Şimdi Ara

Tavsiye - Termosifon mu şofben mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
7
Favori
268.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende dün Termodinamik Çift Kazanlı Termosifon aldım.Dün 3 kişi yarımşar saat aralıklarla duş aldık bir sıkıntı yok malzeme kaliteli çabuk ısıtıyor fiyatı ve servisi de çok iyi tavsiye ederim şimdilik bi problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi8935

Arkadaşlar bende dün Termodinamik Çift Kazanlı Termosifon aldım.Dün 3 kişi yarımşar saat aralıklarla duş aldık bir sıkıntı yok malzeme kaliteli çabuk ısıtıyor fiyatı ve servisi de çok iyi tavsiye ederim şimdilik bi problem yok

Kac litre dostum urun ve termosifonu kapattığında soğutmadan kac saat tutabiliyor suyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

Arkadaşlar bende dün Termodinamik Çift Kazanlı Termosifon aldım.Dün 3 kişi yarımşar saat aralıklarla duş aldık bir sıkıntı yok malzeme kaliteli çabuk ısıtıyor fiyatı ve servisi de çok iyi tavsiye ederim şimdilik bi problem yok

Kac litre dostum urun ve termosifonu kapattığında soğutmadan kac saat tutabiliyor suyu

60 litre olanını aldım.üstünde sıcaklık değeri yazıyor.ayarladığın sıcaklığa geldiği zaman "sıcaklık koruma modu"na geçiyor,ve kendini kapatıyor.Çelik kazanlı ve çift tanklı diyerek aldım.bayağı bi süre açmıyor kendini onu biliyorum net bi zaman veremem.Termodinamik bayisine gittiğimde firma sadece ısıtma sistemleri üzerine çalışıyor ve tanınmak istiyor demişti.kalitesi beni şaşırttı diyebilirim..

• quote:

quote:

quote:

60 litre olanını aldım.üstünde sıcaklık değeri yazıyor.ayarladığın sıcaklığa geldiği zaman "sıcaklık koruma modu"na geçiyor,ve kendini kapatıyor.Çelik kazanlı ve çift tanklı diyerek aldım.bayağı bi süre açmıyor kendini onu biliyorum net bi zaman veremem.Termodinamik bayisine gittiğimde firma sadece ısıtma sistemleri üzerine çalışıyor ve tanınmak istiyor demişti.kalitesi beni şaşırttı diyebilirim..

Sizin aldığınız ürün çin malı, termodinamiğin kendi ürünü değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35@35

quote:

quote:

quote:

öyle bi iddia da bulunmadım.şimdilik bi sorun görmedim üründe.ilerde ne olur bilemem.285 tl lik fiyatıda uygun geldi.titanyum kazanlarda sorun yaşayanları okuyunca demirdöküm vs markaları tercih etmemiştim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 35@35

quote:

quote:

quote:

öyle bi iddia da bulunmadım.şimdilik bi sorun görmedim üründe.ilerde ne olur bilemem.285 tl lik fiyatıda uygun geldi.titanyum kazanlarda sorun yaşayanları okuyunca demirdöküm vs markaları tercih etmemiştim..

== firma sadece ısıtma sistemleri üzerine çalışıyor ve tanınmak istiyor demişti.kalitesi beni şaşırttı diyebilirim.. ==

Bunu yazmak öyle bir his oluşturmuşsun kardeş.

• kısır bi tartışmaya girmek anlamsız.almak isteyen olursa sağlam birşeye benziyor.tabi 1 ay sonra sorun çıkarsa yanlış yönlendirmiş olmayayım.
  • Selamlar, Yazılanları genel olarak okudum sorularıma tam cevap bulmadım.

Yeni açacağım spor kulübünde kullanılmak üzere; gündüzleri 10-15 kişi duş alır. Akşamları peş peşe 6 ila 8 kişi duş alır.

Doğalgazlı şofben mi elektrikli termosifon mu ?

sorularım
    1. termosifon sa hangi marka ve kaç litrelik / şofbense hangi marka ?
    2. termosifonla peş peşe 6-8 kişi duş alabilri mi bu durum kaç litrelikle sağlanabilir / şofbende durum nasıl olur ?
    3. termosfionla enerji tüketimi nasıl olur. günde tahmini 15-25 kişi duş alırsa / şofbende durum nedir?
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spor sever

Selamlar, Yazılanları genel olarak okudum sorularıma tam cevap bulmadım.

Yeni açacağım spor kulübünde kullanılmak üzere; gündüzleri 10-15 kişi duş alır. Akşamları peş peşe 6 ila 8 kişi duş alır.

