Şimdi Ara

Tavsiye istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, odtü elektrik-elektronik hazırlık sınıfı öğrencisiyim, ilgimi çektiği için yazılım çalışmaya başladım. Şu an için html5 üzerinden ilerliyorum, youtube ve çeşitli platformlarda gördüğüm kadarıyla başlangıç için en mantıklı seçim bu. Bunlardan sonra hangi yazılım dillerine çalışmalıyım, buna neye göre karar vermeliyim ve kendini yazılım alanında geliştirmek isteyen birisi için genel olarak şimdi ve ilerisi için tavsiyeleriniz neler olur ?

Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler :)

• Tavsiye istiyorum

Tavsiye istiyorum

Tavsiye istiyorum

Tavsiye istiyorum

Tavsiye istiyorum

Tavsiye istiyorum

Tavsiye istiyorum

Tavsiye istiyorum

• İlerledikçe cevabını kendin bulursun. Programlamadan anlamayanlar, kendilerinden daha az bilenlerle dalga geçmeyi sever.
  • yazılım dillleri birer araçtır baki olan sey algoritmadır
    algoritmada da verimlilik cok onemlidir.Yerinde olsa bunlarla vakit kaybetmek yerine bir işi nasıl daha hızlı ve kısa yoldan yaparım diye
    düsünürüm herhangi bir konuda yoksa dilde ustalaşmak maksimum 4-8 ay alır ama dilin içinde gezinmek yıllar

diyecegim su ki ilginin oldugu yone dogru bir secim yap ona uygun olanda bir araç seç gozu kapalı bir seciyor gibisin
    html css js bootstrap 4 ü bir şeyler ifade eder sanırım 4 ünü ogrenmeyeceksin o yüzden senin yapacagın seyler pek de alakası yok

elektrik okuyorsan c/c++ prolog,verilog yonel ya da pıc tasarıma ama hepsinden once algoritma üzerine düsün bunun için basit seylerle başla
    eger sabırlıysan yaza kadar dayanırsan algorithms kitabına başla o zaman bişilerin farkına varabilirsin karambole bakıyor gibisin
  • Bu bölümü boşver. Daha 1-2. sınıf öğrencileri her şeyi bilirim kafasında. Sıfır bilgileri ile de seninle alay etmeye çalışacaklar.

Git Internette yabancı kaynaklardan araştırmanı yap. Bu bölüm sana bir şey katmaz.
  • Evet fark ediliyor bu durum. Teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    html5 çıkana kadar html4 standart bir sistemdi

ama şimdi işlet çok karıştı.

artık html5 standartları içinde WASM olduğu için

tekellerin üzerinde bir tekel standartı oldu !!!
  • Hocam c# console ile başlamanız nacizane tavsiyem. Algoritma mantığını burada kavradım ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini yazılımda geliştirme = Müzik yapmak istiyorum

Biri size muzik yapmak istiyorum dese dersiniz, Ne tür müzik? Hangi aleti kullanmak istiyorsun? Kısaca sorun çok genel. Bir şey yapmayı seçmelisin. Ona uygun teknoloji seçip ilerlersin. Örneğin Web uygulamaları yapmak istiyorum dersin. RoadMap.sh dan da görebileceğin gibi bir Html+css+js öğrenirsin. Bir eğitim türü seçersin. udemy olur kitap olur ilerlersin. Mobil ise ona göre, gömülü sistem , Oyun geliştirme ... uzar gider bir çok alan var. Sen bnece önce ne geliştirmek istediğin seç. Ne seni daha motive eder. Bunu bulunca
    Stack Overflow
    Stack Overflow Developer Survey 2019
    https://insights.stackoverflow.com/survey/2019
    buradan dünyadaki dillere ve sıralamarına bakarak bir dil seçer ve ilerlersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.