiki destek sadece 60.000 değildir ancak bu örnek verildiği için söylüyorum)
4- Ben Taü ' nün eğitimi kötü, Taü çok kötü diye bir şey söylemedim. Eldeki somut verilerle yurtdışı çıkış oranını neden düşük olduğunu tartışıyoruz sadece
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalimantero -- 11 Haziran 2021; 17:7:44 >
-
Linkedinin algoritmasi bozuk. Millet yatay geçiş vs yapmadiysa ve kimse 3 yilda okulu bitirmediyse 2020 ve oncesinde mezun olabilecek max 422 kisi var (taunun sitesinden bakabilirsiniz)
Tabi linkedindeki tüm almanyalar eger gercekse (en iyimser senaryo yani) %25 bile etmiyor, yine az.
quote:
Orijinalden alıntı: neomargusausmatrix
1-2000 kişinin hepsi mezun değil 2020 girişliler de mezun olarak algılanıp oraya yazılıyor
2-geçen senekerde mezun olan 20 mekatronikten 10 u yüksek lisansa almanya ya (tu berlin,tu münchen,aachen vs) gitti.Burdan az da olsa anla ne kadarı almanya da
3-gitmeyenlerde alman firmalarında ki zaten net bir şekikde de görülüyor fotoda daHocam çok haklısınız 2-3 konu açmıştım taü ile ilgili bana da böyle itiraz etmişlerdi
Taü üniversitesinde bir okuyan olarak sizin taü hakkında bir tavsiye konusu açıp milleti bilgilendirirseniz daha iyi olur ve hakettiği sıralamalara da geleceğini düşünüyorum (5 yıl içinde çoğu bölümü ilk 5k da olacak şimdiden yazıyorum 5 sene sonrauplarım)
Bazı insanlar da puanları düşük olsun o yüzden yeriyor onlara da fazla kafanıza takmayın
ayrıca bu mekatronikte 20kişiden 10unun çıkması çok büyük bir başarı onunla ilgili konularla milleti bilinçlendirebilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Haziran 2021; 17:28:51 >
-
hocam bu konuda da türkiyedeki aldığınız puanla almanyadaki üniversitelere direkt geçebiliyorsunuz acaba bunu uygulayanlar var mı
-
Mekatronikin donemi 30 kisi filan diil mi
Linkedin yurt dışı için önemli tabi güncel ve doğru bilgi tuttuğunuzda.Türkiye'de ise sallanmıyor.
-
Var ayrıca ben araştırmıştım tu dresden a bizim okuldan gitmiş 3 kişi bulmuştum onlarla konuştum da lisans için,, fakat Euro biraz yüksek olduğu için eğitimin yanında çoğu çalışıyor nebenjob veya Werkstudent pozisyonlarında. Benim önceden böyle bir deneyimim olmadığı için yüksek lisans daha iyi olur diye düşündüm.
Kısacası dil belgeniz olduğu zaman başka herhangi bir engel yok gitmenize ( euro dışında)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neomargusausmatrix -- 11 Haziran 2021; 17:37:38 >
Her dönemde farklı olabliliyor ben bir kulüp toplantısından 1. Ağızdan aldığım ifadeyi direkt yazdım ama şu an mesela mekatronik de 22 kişi vardı galiba sormam lazım arkadaşa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neomargusausmatrix -- 11 Haziran 2021; 17:37:16 >
Taunun sitesi her sene 28 kişilik normal kontenjanin doldugunu (uzerine alman okulu kontenjani var, 30u asiyolar) gösteriyor da ondan sordum. 16 girisliler hazirlik okusa 15 girislilerin hazirlik okuyanlari kapardi diye düşündüm, yine de kayıp 10dan fazla kisi var ki bolumun mevcudunu dusunursek cok ciddi bi rakam bu.
Makinede de 40 kisi gosteriyor ama ilk senesi bolumun, 18 kisinin hazirlik okumuş olmasi son derece muhtemel (kontenjan alman ozel olsa da).
Söylenenlerden bağımsız olarak bir şey hatırlatmak istiyorum, resmi dilin Almanca olduğu tek ülke Almanya değil. Avusturya ve İsviçre hatta Lüksemburg da bir seçenek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevictorious -- 12 Haziran 2021; 13:7:16 > -
özellikle isviçre hocam oraya gitmek daha kolay ve maaşları da tatmin edici
çoğu meslekte sadece almanca ile çoğu kapı açılıyor
-
Hocam malum Almanca gerçekten kolay bir dil değil yüksek sıralamalı bölümlerde(Bilgisayar, Elektronik,Hukuk) hazırlığı daha yüksek oranlarda geçebiliyor fakat 2 senede geçemeyenler okuldan atılıyor (her okulda olduğu gibi)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X