Doğalgazlı şofben mi elektrikli termosifon mu ?

sorularım
    1. termosifon sa hangi marka ve kaç litrelik / şofbense hangi marka ?
    2. termosifonla peş peşe 6-8 kişi duş alabilri mi bu durum kaç litrelikle sağlanabilir / şofbende durum nasıl olur ?
    3. termosfionla enerji tüketimi nasıl olur. günde tahmini 15-25 kişi duş alırsa / şofbende durum nedir?
    Teşekkür ederim.

Termosifonla evde bile 2 kişi arka arkaya girilmiyor o yerler için asla olmaz, doğalgaz ile çalışan bir şofben alın.

• Arkadaşlar bende termosifon almak istiyorum uzun süren incelemeler sonunda termodinamik ve ariston velis marka arasında kaldım.. 4 kişilik bir aileyiz ancak kimse arka arkaya banyoya girmez..şu durumda ariston veliste 65 bulunmadığı için ya 50 ya da 80lik almak gerekiyor.ariston bayisinden 50 lt olanın yeteceği söylendi ancak ben pek emin olamadım.80 lt alırsak da elektrik konusunda daha fazla mı ödenir açıkçası biraz tereddütte kaldım. Bende çelik kazan olması sebebiyle termodinamiğin daha iyi olacağını düşünmüştüm ancak her iki markayı satan satıcı ariston velis daha uygun fiyatlı olmasına rağmen aristonu önerdiğini söyledi ve kafam çok karıştı.

Ariston Velis çift kazan 50 lt
    Ariston Velis çift kazan 80 lt
    Termodinamik çift kazan 60 lt

Bu üçü hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Aslında ben biraz da ariston 80 lik almayı düşündüm ama elektrik konusu yüzünden kararsız kaldım..Kullananlar ve fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim..Herkese iyi akşamlar

• Merhaba bende 80 litrelik termodinamik var. 15 Gundur kullaniyorum. Ne olur ne olmaz diye 60 litre yerine 80 litreligini aldım. Eski evlerimde hepmerkezi sicak su vardi ve suyu bol kullaniyoruz. Herhangi bir sıkıntım yok şimdilik, ürünün malzeme kalitesi de guzel. ancak 80 litreligini ben piyasaden çok zor buldum, normalde 60 litrelik de yeterli olabilir ama ben biraz daha büyük olsun zararı olmaz diye düşündüm.

Bir de sorum var 1. Kademe ve 2 kademe güç ayarının nasıl bir farkı var bilenler söylerse sevinirim. Ben 1. Kademede kullanıyorum ve 45 derece ayarında. Bu ayarlar bana yeterli oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aslında çelik kazan diye termodinamik mi alsam diye düşündüm ama satıcı bunlarda kireçlenme daha fazla olur deyince biraz karıştı..aslında fiyatları inceleyince örneğin aristonda 50 ve 80 lt arasında 40 lira falan farkediyor ben elektrik konusunda çok sıkıntı olur mu diye düşündüm.teşekkürler yorumunuz için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertb

Merhaba bende 80 litrelik termodinamik var. 15 Gundur kullaniyorum. Ne olur ne olmaz diye 60 litre yerine 80 litreligini aldım. Eski evlerimde hepmerkezi sicak su vardi ve suyu bol kullaniyoruz. Herhangi bir sıkıntım yok şimdilik, ürünün malzeme kalitesi de guzel. ancak 80 litreligini ben piyasaden çok zor buldum, normalde 60 litrelik de yeterli olabilir ama ben biraz daha büyük olsun zararı olmaz diye düşündüm.

Bir de sorum var 1. Kademe ve 2 kademe güç ayarının nasıl bir farkı var bilenler söylerse sevinirim. Ben 1. Kademede kullanıyorum ve 45 derece ayarında. Bu ayarlar bana yeterli oluyor.

1.kademede tek rezistans çalışır.bu rezistans 700watt çeker.2.kademede 2000 watt çeker haliyle suyu daha çabuk ısıtır.sonra da kapatır termosifon çalışmaz.Bende sıcaklığı 45 derecede tutmuştum 2 hafta.Ama su sıcaklığı fazla olursa,soğuması daha geç olur ve zaten sıcak olan su daha kısa sürede ısınır,su ısıtıcılarndaki mantık gibi.bu da cihazın daha az çalışmasına sebep olur.Bu mantıkla da sıcaklığı 60 derecede tutuyorum.Böylece duşa hazır bi halde duruyo termosifon.Zaten baymak ın kullanma kılavuzunda da "ECO" mode dedikleri şey sıcaklığın 60 derecede olması..

