Şimdi Ara

tavsiye hd receiver (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açan merpol arkadaşın yazdığı kriterlere uygun, özellikle; hd, kanal geçiş hızı, modül girişi ve pip özelliği olan bir receiver alıcam. Yalnız gigabluenun farklı transponderde pip özelliği kullanılmıyor. Dreambox hd se 800 modül girişi yok, 500 hdninde yok. 8000 pvr demiş bir arkadaş sanıyorum onun farklı transponderde pip oluyor yalnız onun da modül girişi yok. Ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beykor

Konuyu açan merpol arkadaşın yazdığı kriterlere uygun, özellikle; hd, kanal geçiş hızı, modül girişi ve pip özelliği olan bir receiver alıcam. Yalnız gigabluenun farklı transponderde pip özelliği kullanılmıyor. Dreambox hd se 800 modül girişi yok, 500 hdninde yok. 8000 pvr demiş bir arkadaş sanıyorum onun farklı transponderde pip oluyor yalnız onun da modül girişi yok. Ne önerirsiniz?

atlanta xtrend et 9000 tavsıye ederım 800hd gb enıgma 2 yazılım kullanıyor

Ürün Detayları
    PİP
    enigma 2 yazılım
    Broadcom 400 MHz MIPS İşlemci
    Linux İşletim Sistemi
    Medya Oynatıcı
    Eklenti (Plug-ins) Desteği
    2 x Smart kart Okuyucu
    2 x Ortak Arayüz
    MPEG2 / H.264 Donanım
    DVB-S2 Çift Tuner
    12 Karakter Nokta Matrix VFD Ekran
    128MB NAND Flash / 512MB DDR Hafıza
    Harici SATA Desteği
    10/100MB İnternet Arayüzü
    3 x USB 2.0
    RS-232
    HDMI
    YPbPr
    RGB (Kompozit Video)
    2 x SCART
    S/PDIF Dijital Ses Çıkışı(Optik)
    Elektronik Program Rehberi (EPG)
    Otomatik & Manüel Servis Tarama Desteği
    Çoklu LNB Kontrolü (DiSEqC)

Tema Değiştirme
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Görüntü kalitesi olarak şuan en iyisi DM8000dir ( SD yayınlarda )
    Ondan sonra gigablue'dur.( HD yayınlarda ve ses kalitesi olarak DM8000 den üstün)
    Modül girişi mevcuttur.Orjinal enigma2 olup Kart paylaşımı orjinal çift yönlü olarak çalışır.
    Fiyat olarakta diğerlerine göre daha uygun.( İnternette satış yapan firmalar üzerinde araştırmalarıma dayanarak söylüyorum)

Yaptığım yorumlar kıyaslamalarımı : dm8000 hd, dm7020 hd , clarke-tech et9000 hd , gigablue hd800 solo şuanda kullandıklarım.Clarke-tech i sattım.Daha önceden vu duo ve vu uno kullanmışlığım var fakat memnun kalmadığım için onlarıda sattım.
  • Bir kaç tane model oluştu kafamda ama daha araştıracam...
  • dm 8000 en iyisidir.
  • değerli arkadaşlar ben samsung 40d5000 led tv aldım. benim uydu alıcım yok. acaba bana önere bileceğiniz hem iyi hemde ekonomik bir ürün var mı. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
    NOT: oturduğum sitede merkezi sistem mevcuttur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyarcan -- 22 Kasım 2011; 10:05:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyarcan

değerli arkadaşlar ben samsung 40d5000 led tv aldım. benim uydu alıcım yok. acaba bana önere bileceğiniz hem iyi hemde ekonomik bir ürün var mı. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

bu konuya bakabılırsın ust orta segmentte atlanta hdbox

http://resim.donanimhaber.com/m_54742814/tm.htm
  • Bu özelliklere sahip alıcı almak istiyorum:
    Hd
    kanal geçiş hızı hızlı
    modül girişi ve kart girişi
    pip özelliği
    ne önerirsiniz?
  • goldmaster 1050 ye bakabilirsin ben aldım memnunum.ama sd görüntü kalitesi vasat dsmart yada serverla hd izlemeyeceksen yani sd yayınlar önceliğinse ki bu devirde pekde kalmadı başka cihazlara yönelmelisin.

tv8 fox cnbc e deki görüntü hd kalitesinde ama diğer kanalları güzel göstermiyor.

hd izleyeceksen serverla işin yoksa işine yarar.pip mkv oynatma usb den internete bağlanma gibi güzel özellikleri var.en basitinden bi mkv oynatıcı cihaz 100 tl.

