Şimdi Ara

Tavsiye verebilecek birisi var mıdır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: obrigado06

Hocam yanıtlarınız için çok teşekkürler umut verdiniz.
    Herkes bir konuda hiçbir şey bilmese dahi konuşuyor.mülkiye mülkiye diyorlar fakat mülkiyenin eski hali kalmış mı haberleri var mı ya da devlet bile uzman kadrolarına yeri geliyor bilgisayar mühendisi alıyor.neden iş alanımız kısıtlansın ki ilerde sizce daha da genişlemez mi?

Alıntıları Göster
    Genişler gibi duruyor ama asıl mesele senin neyi sevdiğin.

İşini severek yaparsan çabuk yükselirsin, yükselemesen de en azından işte geçirdiğin zaman işkence gibi geçmez.

Sen Mülkiyeyi sevemedin oradan mezun olunca yapacağın işi hayli hayli sevmeyeceksin. Hayat sana işkence olacak.

• Sanırım geri döneceğim. Ailemin ve çevrenin baskısı inanılmaz boyutta.sürekli yanlış birşey yapmışım gibi hissediyorum.Sanki salaklık etmişim gibi geliyor artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli işsiz kalırsın vb şeyler söylüyorlar artık okul hayatımı komple bırakmak istiyorum yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nasılsın?

Umarım başkalarının ne dediğine çok önem verip yanlış doğurabilecek eylemlere girişmemişsindir.

İdealleri uğruna fırsat tepmeyi ve sonrasında pişmanlık duymayı şu forumda benden daha iyi bilen yoktur zannımca. Şu an buradan yazamam geçmişimle alakalı ama foruma giriyorsan p.m. yoluyla konuşup dertleşebiliriz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hangi konuda yardım edebileceksem.
    Düşmeyen düşenin halinden anlamaz. Böyle konuşuyorum diye yanlış anlama lütfen bir yerden düştüğün yok sadece nispeten iyi görünen bir yerden ayrılıp Kırıkkale gibi umut vaat etmeyen bir şehre gitmişsin. Burada kendine ve senin gibi idealleri uğruna bazı değişiklikler yapmak isteyen kişilere umut vaat etmek tamamen senin elinde.

Neyse kısa keseyim.

Hocam otur iyice enine boyuna düşün. Önce Kırıkkale üniversitesi bilgisayar müh. mezunlarının nerelerde olduğunu bul. Ardından iyi yerde olanlarla iletişim kur ve kafandaki soruları sor. Zaten iyi yerlere gelen kişi dönemindeki haylazların nasıl yanlışlar yaptığını anlatıp senin de bu yanlışları yapmaman gerektiğince uyaracaktır. Ardından bilgisayar mühendisliğini okumak istediğin üniversitelerinin listesini çıkar ve gir internet sitelerine yayınladıkları tüm bilgileri oku, anla. Kafanda sorular oluşacak ve kendine uygun olup olmadığını anlayacaksın ardından hemen o bölümün öğrencilerine ulaşmaya çalış ve kafandaki soruları sor, üniversite ortamını, kariyer günlerini, stajları, etkinlikleri, projeleri vs. sor. Mezunların nerelerde çalıştığını bul ve gerekirse onlarla yine iletişim kur. Üniversiteni bu üniversitelerle kendini bu üniversitelerin öğrencileriyle kıyasla. Eksiklerin neler ve bu eksiklerini nasıl, ne kadar sürede kapatabilirsin diye düşün biraz. (Düşün düşün diyorum da uzun süreler düşünme, makul süreler ayır düşünmeye. Haddinden çok ya da az düşünürsen yanlışa yönelmen olası.)
    Bu düşünme sonucunda yok abi kırıkkale üniversitesinde olmaz diyorsan yatay geçiş şartlarını araştır ya da üniversite sınavına tekrar hazırlanma gibi bir şansın varsa otur kendini tamamen vererek hedefin doğrultusunda çalış ve istediğin üniversiteye-istediğin bölüme girmeye çabala.
    Girdikten sonra da geçmişine son kez bak derslerini çıkar bir daha asla bakma unut o mülkiyeyi, kırıkkaleyi falan önüne bak hayalini kur, hayalini amacınla-hedefinle somutlaştır ve emin adımlarla ona doğru yürü.

Kusura bakma, zamanım kısıtlı olduğu için hızlıca yazdım kopukluklar olabilir. Biraz karmaşık gelebilir. Mazur gör lütfen.

Konuşmak istersen de ben buralardayım haftada bir iki kere dh'ye girer yoklarım bi' konuları.

Yüreğini ferah tut.
    Esenlikler dilerim. :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.