• quote:

Orijinalden alıntı: dmlfth

Bende aslında çelik kazan diye termodinamik mi alsam diye düşündüm ama satıcı bunlarda kireçlenme daha fazla olur deyince biraz karıştı..aslında fiyatları inceleyince örneğin aristonda 50 ve 80 lt arasında 40 lira falan farkediyor ben elektrik konusunda çok sıkıntı olur mu diye düşündüm.teşekkürler yorumunuz için :)

Bu tarz su ısıtıcalarında kireçlenme olmaması bence mümkün değil.Titanyum kazanla ilgili forumda yazılanlar ortada.Tercih sizin.Ben bayisinden 100tl daha aşağısına aldım.Siz de bulursanız alın derim.Eğer burdaki arkadaşın söylediği gibi çin malıysa.Çinliler bu işi becermiş.Termodinamik kabartmalı logosu ve ince yapısı süper.50 ve 80 litre konusuna gelince.80 litre olanın elektrik sarfiyatı daha çok olacaktır.80 lik versiyonlarda daha çok watt çeken rezistanslar bulunur.60 litrelik olanından alabilirsiniz,biz 4 kişilik bir aileyiz ve 35-45 dk arayla rahat rahat duş alabiliyoruz..

• aslında benim söylediğim 50 ve 80lt ariston velis modelinde..ancak ben her ikisini de satan bir yere gitmiştim normalde termodinamik fiyatı daha fazlaydı..adam bana bana kalsa ben pahalı olanı satarım ama ben bunun daha iyi olduğunu düşünüyorum o yüzden ariston öneririm dedi.termodinamik alırsam eger zaten 60 lt olanı düşünüyorum. zaten satıcı bir de şunu söyledi: titanyumda daha az kireçlenme oluyormuş ayrıca delinme konusunda eğer titanyum kaplamasaysa delinme oluyormuş sadece titanyum olanlarda çelik kazanlar gibiymiş..o yüzden insan tam bilmeyince kararsız kalıyor..yardımlarınız için teşekkürler
  • arkadaşlar boch 65 litre kullanıyorum benim sorunum şu ev 6. kat yani en üst kat su kesilince termosifondaki su durması gerekirken !!! o 65 litre su kayboluyor bu nasıl olur benim sıcak suyu komşularmı heç ediyor ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestyler7

Ben Ankara'da ECA termosifon bulamadıysam başka şehirleri düşünmek bile istemiyorum. Kişiden kişiye tercih sırası değişir. Güzel bir banyo da o termosifon sırıtır.

banyoyu 50.000 tl ye yaptırdın sanırım gardaşım güzel banyo dedin ya.
    yok daha aşagı ise o banyo güzel falan değildir sadece sana güzeldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le_gamin

arkadaşlar boch 65 litre kullanıyorum benim sorunum şu ev 6. kat yani en üst kat su kesilince termosifondaki su durması gerekirken !!! o 65 litre su kayboluyor bu nasıl olur benim sıcak suyu komşularmı heç ediyor ????

çekvalf taktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmlfth

Arkadaşlar bende termosifon almak istiyorum uzun süren incelemeler sonunda termodinamik ve ariston velis marka arasında kaldım.. 4 kişilik bir aileyiz ancak kimse arka arkaya banyoya girmez..şu durumda ariston veliste 65 bulunmadığı için ya 50 ya da 80lik almak gerekiyor.ariston bayisinden 50 lt olanın yeteceği söylendi ancak ben pek emin olamadım.80 lt alırsak da elektrik konusunda daha fazla mı ödenir açıkçası biraz tereddütte kaldım. Bende çelik kazan olması sebebiyle termodinamiğin daha iyi olacağını düşünmüştüm ancak her iki markayı satan satıcı ariston velis daha uygun fiyatlı olmasına rağmen aristonu önerdiğini söyledi ve kafam çok karıştı.

Ariston Velis çift kazan 50 lt
    Ariston Velis çift kazan 80 lt
    Termodinamik çift kazan 60 lt

Bu üçü hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Aslında ben biraz da ariston 80 lik almayı düşündüm ama elektrik konusu yüzünden kararsız kaldım..Kullananlar ve fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim..Herkese iyi akşamlar

neye karar verdiniz ve paylaşımlarınız nelerdir ?

• Ben de bir termosifon almak istiyorum ;
    Okuduklarımdan sonra kafadan TITANIUM KAZAN'a red cart'ı gösterdim,
    bugünün şartlarında nasıl bir ürün almalıyım ?
    Ayrıca bu çift kazanlılar suyun çabuk soğumasına engel olamıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akabey -- 1 Mart 2013; 19:15:46 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.