d smart falan alıcaksan şiddetle tavsiye ederim.

bven geçici olarak aldım.ileride almanyadan technisat getirteceğim.şimdilik hd yayın ve dsamrt uyumlu mkv oynatıcı en iyi cihaz bu 400 tl e.bütçen fazlaysa gigablue yada dahada fazlaysa dm 8000 bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

goldmaster 1050 ye bakabilirsin ben aldım memnunum.ama sd görüntü kalitesi vasat dsmart yada serverla hd izlemeyeceksen yani sd yayınlar önceliğinse ki bu devirde pekde kalmadı başka cihazlara yönelmelisin.

tv8 fox cnbc e deki görüntü hd kalitesinde ama diğer kanalları güzel göstermiyor.

hd izleyeceksen serverla işin yoksa işine yarar.pip mkv oynatma usb den internete bağlanma gibi güzel özellikleri var.en basitinden bi mkv oynatıcı cihaz 100 tl.

d smart falan alıcaksan şiddetle tavsiye ederim.

bven geçici olarak aldım.ileride almanyadan technisat getirteceğim.şimdilik hd yayın ve dsamrt uyumlu mkv oynatıcı en iyi cihaz bu 400 tl e.bütçen fazlaysa gigablue yada dahada fazlaysa dm 8000 bak.

gigablue düşündüm bende ama pip özelliği d smart kanallarında çalışmıyormuş. Eğer gerekli plugini varsa ve d smart kanallarında pipi çalıştıra bilirse gigablue 800 se alıcam. Varmı böyle bişeyi??
    Bide serverle digiturkü alsam aynı cihazda d smart modül kullanıp iki kuruluşunda kanallarını aynı receiverden alablirmiyim??

• quote:

gigablue düşündüm bende ama pip özelliği d smart kanallarında çalışmıyormuş. Eğer gerekli plugini varsa ve d smart kanallarında pipi çalıştıra bilirse gigablue 800 se alıcam. Varmı böyle bişeyi??
    Bide serverle digiturkü alsam aynı cihazda d smart modül kullanıp iki kuruluşunda kanallarını aynı receiverden alablirmiyim??

Giga'da PiP çalıştırılabiliyor... Plugins v.s. ile... Ancak bu çalışma şekli yazılım üzerinden sağlanmaya çalışıldığı için görüntüler kasılmalı ve akıcı değil... Cihazdaki Broadcom 7325 işlemcinin PiP desteği yok malesef...

Bu PiP işini donanım destekli yapmak istiyorsanız, Vuo Uno almalısınız... Modül gerekmiyorsa, Dreambox 800HD "se" cihazın işlemciside donanım destekli yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Giga'da PiP çalıştırılabiliyor... Plugins v.s. ile... Ancak bu çalışma şekli yazılım üzerinden sağlanmaya çalışıldığı için görüntüler kasılmalı ve akıcı değil... Cihazdaki Broadcom 7325 işlemcinin PiP desteği yok malesef...

Bu PiP işini donanım destekli yapmak istiyorsanız, Vuo Uno almalısınız... Modül gerekmiyorsa, Dreambox 800HD "se" cihazın işlemciside donanım destekli yapabiliyor.

Gigablue pip özelliği donanımsal olarak var ama d smart modülde çalışmıyor birtek bildiğim kadarıyla. Sen pluginsle d smarta da pıp calısır diyorsun heralde yanlış anlamadıysam???

• quote:

quote:

quote:

Gigablue pip özelliği donanımsal olarak var ama d smart modülde çalışmıyor birtek bildiğim kadarıyla. Sen pluginsle d smarta da pıp calısır diyorsun heralde yanlış anlamadıysam???

Vuo Duo'da Broadcom 7335 işlemci bulunmakta olup, PiP desteği yazılımsal olarak sağlanmaktadır.

GigaBlue'da Broadcom 7325 işlemci bulunmaktadır. Yani daha alt seri bir işlemci vardır. Bu nedenle giga'da donanımsal PiP, e-sata portu bulunmamaktadır. v.s. v.s. Daha o işlemcinin bir çok eksikliği var da, kullanıcıyı ilgilendiren en önemli iki tanesi budur. Detaylara bakmak için Broadcom'un sitesine girebilirsiniz.

D-smart konusuna gelince;

Modül üzerinden iletimde; official Smart card'ınızdan aynı anda iki kanalın emm/ecm bilgisi alınamaz. Kartınız modül yerine, uydu cihazının card okuyucu yuvasında takılı olsaydı, kartın yetkilendirildiği kanalların tamamının emm/ecm bilgileri alınabilirdi.

