Şimdi Ara

Tavsiye İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Eski sistemimde köklü değişikliklere gittim değişimler bunlar

Anakart: Asrock n68c-s ucc (DDR2 ve DDR3 destekli)
    İşlemci: Phenom II x2 555 (BE)
    Ram: DDR2 800 CL5 2x1 gb hi-level soğutuculu ram (darboğaz yaratırmı eski ramlerim ddr3 illa gerekli mi?)
    Ekran Kartı: HIS Iceq fan turbo 5770 1 gb 925 mhz gpu 5200 mhz bellek (overclock performansı iyiymiş ne gibi önerileriniz var)
    Kasa: Aerocool vs-9 550 watt gerçek psu lu(içinde ki psu)

Şimdi bu sisteme nasıl bir ekleme çıkarma yapabilirim özellikle ram konusu sıkıntı yaratır mı ? Darboğaz yaşarmıyım ? Subneam 92 mm soğutucu ile işlemci de overclock yapabilirmiyim yaparsam ne kadar performans farkı alırım şimdiden teşekkürler....

• RAM fiyatları ciddi ölçüde ucuzladı. 4GB 1333 MHZ DDR3 RAM alabilirsiniz.
    Bu tip işlemciler voltaj vermeden 3,8GHZ de stabil kullanılabiliyor genellikle. OC deneyebilirsiniz.
    Çekirdek açmayı denediniz mi? Anakartın destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Olmazsa başka bir anakartta deneyin eğer işlemciniz PhenomIIx4 B55 oluyorsa çekirdek açabilen bir anakart alırsınız ve ona uygun olarak zamanla ekran kartınızı da yükseltirsiniz. Şimdilik ekran kartını değiştirmeye gerek yok, OC yapabilirsiniz.
  • anakartımın çekirdek açma özelliği varhttp://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68-S%20UCC burdan da bakabilirsiniz işlemci kodunu seçerek aldım m kodlu c3 revizyonlu daha makineyi montajlamadım büyük ihtimalle açılacaktır peki ddr3 ramle çok büyük performans farkı olur mu teşekkürler önerileriniz için buarda :)
  • Belki de sistemlerde görmeye çok alıştığım için, 4GB DDR3 RAM fikri kulağıma hoş gelmişti. Ama biraz derinlemesine araştırma yaptığım zaman DDR2 800MHZ ile DDR3 1333MHZ arasında hiç de önemli bir fark olmadığını anladım.
    Bu arada anakartınızın açıklamasında dual kanal DDR2 1066MHZ desteklediğini yazıyor. DDR3 desteğini göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENCHANTER

Belki de sistemlerde görmeye çok alıştığım için, 4GB DDR3 RAM fikri kulağıma hoş gelmişti. Ama biraz derinlemesine araştırma yaptığım zaman DDR2 800MHZ ile DDR3 1333MHZ arasında hiç de önemli bir fark olmadığını anladım.
    Bu arada anakartınızın açıklamasında dual kanal DDR2 1066MHZ desteklediğini yazıyor. DDR3 desteğini göremedim.

Siz başka modele bakmışsınız (yanlış link vermişim kusura bakmayın) :) bu benim anakartım buyrun :http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=n68c-s%20ucc

Yani ddr3 ile ddr2 arasında fark yok diyorsunuz :) ve ddr2 800 yeterlidir bu sisteme ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRa1n -- 17 Haziran 2011; 0:25:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.