Gerçi çok detayda bilgi verdim ama vermek zorunda kaldım. Zira ilk paragraftaki açıklama, cihazı edineceklerin bilmesi gereken önemli bir husustur.

Kolay gelsin.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Vuo Duo'da Broadcom 7335 işlemci bulunmakta olup, PiP desteği yazılımsal olarak sağlanmaktadır.

GigaBlue'da Broadcom 7325 işlemci bulunmaktadır. Yani daha alt seri bir işlemci vardır. Bu nedenle giga'da donanımsal PiP, e-sata portu bulunmamaktadır. v.s. v.s. Daha o işlemcinin bir çok eksikliği var da, kullanıcıyı ilgilendiren en önemli iki tanesi budur. Detaylara bakmak için Broadcom'un sitesine girebilirsiniz.

D-smart konusuna gelince;

Modül üzerinden iletimde; official Smart card'ınızdan aynı anda iki kanalın emm/ecm bilgisi alınamaz. Kartınız modül yerine, uydu cihazının card okuyucu yuvasında takılı olsaydı, kartın yetkilendirildiği kanalların tamamının emm/ecm bilgileri alınabilirdi.

Gerçi çok detayda bilgi verdim ama vermek zorunda kaldım. Zira ilk paragraftaki açıklama, cihazı edineceklerin bilmesi gereken önemli bir husustur.

Kolay gelsin.

Kolay gelsin.

Yani mesala vu plus duoda serverle birlikte d smart modül çalışmaz??

• quote:

hayır ser*** yukluyken dsmart modul calısır calısır ama pıp vermez cunku kısıtlama var yanı 2 farklı dsmart sıfrelı kanalı acamazsın !
    orn:1 dsmart ,1 normal sıfresız kanal veya ser*** ıle acılan kanal acılır
    pıp tek tuner en ıyı yapan goldmaster 1050 hd sd görüntü kalitesi vasat veya xtrend et 5000 yıne enıgma2 yazılım kullanırlar
    uno 900tl yerıne et 5000 600tl tercıh edılebılır

pip cıft tuner xtrend et 9000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 11 Ocak 2012; 1:33:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

quote:

hayır ser*** yukluyken dsmart modul calısır calısır ama pıp vermez cunku kısıtlama var yanı 2 farklı dsmart sıfrelı kanalı acamazsın !
    orn:1 dsmart ,1 normal sıfresız kanal veya ser*** ıle acılan kanal acılır
    pıp tek tuner en ıyı yapan goldmaster 1050 hd sd görüntü kalitesi vasat veya xtrend et 5000 yıne enıgma2 yazılım kullanırlar
    uno 900tl yerıne et 5000 600tl tercıh edılebılır

pip cıft tuner xtrend et 9000

Serverle birlikte d smart çalışır
    1 D smart kanalı 1 server kanalı, pip çalışır
    1 d smart kanalı 1 d smart kanalı, pip çalışmaz
    1 server kanalı 1 server kanalı, pip çalışır

Bu yazdığım dört satırı doğru anladım heralde??

• evet dogru anladınız
    cunku dsmart modul tek kanalın sıfresını okur ;2.kanala imkan vermez verse ser***da olur
  • quote:

evet dogru anladınız
    cunku dsmart modul tek kanalın sıfresını okur ;2.kanala imkan vermez verse ser***da olur

kanal geçiş hızı 1 sn
    modül girişi ve kart girişi
    pip özelliği
    Görüntü kalitesi
    Kardeş bu özelliklere ilave önemli başka özellik gerekebilirmi acaba??
    bide bu özelliklere göre bana ne önerirsin?
  • xtrend et 9000 twın tuner

enıgma2 yazılım acık kodlu lınux
    2 modul gırıs 2 kart gırıslı
    her emu yuklenır ccam,newcam,nascam vsvsvsvs
    dts verır
    codeclere uyumlu
    dahılı hdd takılır ,harıcı kayıt yapar
    2 kanalı ayrı kayıt eder
    2 ayrı kanalı pip verır
    fanlı vsvsvs
    bu saatte aklıma gelen bunlar
    profılde tel var yardımcı olurum
  • quote:

evet dogru anladınız

Kardeş üzerinden iki hafta gecti ama bide şunu sorayım sana:
    hd bir receiverde hem d smart hemde digitürk modül olduğunu farzedersek iki platformda pip çalışırmı?
    Yani 1 d smart kanali 1 digiturk kanali?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.